Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemista fiunak mennyi...

Egyetemista fiunak mennyi penzt adtok havonta?

Figyelt kérdés

Budapesten tanul, a hugom lakasaban (garzon) el egyedul. A rezsit mifizetjuk, es heti 10.000ft-ot fizetek be a szamlajara. Ezenkivul ha valamire kell (konyv, tanszer....) arra kulon adok. Berletet nem vesz, mert kb. 2perc a suli es a konyvtar. A telefonszamlajat is fizetjuk es a ha kell akkor ruhara is adunk neki. Szoval a heti 10ezer inkabb kaja penz, szorakozass..

Ti mennyit adnatok?

2014. okt. 15. 15:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%

Eleget adsz már, én nem adnék többet a helyedben. Részmunkaidős állást keressen magának, ha több pénz kell. Fizetitek a rezsit, és kap havi negyvenezret, plusz telefonszámlát, ruhát, könyvet vesztek neki.

Heti tízezerből jut minden másra.

2014. okt. 15. 15:15
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem szeretnem, hogy dolgozzon. Tanuljon jol az eleg, es akkor nem lehet kifogad a rossz jegyekre (most jol tanul) a munka.
2014. okt. 15. 15:17
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Én havi 40-et kapok összesen, abból fizetem a koleszt, bérletet, kaját, könyveket, szórakozást, szóval mindent.

Nem hiszem, hogy többet kéne adnod neki, már ez is bőven elég.

2014. okt. 15. 15:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem okoz gondot minden kifizetése, akkor nincs gond, de továbbra is azt gondolom, hogy havi negyvenezerből ki lehet hozni 1 fő étkezését, szórakozását, és mást is.
2014. okt. 15. 15:32
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

Bár én lány vagyok, és dunsztom sincs mi kerülhet többe/kevesebbe egy egyetemista fiúnak, de

az én szüleim

-minden héten csomagoltak főtt kaját 2 napra

- fizették az oda-vissza utat (hetente összesen 1100 forint)

-adtak 20 ezer zsebpénzt (ebből fizettem a kollégiumot, a budapesti bérletet, a telefonomat, és minden mást)

HA kellett 1-1 kifejezetten drágább könyv, ami nem csak egy szemeszterre szól, hanem később is jó, ha megvan, arra adtak pénzt, hogy megvehessem.

Ezelőtt 5 évvel.

2014. okt. 15. 15:53
 6/11 anonim ***** válasza:
* zsebpénz havonta értendő
2014. okt. 15. 15:54
 7/11 anonim ***** válasza:
28%

bőven elég ez. sok is. gondolom, kap még mellé ösztöndíjat is.

másrészt meg, nehogy azt hidd, a meló az egyetem rovására megy. sőt. jobb, ha a gyerek heti 2 estét a tesco-ban pakol, mintha tanulás helyett átdorbézolja az éjszakát.

2014. okt. 15. 16:02
 8/11 A kérdező kommentje:
21 eves es azert irtam, hogy mert ugy gondolom ha elmennek valahova a baratnojevel illik fizetnie (persze, hogy nem mindig).
2014. okt. 15. 16:50
 9/11 A kérdező kommentje:
*fiu
2014. okt. 15. 16:52
 10/11 anonim ***** válasza:
17%

Hát gazdálkodja ki! Végül is a barátnő is a szórakozás "része".

Szerintem bőven sokat adtok. De persze lehet végtelenségig is pénzelni egy gyereket, max. nem tanulja meg a pénz értékét.

2014. okt. 15. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!