Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csúnyát mondtam az öt éves...

Csúnyát mondtam az öt éves kisfiamnak. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Mostanában feszült és ideges vagyok, a párommal és a nagyobb gyerekeimmel is kiabálok.

Ma a kicsi véletlenül elém állt amikor a konyhában tettem-vettem és mérgemben nagyon csúnyán szóltam neki. A párom engem ordított le, hogy miért bántom a kicsit és igaza van. Ma egésznap sírtam, nem tudom mit tegyek. Úgy érzem megszakad a szívem. Most az apjával fürdik a kicsi, ő is sokat sírt ma. Hogyan tegyem jóvá amit tettem?

2014. okt. 15. 20:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

Kérj bocsánatot a gyerektől, mondd meg, hogy sajnálod, mondd meg neki, hogy rosszat tettél, öleld meg, puszild meg.

De ez magadtól nem jutott eszedbe?

2014. okt. 15. 20:27
 2/17 anonim ***** válasza:
78%
Öleld meg adj neki puszit és kérj tőle bocsánatot. Mond el neki, hogy nem akartad megbántani és kiabálni vele, és azt is amit nekünk leírtál, hogy feszült vagy stb. Megfogja érteni.
2014. okt. 15. 20:29
 3/17 A kérdező kommentje:
Hiába mondtam neki, hogy ne haragudjon, nem érti meg. Ma még nem is játszott, nagyon rossz kedve volt egész nap.
2014. okt. 15. 20:30
 4/17 anonim ***** válasza:
82%
Mindenkinek lehet rossz napja. Majd megbékél.
2014. okt. 15. 20:36
 5/17 anonim ***** válasza:
23%
Max nem.
2014. okt. 15. 20:37
 6/17 anonim ***** válasza:
62%

Bocsánatot kell tőle kérned, mint ahogy tennéd ezt akár egy felnőttel is az adott esetben.

Okos ő, meg fogja érteni, és meg is fog bocsátani.

Olvass neki este mesét, beszélgess vele.

2014. okt. 15. 20:45
 7/17 anonim ***** válasza:
43%
A párod se marad le mögötted, csak ő rád ordibál. Ő pedig a gyerek előtt ne tegye ezt veled. Szerintem nincs a gyereknek semmi baja már, csak párod adott alá lovat, hogy most haragudni kell anyára.Ez is káros, talán még jobban, mint a rákiabálás. Te szedjél magnéziumot, ha feszült vagy, párod olvasson szakirodalmat a szülői tekintély rombolásáról, a gyerek majd megbékél.
2014. okt. 15. 20:58
 8/17 A kérdező kommentje:
A párom nem a gyerek előtt kiabált velem.
2014. okt. 15. 21:01
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
És ezt bizonyítani is tudod?
2014. okt. 15. 21:10
 10/17 anonim ***** válasza:

Az oke, hogy a paroddal es a nagyobb gyerekeiddel mostanaban kiabalsz (a mostanaban szo miatt feltetelezen, hogy ez rendszeres), az oke? Ha a kicsire egyetlen egyszer au

z meg mar ekkora tragedia? Fura.

Amugy mondd el neki, hogy mostanaban feszult vagy de ot attol ugyanugy szereted.

2014. okt. 15. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!