Hogyan fogadnatok, ha 21 eves lanyotok kijelentene, hogy otthagyja az egyetemet?
3. eves kellene legyek, de most kezdtem az 1. evet. Elkezdtem 2 eve egy egyetemet, abbahagytam, mivel nem tetszett, majd elekzdtem egy masikat, ott megbuktam, es megint 1. eves vagyok.
Nem szeretnem mar tobbe a szuleim terhere lenni, a sajat labamra szeretnek allni. Ezert arra gondoltam, hogy eloszor is megcsinalnam a jogositvanyt, majd mennek ki kis idore nemetbe dolgozni, vagy elkezdenek Debrecenben egy mukormos tanfolyamot.
De nem tudom, hogy fogadnanak a szuleim, raadasul az egesz falu rolam beszelne.
"Nem bántásból, de mit szólnának ha a te szinteden lennék? "
Ne haragudj, lehet, hogy kepzett vagy, de hogy buta, az is biztos!
Ilyen a ciganyok nem irnak!
Elárulom, hogy nem vagyok túlképzett, nem is egyetemre jártam, az ész minőségét nem az iskolázottság miatt mondtam, engem nem az érdekel milyen szakmám van, hanem a szüleim hozzáállásával van a baj. de nem az iskolázottság a mérce egyáltalán. itt már az életről van szó.
12-es vagyok még.
Szóval nem téged bántottalak, engem a szüleim hozzáállása zavar. nem álmodok nagyokat hogy én műkörmösként talpra állok hiszen mindenki tudja hogy ez hobbiszakma, és nem családfenntartó szak.
Nem is az számít hogy milyen iskolánk van.
A bizalom hiánya a gond.
Van annyi kereseted vagy megtakarításod, hogy kifizesd a jogsit meg a tanfolyamot? HA igen, akkor hajrá, kétlem, hogy haragudnának, ha nincs és az ő pénzükből akarod, akkor viszont az még mindig "rajtuk élősködés".
Én a helyedben először keresnék egy munkát, aztán megmondanám a szülőknek, hogy sajnos ez a helyzet, természetesen a költségeket fizetném (kaja, rezsi rámeső része) a többi pénzt pedig félretenném a tanfolyamokra.
A falu véleményére mindig is magasról tettem. :)
A jogsi jó kezdet, sok álláshirdetésben alapfeltétel az állás betöltéséhez a B-kategóriás jogsi, de legalábbis előnyt jelent.
Gondold végig, mivel foglalkoznál szívesen, akár a műkörmösség mellett is, és végezz el egy OKJ-s tanfolyamot. Ha jó szakmád van, itthon is bőven tudsz boldogulni, nem kell külföldre menned.
A faluval meg ne foglalkozz, ez a te életed, egy van belőle: éld úgy, ahogy szeretnéd! :) Ha később mégis meggondolnád magad, akár munka mellett is elvégezhetsz egy főiskolát, nem maradsz le róla végérvényesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!