Elengednétek a 17 éves lányotokat bulizni hajnalig?
Figyelt kérdés
Barátnőjével menne, 25 km-re, helyileg oda,ahova iskolába jár. Csak hajnalban lenne busz haza, 4 órakor.2014. okt. 3. 18:55
11/23 anonim válasza:
Ne hallgass a lepontozókra, nincs élettapasztalatuk (vagy gyerekük). Egy 17 éves már mindenhol tud magára vigyázni, a vidéki hajnali buszok pedig biztonságosak. (A pesti éjszakaira nem mondanám ezt.) 16 éves korom óta járok bulizni, soha semmi atrocitás nem ért, mert van eszem, és nem gázos helyekre jártam! A 16 évemmel én az elmaradott vidéki voltam, mert már évekkel korábban belecsapott az éjszakai életbe minden osztálytársam. A lányod számára megalázó, ha ennyire nem bízol benne. (És nagyon ciki a barátaival szemben, akikre nem érdemes ráfogni, hogy csak bele akarják vinni a rosszba, hiszen a te nevelésednek megfelelően választotta ki őket!) Az első alkalmat nyilván végig fogod izgulni, megbeszélheted, hogy hívjon fel ekkor és ekkor, de a tiltás ebben a korban már szerintem többet árt, mint használ.
12/23 anonim válasza:
Ha nem rendszeres, én elengedném. A rendszer alatt a hetente-kéthetente való bulizást értem. Alkalomadtán mehet.
Persze a szabályok betartásával (poharat szabadon nem hagy, eleve ne fogadjon el italt úgy, hogy csak úgy odaviszik neki pohárban, egyedül haza nem indul, forgalmas helyen megy, nem elhagyott útvonalon, telefonján a GPS bekapcsolva, meg 1-2 ilyen finomság)
13/23 anonim válasza:
A budapesti éjszakai is teljesen biztonságos. Igen, lehet, hogy 17 évesen lát néhány részeg embert, éppen itt van annak is az ideje, hogy szembesüljön az ilyen dolgokkal. Mi a franc történhetne egy éjszakai buszon? Véletlen felszivatnak vele egy csík kokaint, vagy mi? Komolyan mondom, én inkább az ilyen pihent szülők miatt aggódom........"nem engedném, hogy busszal jöjjön".....szánalmas.
14/23 anonim válasza:
bulikban sok a vén kéjenc, akik nagyon tapadnak a "kislányokra" csak 18 fölött engedném el.
15/23 anonim válasza:
Elengedném, de inkább úgy, hogy ne buszozzon hajnalban, hanem aludjon egy barátnőjénél, akivel együtt megy bulizni, és az adott városban él. Én is így jártam anno. Bár nekünk volt autónk és másnap értem jöttek, de ha buszoznom kellett volna, azt is csak másnap délután tettem volna meg. Amikor már volt jogsim, 17 éves koromtól autóval jártam bulizni, egyértelműen ilyenkor nem ittam. Ha inni akartam, akkor barátnőméknél hagytam az autót, ottaludtam, és másnap vezettem haza.
16/23 anonim válasza:
nem tudom, milyen képek élnek itt egyes szülőkben a bulikról, ezer százalék hogy teljsen hamis és negatív az összes! igen, erőszakoltak már meg lányokat, ahogy felnőtt nőket és akár férfiakat is, csak azt könnyű nem észrevenni, ha ilyen helyzetről van szó. 17 évesen NEM kislány (1 év múlva nagykorú, felelősségre vonható, teljeskörűen büntethető személy, könyörgöm, tanulja már meg hogy nem kisbaba akit anyuci burokban tart!) rossz mindenkivel történhet, de legyen már felnőtt emberként reális rálátásunk a dolgokra... mi pest közeli városban lakunk, helyben járok bulizni 16-17 éves korom óra, voltam bent pesten is, nagyobb biztonságban érzem magam az utcán éjszaka mint nappal! főleg pesten. nem kell minden rémséget belelátni, nyilván van a lányodnak annyi esze, hogy ne császkáljon tökegyedül elhagyott sikátorokban, de ezt szépen el is lehet neki mondani. soha nem lett semmi bajom, és igen, életemben egyszer a helyi szórakozóhelyen megtalált egy piás vén barom.. és mi lett belőle? a barátnőim egyből körülálltak, és a mellettünk bulizó kamasz fiúk is nagyon nézegetni kezdték a pasit (pedig nem is ismertük egymást, csak a legtöbb kamaszban benne van, hogy azért ilyenkor odafigyel a másikra, mert nem mindegy piás, drogos, idióta állat, mint aminek soha szeretnék hinni őket), hamar el is kotródott. elnézést, de ez mindig nagyon felhúz, hogy rengeteg szülő valami magából kifordult, elborult erőszakgyárat lát minden buliban. még pesten is vigyáznak a bulizó fiatalok egymásra, akár vadidegenekre is, kisebb városban meg pláne... főleg ha a szórakozóhely olyan, hogy mondjuk a DJ belátja az egészet (nálunk is olyan), tud egyből szólni, és ha kell, jönnek a biztonsági őrök (akik bizony vannak). igen, rossz dolgok mindig történnek, de történnek máskor mással is, csak azt könnyű nem észrevenni.
18/23 anonim válasza:
Utolsónak igaza van. Gondlom a lányod nem valami drogos buliba akar menni, ahol az emberek el vannak varázsolva, hanem szórakozni. És ott igenis hajlamosak figyelni egymásra az emberek. Mi is mindig ott voltunk egymásnak biztosítékként, és a többi fiatal is figyelt ránk. Előfordult, hogy részegen nyomuló - egyébként ártalmatlan - alakot idegenek tessékeltek arrébb, mert látták, hogy terhes a társasága. A szórakozás nem csak az idióták szokása, értelmes emberek is ugyanúgy folytatják, és figyelnek egymásra. Nem az amerikai filmekből és a híradóban mutogatott kétes helyekből kell kiindulni.
19/23 anonim válasza:
Most nem azért, de a drogos buliban meg végképp nem történik semmi, mindenki elvan saját magával, nem is szólnak a másikhoz, csak táncolnak magukban. Persze gondolom nem ilyen buliba megy a lány, de azért a goa party szerintem az egyik legbiztonságosabb hely, teljesen erőszakmentes. Más helyek viszont Pesten már híresek arról, hogy minden pasi tök részeg bent és gátlástalanul fogdossák a nőket.
20/23 anonim válasza:
Drogos buliban meg goa partin én még nem voltam, de oda én sem engedném a gyerekem. Az én jóváhagyásommal ne nyúljon drogokhoz (lehetőleg a hátam mögött se), és ne ilyen személyek tegyék ki a legközelebbi baráti társaságát. Én sok helyen jártam, de nem tapasztaltam kezelhetetlen helyzeteket, persze sokat számat, milyen helyre akar menni a lány. Mindenesetre 17 évesen azt mondani neki, hogy nem mehet, mert életképtelen és nem tud magára vigyázni, elég megalázó neki. Ilyen esetben nem tudom, hol vannak azok, akik szerint ebben a korban akár már férjhez is lehet menni és gyereket szülni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!