Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy anya ne...

Mit tegyek hogy anya ne haragudjon annyira?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most lettem 8.-os és az anyukám a jegyek téren nagyon keményen fog engem. Ezt meg is értem mert fontos a továbbtanulás. Tavaly évvégén is 4-es 5-ös lett a bizonyítványom. De ez neki nem volt megfelelő... Németből mindig is jó voltam én vagyok a legjobb németes az osztályban. Tegnap viszont kikaptunk egy dolgozatot ami 3-mas lett... erre a tanár teljesen kiakadt rám elkezdett oltogatni hogy miért nem lett 5-ös és az egyik csajnak 5-ös lett és azt mutogatta nekem meg az egész osztály előtt oltogatott. OTthon az anya is kiakadt és aut mondta hogy igaza van a tanárnak.és ő is lecseszett a 3-mas miatt.:( Pedig gondolhatná hogy nekem fáj a legjobban ez a 3-mas...Meg 1-2 tantárgyból is van 3-masom... az anya meg azt mondja erre hogy kezdek nagyon elkanászodni...én tudom hogy beleszámítanak ezek a jegyek a továbbtanulásba de szerintem ez azért már túlzás.. ma délután amikor hazaértem elmentem a barátaimmal sétálni és elfelejtettem felhívni hogy elmegyek otthonról.(ő nem volt otthon) Ez eddig sosem fordult elő. A munkából felhívott és amikor elmondtam hogy elmentem otthonról kiakadt hogy miért nem szóltam neki. És hogy azonnal menjek haza és hog y holnap fejmosás lesz... Tudom hogy rosszat tettem hogy nem hívtam fel de tényleg elfelejtettem...Meg mostanába mindig ordibál velem mindenért ma reggel meg is ütött. Most váltak el a nevelőapámmal és kőltözünk.. tudom hogy most emiatt is ingerült de nagyon fáj hogy mindig rajtam vezeti le az idegességét... a múltkor a fejemhez vágta pl. Hogy olyan vagyok mint az apám(akit utál mert 7-évesen elhagyott minket és azóta nem kíváncsi rám.) Szerintetek mit csináljak hogy ne legyen ilyen velem anya?
2014. okt. 3. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
egy hónap telt el a suliból... van még idő kijavítani. anyuddal nem sokat tudsz kezdeni. mondjad hogy tudod mit csinálsz ez becsuszott ez van
2014. okt. 3. 18:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én eleve nem értek egyet azzal, hogy egy becsúszott rossz jegy miatt veszekedni kellene bárkivel is. Mindenkinek lehet rossz napja - a gyerekeknek épp úgy, mint a felnőtteknek. És nincs olyan, hogy egy rossz jegyet ne lehetne kijavítani. Főleg most, így év elején. Nem dőlt össze a világ: legközelebb jobban odafigyelsz, és kész.

Anyukádnak is meg kellene értenie, hogy olyan nincs, hogy valaki mindig mindenből 100%-ra teljesítsen.

2014. okt. 3. 18:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában van ő is, mert 2 éve ezt mondta nekem. Csak most a felvételi miatt a maximumot várja el tőlem... meg most költözünk és emiatt is ideges és én ezt meg is értem csak nem tudom hogy miért mindig rajtam vezeti le a feszültséget..
2014. okt. 3. 18:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Szeret téged az anyukád, hidd el, de most minden összejött. És tényleg rajtad csattan az ostor, de hisz Te vagy vele. Költözés után javulni fog a helyzet, csak bírd ki. Az iskolában is ki kell bírni, ha a tanár megszid. Nyilván többet vár Tőled. Tanulj, segíts anyukádnak - ha tudsz - a házimunkában, és meglátod, rendbe jön minden.
2014. okt. 3. 18:49
 5/9 szántóvető ***** válasza:
21%
szedd össze magad,teljesíts jobban.faterodat kerested már?szerintem ideje lenne,küldhetnél neki fényképet kezdésnek.
2014. okt. 3. 18:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Egy-egy becsúszott rosszabb jegyért nem veszekednék veled, de tényleg ne kanászodj el.
2014. okt. 3. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Örök hiba a szülők részéről, ha egy-egy becsúszott rossz jegy miatt veszekedésnek teszik ki a gyereket.

Én is hasonló cipőben jártam, végig 5 tanuló voltam, de nekem időnként rosszabb jegyek is becsúsztak, váratlan felelés után karót is kaptam néha. Nincs olyan jegy, amit ne lehetne kijavítani, és sok van még év végéig. Emlékszem, mikor az egyik előrehozott érettségim nem sikerült olyan jól, mint vártam, tudtam, hogy elrontottam egy számolós feladatot, elkövettem azt a hibát, hogy anyámnak megmutattam a vizsgalapot. Ő seperc alatt kiszámolta, megvert, üvöltözött, hogy milyen hülye vagyok, semmire sem viszem majd... 97%os lett persze ez az érettségim.

Ezek olyan tüskék, amiket sosem tudtam neki megbocsátani, mindem egyes jegy miatti veszekedésünkre emlékszem, de dícséretekre nem, akár történt ilyen, akár nem...

Próbáld meg vele megértetni, hogy a becsúszott rossz jegy nem azt jelenti, hogy elkanászodsz, váratlanul ért, egyszeri eset volt, szorgalmas vagy, kijavítod, az ilyen mindenkivel előfordul, próbáld meg neki elmondani, hogy nem a szidástól leszel felelősségteljesebb, hanem a szeretetteljes támogatástól, dorgálástól, de az üvöltözés, verés nem vezet sehova. Persze én hiába beszélek, anno nekem sem volt merszem szembeszálni, most pedig nem érti anyám, hogy miért nem olyan jó a kettőnk közti kapcsolat, mint más anya-lánya közti.

2014. okt. 3. 21:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

hát, kishaver, sajnállak. De anyádnak senki más sincs, akin levezethetné a feszültségét, maradsz tehát te.

mondjuk elég kicsinyes, hogy rajtad, a gyereken veri el a port, aki ki van szolgáltatva neki.

iskolapszichológus? keresd meg, dumálj vele.

2014. okt. 3. 22:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Ma reggelre rosszabb lett a helyzet.. olyanokat vágott a fejemhez hogy elvesztettem a bizalmát,és hogy oda fog adni az apámnak vagy intézetbe..Elegem van már ebből.
2014. okt. 4. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!