Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet valaki a-miatt depresszi...

Lehet valaki a-miatt depressziós, mert 18 évesen nem engedik sehova?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 éves lány vagyok, és kezdek rettenetesen kiborulni. A szüleim nem elég, hogy sehova nem engednek, állandóan szégyenérzetet keltenek bennem. Nem mehetek bulizni, pedig ismeri a barátaimat, és kocsival hoznának-vinnének olyan helyre ahová egyébként csak a suli jár szinte (semmi drogos, piás alak) apa engedne de anyáé az utolsó szó. Még futni sem járhatok meg semmi. Összeomlottam ..csak a négy fal örökké :'( szeretem őket de úgy érzem jobb lenne meghalni. Nem vagyok szabad és nem is leszek az addig míg el nem állok dolgozni..
2014. okt. 4. 05:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Csak aza gond, hogy szégyen érzetem van mert belém kódolták. Pl. ha haverokkal hülyülök, egy ideig jól érzem magam, aztán beugrik, hogy ha anya ezt látná...rám jön a szégyen érzet. Nem tudom magam így jól érezni.
2014. okt. 4. 07:41
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

A 4-5-ös talán kicsit nyersen fogalmazott, de teljesen igaza van. A beléd kódolt szégyenérzeten egyedül te tudsz változtatni, ha nem teszed, ha nem ignorálod a szüleidet ilyenkor, még 40 évesen is azon fogsz aggódni, vajon mit szólnának ehhez vagy ahhoz.

Nem vicc, ismerek egy 42 éves nőt, vagy 20 éve a saját fizetéséből, saját lakásában él, de amikor venni akar magának egy táskát (még mindig a saját fizetéséből) felhívja az anyját, és megkérdezi, hogy megveheti-e.

Ne akarj így járni.

2014. okt. 4. 07:47
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, igazatok van ,és én mindenkinek zöld kezet adtam, még annak a válaszadónak is, 'aki nyersen fogalmazott' hiszen teljesen igaza van. De ez nagyon nehéz dolog. Barátom sem volt még soha, pedig annyira vágyom rá, és voltak már jelentkezők, de nem merek 'belevágn', mert .. Elsüllyednék szégyenembe. Elviselhetetlen, nem tudom, hogyan küzdjem ez le.
2014. okt. 4. 07:53
 14/18 anonim ***** válasza:
26%
A azt hiszed, most nehéz neked, figyeld meg mi lesz később! Én is hasonlóképp voltam (azért ennyire nem:D), de rájöttem hogy a felnőtt lét sokkal keményebb!nem piszkálni akarlak, csak mondom!
2014. okt. 4. 07:54
 15/18 anonim ***** válasza:
52%
nagyon sürgősen fordulj pszichológushoz!
2014. okt. 4. 09:20
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Fogd magad, és csináld amit akarsz. Akkor fogod igazán az érezni, hogy élsz, nem a vagdosástól. Próbáld ki, mégis mi lehet a legrosszabb ami történik?
2014. okt. 4. 09:43
 17/18 anonim ***** válasza:
42%
Azt javaslom, hogy keresd fel a sulipszichológust, sokat tudna neked segíteni.
2014. okt. 4. 10:00
 18/18 anonim ***** válasza:

3-as vagyok ismét

Komolyan mondom, szedd össze magad és költözz el, különben 30-40 évesen is velük fogsz élni család, gyerek mélkül, saját élet nélkül. És ne gondold, hogy majd ha férjhez mész megváltozik majd minden...ugyanis amíg velük élsz, nem lesz komoly párkapcsolatod sem, mert nem engedik majd meg, mert nekik soha senki nem lesz megfelelő.

Hidd el, nem bántani vagy piszkálni akarlak, saját tapasztalatból beszélek! Anyám dettó mint a tiéd, apámnak beleszólása sem volt semmibe.

NE vagdosd magad!!! Nem old meg semmit. Ha társaságban vagy és jól érzed nagad, nem kell szégyenkezned. A te életed, ne engedd hogy tönkretegyék. Írod szereted őket...én sajnos már szeretni sem tudom anyámat, apámra meg egyszerüen csak haragszom, hogy egész életemben egyszer nem mert kiállni értem anyámmal szemben.

Én voltam annyira erős, hogy 19 éves korom előtt otthagyjam őket, elmentem jó messzire, 400km-re. Soha nem bántam meg.

légy erős és vedd kezedbe az életed, mielőtt teljesen tönkremész! Kitartás, sikerülni fog, csak hidd el te is! :)

2014. okt. 4. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!