17 éves,2 hónap múlva 18 éves lányotokat engednétek a barátjánál aludni?
Figyelt kérdés
2014. okt. 7. 22:08
11/14 Kite79 válasza:
A tiltás semmi esetre sem tesz jót sem a Ti kapcsolatotoknak sem a lányod kapcsolatának. Ha nem is tartod elfogadhatónak-bár véleményem szerint rugalmas vagy, különben nem lennél nyitott az itt elhangzott véleményekre- akkor sem az a megoldás, hogy egyszerűen megtiltod. Érdemes meghallgatni a lányodat és a saját érveiddel szembe kell állítani őt és magadat is! Lehet, hogy egy jó beszélgetés fog megnyugtatni arról, hogy igazából nincs is kétség benned és bizonyos szabályok betartása mellett a rendszeres együtt alvással sincsen probléma. Szabályokat hozhatsz és azt el is fogja fogadni a lányod, mert partnerséget érez benned. pl: csak hétvégén, nincs reggelig hangoskodás amennyiben a többi családtag pihenni szeretne...stb) Nem gondolom, hogy ebben a korban ne aludhatna együtt a barátjával. Szociálpedagógusként látok családi kríziseket kiteljesedni, pont a fent említett probléma miatt (hajthatatlan szülő, lázadó "gyermek"...) Hosszú évekre megrontja a hangulatot és a kapcsolatot egy-egy rosszul meghozott döntés.
12/14 anonim válasza:
Szerintem ez nem az a kategória amibe a szülőnek korlátokat kéne szabnia...amíg nem minden este másik pasinál akar aludni a lánya, addig szerintem nincs mitől tartania. Persze csak a normális kereteken belül (pl.heti 1-2alkalom, vagy egy-egy hosszúhétvége) de most komolyan, mérte engedhetné? Mitől fél az anyuka sex?? Az nem függ az ottalvástól, bármilyen más találkozás közben folytathatnak sexuális viszonyt, ha akarnak találnak rá módod... Szóval igen, én megengedném a 17, (majdnem 18, nagykorú!!!!) lányomnak hogy a barátjánál aludjon. Főleg ha ismerem a srácot. Az én már az első barátomnál ott aludhattam (15-16voltam, de nem feküdtünk le) nyilván ez a lányon is múlik, mennyire bízin meg benne az anyja, mennyire őszinte és mennyire okos.(esetleges sex miatt védekezés stb...)
13/14 anonim válasza:
Elbeszélgettél vele felnőtt dolgokról? Nem tiltani kellene az ilyesmit hanem megbeszélni felnőtt módjára. Egyébként meg 18 körül már azért nem számít kislánynak, viszont lehet jól esne neki ha az anyukájától támogatást kapna (pl fogamzásgátlás terén, orvos választásnál vagy bármi ilyen komoly ügyben) és nem csak mindig azt kellene hallania hogy NE-NE-NE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!