Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem engedi hogy fessem a...

Nem engedi hogy fessem a hajam. Ez helyes így?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, és már kb. 1 éve szeretném befesteni a hajam pirosra. Persze nem egyszerre és azonnal, hanem fokozatosan egyre sötétebb árnyalatúra. Próbáltam erről beszélni anyámmal, de mindig ellenzi, azzal az indokkal, hogy neki nem tetszik. Tudom mik a feltételei a hajfestésnek, ennek ellenére mégis szeretném, és az iskolám is engedi, egyedül csak anyám nem. Végül mindig veszekedünk ha felhozom a témát. Szerintetek mivel tudnám meggyőzni? (Lehetőleg ne jöjjetek olyannal hogy koncentráljak a tanulásra, mert 4.7-es az átlagom.)

14/L

2014. okt. 2. 20:06
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
64%

Anyukádnak teljesen igaza van. Ameddig tud (18 éves korodig) próbál megvédeni saját magadtól. Utána úgyis úgy teszed tönkre az életed, ahogy neked tetszik, ha addig nem változott az értékrended. Egyébként a haj tönkremegy a festéktől, de még a színezőtől is. Én csak "kimosható" színezőt használtam éveken át. Hát csak a kimosható nem volt igaz, meg hogy kíméletes. Szinte pamutos állagú lett a hajam. Azóta én is hennát (100 % henna por) használok, de a 4-es válaszoló egy kicsit téved. Csak a 100 henna por, amiben nincs vegyi anyag, ezzel csak és kizárólag vörös színt lehet elérni, esetleg kávéval, diólevél teával lehet próbálni sötétíteni, vagy indigó növényt kell hozzá keverni. Bármilyen más olyan henna festék, ami színt ad, tehát pl. gesztenye barna vagy bármi hasonló van ráírva, már tartalmaz vegyi anyagot, csak nem olyan mértékben, mint a normál hajfestékek.

A lányomnak gyönyörű haja van dús, erős. Vasalni akarta, illetve pedzegette a szőke tincset. Nem engedtem egyiket sem a vasalás is tönkreteszi a hajat. Ha szerencsém (és szerencséje) van rádöbben 18 éves korára, hogy nem akarja tönkretenni, ha meg nem így járt, tegye onnan tönkre.

2014. okt. 2. 20:56
 22/37 anonim ***** válasza:
49%
Anyukád azt tilt meg neked, amit akar, amíg be nem töltöd a 18-at. :) Ne lázadozz, lesz még időd bőven az önmegvalósításra. :)
2014. okt. 2. 21:09
 23/37 anonim ***** válasza:
62%
Én "csak" 17-18 éves korom óta festem a hajam (most vagyok 22), egészen tavalyig gyönyörű, dús, derékig érő volt, az elmúlt időszakban kezdett hullani és ritkulni a sok macerálástól. Kb. 1 éve már majdnem havonta kellett festetnem, hogy megtartsa a színét, és lám, milyen hamar meglett az eredménye. Ha 14 évesen elkezdtem volna festeni, valószínűleg már kopaszodnék. Úgyhogy én a helyedben nem tenném tönkre a hajamat.
2014. okt. 2. 21:13
 24/37 anonim ***** válasza:
65%

Azért érdekes ez a "két év és tönkremegy a hajad" dolog.

8 éve festem a hajat, volt szőke, sötétbarna, most meg fekete, lassan 3 éve, és hosszú, selymes, dús hajam maradt, max a vége törik, de ez egy hát közepéig érő hajnál festés nélkül is megvan.

2014. okt. 2. 21:34
 25/37 anonim ***** válasza:
36%

Istenem... aki nem ért hozzá, miért válaszol??

Kérdező: Én 14-15 éves korom környékén festettem bele először a hajamba. (Pontosabban a fodrász rakott egy piros csíkot a hajamba, mert felvettek abba a gimibe ahova anyáék akarták és ezt kértem 'ajándékba'.)

20 éves vagyok, nagyon élénk, pirosas beütésű vörös a hajam és köszöni szépen, gyönyörű állapotban van. :) Azóta folyamatosan festem, volt, hogy itthon, valamikor fodrász, mostanában fodrászhoz járok.

Nem, nem untam meg, nem nézek ki bohócnak (ha annak néz valaki szerintem inkább vele van gond, nem velem), nem tette tönkre a hajam sem.

Legközelebb csak egy icipicit gondolkozzatok vagy nézzetek utána a témának ha már idehánytok valamit. Köszi.

26/37 anonim ***** válasza:
0%
*hajamat :D
 27/37 anonim ***** válasza:
15%

Ja igen, és nem kell kiszőkíteni előtte, van olyan festék amit ha sokáig használsz már egész világos lesz a hajad :) Az enyém sötétbarna volt, de már tök szép élénkre be lehet festeni, pedig nem volt szőkítve. (Persze nem rögtön sikerült világosra.)

Na ezt is le lehet pontozni:)

2014. okt. 2. 21:52
 28/37 anonim ***** válasza:
19%

Nem helyes, 14 évesen kvázi félig felnőtt egy ember. Ha neked az a vágyad, hogy piros legyen a hajad, akkor fesd be.

Nem számít senki véleménye sem, főleg az itten erkölcscsőszöké nem...

Meggyőzni valószínűleg nem fogod tudni. Nem racionalistából tiltja, csak hatalmaskodni akar feletted.

Mindenki döntse el milyen hajat akar SAJÁT MAGÁNAK. Ennyi.

2014. okt. 2. 22:28
 29/37 anonim ***** válasza:
29%

Azon, hogy nekem 8 év festéstől nem ment tönkre a hajam, mégis mit lehetett lepontozni drágáim?

Irigykedtek, vagy mi a probléma?

2014. okt. 2. 22:43
 30/37 anonim ***** válasza:
37%

Érdekes választás, és szerintem is fiatal vagy hozzá még. Más lenne a helyzet a természetes árnyalatokkal, de azért ne akarjunk mér Ronald McDonald-ot játszani ilyen idősen.

Kompromisszumot javaslok: szünidőben hajszínező, részlegesen. Így te is kipróbálhatod, a véglegesség kötelessége nélkül, és anyád se kap szívrohamot, ha rád néz. A színező maximum egy hónapig marad fent, kikopik mosással. Tényleg inkább csak tincsezz, vagy hajvéget fess, az tud nagyon királyul kinézni!

2014. okt. 3. 00:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!