Szülők ti haragudtatok a gyereketekre?
Ha kultúráltan leülnének velem megbeszélni a fiatalok,hogy védekezés mellett teherbe esett a lány,akkor próbálnék nekik segíteni,hogy helyes döntést tudjanak hozni és kezdeményeznék egy közös beszélgetést a lány szüleivel.
Nagy fiam van,így csak ebből a szemszögből tudok véleményt mondani.
Talán jön majd erre lányos anyuka is.
Igazán nincs mit.
Az én fia “csak“ 17,de már gondolkodtam rajt,hogy mi történne,ha......
Férjemnek és nekem is jó a kapcsolatunk a fiúnkkal.Úgy érzem bízhatunk benne és ő is bennünk.
Férjemmel már beszélgettek a lányokról,védekezésről,stb.
Egyébként,még nincs barátnője.
Az én lányom amikor 17 éves volt, elém állt, és kérte segítsek neki. Elmondta, hogy szeretnének szexelni a barátjával (aki egyébként szimpatikus volt részünkről) de nem szeretne terhes lenni. Megkérdeztem, hogy szeretne-e fogamzásgátló tablettát szedni. Igen volt a válasz, így egy nap elmentünk a nőgyógyászhoz, aki vérvétel és kivizsgálás után felírta a neki megfelelő gyógyszert. Ahogy az orvos, én is a lelkére kötöttem, hogy mindig figyeljen arra, hogy minden nap beszedje megfelelő időben a tablettákat. Ahogy az orvos is mondta. A mai legtöbb fogamzásgátló tabletták már annyira jók, hogy minimális a teherbe esés mellette, ha mégis terhes lesz valaki akkor azért mert kihagyott vagy nem jól szedi be. (sokszor itt is olvasni, hogy kihagyta az előző napit, de másnap bevett kettőt.. ennyi már elég is, hogy baj legyen)
A lányom 20 éves. Még mindig együtt van a barátjával, és megfelelően védekeznek, nem volt terhesség. De ha terhes lett volna 17 évesen nem haragudtam volna rá, mert végül is segítséget kért..(az már más kérdés, hogy mi lenne a következő amit tenni kéne)
Elméletben lehet szépen higgadtan gondolkodni meg elfogadni a meaculpat is, de úgyis csak akkor és ott derül ki a valós reakció, ha helyzet van.
És nyilván minden szülő haragudna, nem hiszem, hogy bárki is ilyen sorsot szánna a gyerekének. Persze megesik, megesik, egy idő után le lehet higgadni vagy legalábbis teljesen ésszerűtlen morcoskodni, mert az már nem segít a dolgon.
Megfelelő ciklusra ésszel szedett gyógyszer mellett szinte nulla a teherbeesés esélye (17 évesen még nem ajánlom, felírja az orvos, csak ritka hogy elég alaposan kivizsgálja előtte - elsősorban ez a hibaszázalék oka), az óvszer észrevehetően szakad ki és akkor még ott az esemény utáni tabletta, úgyhogy elég kicsi esélye van a dolognak reálisan nézve. Csak tényleg ésszel éljetek. De annak sincs értelme ha rástresszeltek, mert csak elrontja a hangulatot, ráértek akkor foglalkozni a kérdéssel, ha aktuális lesz (de nem lesz, mert gondoskodtok róla).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!