A szuleim elvaltak, anyammal egyaltalan nem beszelek; apam kulfoldon dolgozik, ket havonta hazajar par napra. Ha ez egy pl tanar fulebe jutba lehetne-e bajom belole?
Én örülnék neki legalább a saját szabályaid szerint élhetsz. Csak ne reklámozd mert ilyen korban bizonyos emberek nem értenék meg és csak baj lenne belőle.
Am 1 tanárnak sincs köze hozzá h milyen a lakhatásod pláne ha rendezett.
Csak akkor avatkozhatnának be ha veszélyeztetett lennél. De ez nincs így.
Inkább örülj neki h szingli vagy.
Nagyon sokan nagyon szívesen cserélnének veled mert a családjuk egy borzalom.
2014. okt. 11. 20:20
12/15 anonim válasza:
Nekem az egyik legjobb haveromat hagyta otthon az anyja 16-7 évesen úgy, hogy két hetet dolgozott kint, és pár napot volt itthon. Amikor ez tanár fülébe jutott, az hívta a gyámügyet, és addig ment az ügy, hogy majdnem elvitték intézetbe a srácot amíg be nem tölti a 18-at, mert a szülei nem gondozták, nem figyeltek oda rá, csak pénzt hagytak neki mindig és kész. És miután lezajlott ez az egész dolog, az után is be kellett járnia egy ilyen gyámügyes foglalkozásos dolgokra, és kijártak hozzájuk ellenőrizni, hogy tuti nincs e egyedül.
2014. okt. 12. 09:46
13/15 anonim válasza:
Örülj az önállóságnak!
Bárkit odahívhatsz, szerelmed ott aludhat nálad: kell ennél jobb?
Tanárok előtt nem kell mondani, sőt, ha rákérdeznek, ködösíts, hogy csak pár hétről van szó, amíg anyukád pont máshol van, egyébként a nagynénid addig is odaköltözött hozzád. Bár szerintem semmi bajod nem lehet belőle, de manapság nem lehet elég óvatos az ember, a hatóságok keze messzire elér.
2014. okt. 17. 09:59
14/15 anonim válasza:
Előző vagyok.
Amúgy mi van, ha a kamaszgyerek nem engedi be a gyámügyest a lakásba? Rendőrrel jönnek vissza?
És ha pont nincs otthon amikor meglátogatják? Rendőr viszi el a suliból?
És ha körömszakadtáig állítja, hogy nem egyedül lakik?
Kérdező:
Ha netán bajba kerülsz, még van egy mentőöv: ha névházasságot kötsz szülői engedéllyel (16 év felett lehet!), akkor nagykorú leszel. Onnantól a hatóság kinyalhatja neked. Aztán ha betöltöd a 18-at akkor párezer forint illetékért közös megegyezéssel el tudtok válni.
2014. okt. 17. 10:06
15/15 anonim válasza:
Ez hülyeség... A szomszédunkban 5 kisgyerek van... Szakadt ruhában járnak iskolába, a több éves táskájuk tiszta kosz, mint ők is. Mély szegénységben élő honfitársak gondolom nem kell mondanom, a szomszédok kihívták a gyámügyeseket, többször kijöttek autóval és nem csinálnak semmit... A kislány 15 éves lehet, de már terhes és egyszerűen leszarják.... Osztálytársam ugyan ez a helyzet, fiatal lány, de már a gyerekét tolja az utcán. Egyedül él őt viszont ez zavarta és sokszor fordult segítségért és senkit nem érdekelt soha... Úgy látszik a segélykiáltást nem hallják meg az emberek, de ha titkolózol és jól érzed magad akkor viszont szemet szúr mindenkinek. De ez csak egy vélemény, lehet, hogy nincs így természetesen, ez csupán az én észrevételem. :) És szerintem amíg TE jól érzed magad, nincsenek problémáid, nem kérsz a gyámügyesek segítségéből és nem szorulsz rá addig ők nem szólnak bele ebbe... sokkal több olyan van akik ténylegesen rászorulnak és még azokkal sem mindig tudnak foglalkozni akik súlyos esetek. Érdekes, hogy az elmúlt évek statisztikái alapján a magyar nők egyre kevesebbet szülnek, vállalnak gyereket. Ez is elgondolkodtató azért
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!