Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem engedi hogy fessem a...

Nem engedi hogy fessem a hajam. Ez helyes így?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, és már kb. 1 éve szeretném befesteni a hajam pirosra. Persze nem egyszerre és azonnal, hanem fokozatosan egyre sötétebb árnyalatúra. Próbáltam erről beszélni anyámmal, de mindig ellenzi, azzal az indokkal, hogy neki nem tetszik. Tudom mik a feltételei a hajfestésnek, ennek ellenére mégis szeretném, és az iskolám is engedi, egyedül csak anyám nem. Végül mindig veszekedünk ha felhozom a témát. Szerintetek mivel tudnám meggyőzni? (Lehetőleg ne jöjjetek olyannal hogy koncentráljak a tanulásra, mert 4.7-es az átlagom.)

14/L

2014. okt. 2. 20:06
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
65%
Kedves kérdező kislány, nem arról van szó, hogy kinek mi tetszik, illetve pontosan arról van szó. Te nem látod magad, legfeljebb másnak érezheted magad. Attól, hogy neked tetszik, lehet, hogy másnak meg más az ízlése és úgy gondolja, hogy természetellenes és megütközést kelt benne. Te tulajdonképpen fel akarod hívni magadra a figyelmet, mert mással nem tudod: nem vagy igazán se szép, se okos, de mégis más akarsz lenni. Ezáltal persze ugyanolyan kis bohóc leszel, mint a többi, akihez meg hasonlítani akarsz.
2014. okt. 2. 20:24
 12/37 anonim ***** válasza:
76%

ha elkezded a pirosra festést, az úgy beleivódik a hajadba, hogy amikor megszabadulnál tőle, csak a lenövés és a kivágás segíthet, mert a hajszálaidba beivódott vörös minden színen átüt. Tudom, hogy neked MOST a piros tetszik, de lehet, hogy fél év múlva már szabadulnál tőle és akkor rövidre kell vágni a hajad.

A másik dolog meg, hogy pár éven belül simán hazavágod a hajad a festéssel. 16 évesen egy lestrapált, sprőd, undorító hajad lesz, amiért mindenki ápolatlannak fog tartani. Tudom, hogy most ez sem érdekel, de sajnos így van.

2014. okt. 2. 20:25
 13/37 anonim ***** válasza:
70%

Egy jó tanács, ha ilyen feltűnő színt akarsz, akkor ne az egész hajad. A végét vagy pár tincset az egyik oldalon. Ha szép színt választasz és egy ügyes fodrász csinálja, eszméletlenül föl tudja dobni a kinézeted. Extrém színek esetében 90%, hogy idétlenül fog kinézni, ha az egészet fested.

Amúgy szerintem, csináltasd meg, ha már kész sokat nem tehet ellene. De mondom, semmiképpen se az egészet. Sőt az lenne a legjobb, ha az első próbálkozások színezővel mennének. Akkor még meggondolhatod magad, és kísérletezgethetsz is bátran.

2014. okt. 2. 20:30
 14/37 anonim ***** válasza:
53%

Inkább fesd ki a WC-t, az egész család jobban jár, Te meg ne röhögteted ki magad a gyufa fejeddel.

A bátyámnak meg 5,4 volt az átlaga, úgyhogy ezzel ne dicsekedj!

2014. okt. 2. 20:43
 15/37 anonim ***** válasza:
58%
menjel mar, 14 evesen pirosra :D ne rohogtesd mar magad, majd ha idosebb leszel, lesz sajat penzed, veszel festeket vagy elmesz a foraszhoz azt be lesz festve. addig meg az van amit anyad mond :)
2014. okt. 2. 20:44
 16/37 anonim ***** válasza:
59%
14-es 5,4 azt meg hogy?
2014. okt. 2. 20:47
 17/37 anonim ***** válasza:
69%
Az mar rendes 6 tanulo volt:)
2014. okt. 2. 20:48
 18/37 anonim ***** válasza:
47%
Nekem 16-17 évesen volt szinte piros a hajam és nagyon jól állt, most 33 vagyok természetesen nem vagyok vörös már, de igazából a mai napig tetszik ha valakin valamilyen bevállalósabb vörös hajszín van, mondjuk egy különlegesebb, alternatívabb öltözékkel.
2014. okt. 2. 20:50
 19/37 anonim ***** válasza:
59%

14 évesen maximum vízzel kimosható alkalmi festéket engednék, amiket a színészek is használnak. Befested a hajad a gyerekzsúrra, este pedig kimosod belőle.

Majd felnőttként fesd tartós festékkel.

2014. okt. 2. 20:55
 20/37 anonim ***** válasza:
68%
Azért azt tudnod kell, hogy a szőke hajat lehet pirosra festeni, max. a nagyon világosbarnát, tehát az az elképzelésed nem működik, hogy majd egyre sötétebb vörösre fested és piros lesz. A piros szín az világosabb, mint a boltban kapható vörös hajfestékek. Ha leszivatod a hajad szőkére, azzal egyrészt havonta szórakozni kell, mert csúnya a lenövése, másrészt roncsolja a hajat, tehát jól át kell gondolni. A teljesen kimosható (spray) színezőkön kívül, a többi befogja a hajadat, nem lehet kimosni, a vörös nagyon ragaszkodó szín, hiába van ráírva, hogy x mosás után kijön, ez a vörös esetében nem igaz.
2014. okt. 2. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!