Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mostani 20-25 évesek! Hogyan...

Mostani 20-25 évesek! Hogyan álltok a költözéssel? Otthon laktok még?

Figyelt kérdés

Meséljetek légyszíves, hány évesek vagytok, tervezitek-e, szülők hogyan állnak hozzá.

Ha már elköltöztetek, akkor hogyan ment?

Olyan is érdekelne ahol ellenségesek voltak a szülők, mi lett a vége, mit elleneztek, miért.

2014. szept. 22. 15:12
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Jöhetnek még válaszok.

2014. szept. 22. 16:09
 12/23 anonim ***** válasza:
65%
25 évesen még otthon laktam, akkor államvizsgáztam. Egyetem mellett, dolgoztam, amennyit tudtam, de a tanulmányi ösztöndíjból és a fizetésből nem tudtam volna normális életszínvonalon albérletben élni a fővárosban. Anyukám mindig azt mondta, addig maradok otthon, amíg akarok. Neki is könnyebbség volt, hogy otthon felezzük a házimunkát, illetve beszállok a rezsibe és ételbe, amihez ragaszkodtam.
2014. szept. 22. 16:19
 13/23 anonim ***** válasza:
34%

Dehogy lakok otthon, kereső, felnőtt emberként!

18 éves koromban költöztem el, mert messzire mentem egyetemre. 23 évesen külföldre költöztem.

A szüleimmel nagyon jó volt a viszonyom mindig is, most is az, mindenben támogattak. Hetente többször beszélünk. Őszintén szólva én nem is értem, hogy egy 25 éves ember, amennyiben már saját bevétele van, mi a lópikulát keresne még otthon.

2014. szept. 22. 17:18
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
19 vagyok, most kezdtem a második évem egyetemen. 23 leszek mire végzek, de lehet utána még PhDzek is. Tulajdonképpen nem otthon lakom, hanem albérletben, de a szüleim fizetik. A húgom is itt lakik, igaz ő még csak gimis. 14 éves korom óta koleszos voltam, szóval 5 éve max hétvégén találkozunk, úgyhogy nem hiszem, hogy olyan nagy lelki törés lesz amikor végleg elköltözöm otthonról.
2014. szept. 22. 17:45
 15/23 anonim ***** válasza:
58%

13-asnak: azért marhára nem mindegy, mennyi pénzből és hogyan kell eltartanod magad hónapról hónapra...

Én 24 múltan idén, itthon élek, a sulival végzetm 1,5 éve, viszont nagyon nehezen sikerült munkát találnom, szakmát is váltottam, hogy legyen már valami, lekopogom, most el tudtam helyezkedni egy normális helyen és dolgozom már lassan 3 hónapja. A pénz viszont nem túl sok, így egyedül nem nagyon tudnám fenntartani magam, elköltözni nincs kivel sajnos :( Vadidegennel meg nem bútoroznék össze. Így legalább el tudok kezdeni spórolni későbbre, az is valami.

2014. szept. 22. 18:01
 16/23 anonim ***** válasza:
75%

24/l

18-23 éves korom közt albérletben laktam

1 éve költöztem haza, mivel nem találtam munkát, már ösztöndíjat sem kaptam a sulitól, nem tudtam volna fenntartani a lakást.

Ez alatt az 1 év alatt 4 órában dolgoztam+ elvégeztem egy tanfolyamot, elsejétől 8 órában fogok dolgozni. Szóval, talán meglesz az anyagi keret is a költözésre.

viszont.... Anyukám meghalt, így csak ketten vagyunk apuval. Nem felhőtlen a kapcsolatunk (sőőt, kb úgy kezel, mint egy 10 évest és ez egyikünknek sem jó..) de amellett, hogy egyik felem költözne minél hamarabb, másik felem maradna- szegény apu egyedül maradna a nagy házban :/

Párom egyetemre jár/dolgozik tőlem 300 km-re, ha végez, napirendre kerül sokadszorra az elköltözés.

2014. szept. 22. 18:52
 17/23 anonim ***** válasza:
53%

A lányom államvizsgát követő héten a barátja után ment, de úgy, hogy addigra keresett munkát és megvolt a közös albérlet.

Nem elleneztük a döntésüket, mivel világosan megvoltak a terveik. Most 23/24 évesek nagyon büszkék vagyunk rájuk,szorgalmasan dolgoznak, gyönyörű körülményeket teremtette maguk köré. Kocsit vettek(nem hitelből)ügyesen kezelik a pénzüket. Most éppen lakás kasszát fognak kötni, mert arra gyűjtenek.

Az a véleményem, mert a környezetemben azt látom, manapság nagyon ritka, hogy ilyen fiatalon ennyire céltudatosak legyenek a gyerekek. Ameddig lehet inkább szüleikkel élnek, ameddig lehet kitolják a tanulási időszakot, halasztgatják a vizsgáikat.

2014. szept. 22. 19:37
 18/23 anonim ***** válasza:
75%

21 vagyok, másodéves egyetemista. 19 évesen költöztem a páromhoz, a szüleim támogattak, illetve ösztöndíjat kaptam és dolgoztam, ezzel szálltam be a rezsibe.

Én is úgy voltam, hogy nem volt tervben az összeköltözés, csak egyre többet maradtam éjszakára, majd egyszer itt ragadtam:)

Szüleim sosem szóltak semmit, csak a költözésem után mondta anyu, hogy üresnek érezte utána az életét (nővérem előttem 5 évvel költözött el, az nagy törés volt neki).

2014. szept. 22. 19:39
 19/23 anonim ***** válasza:
96%
Csak azt nem értem, hogy, ha valaki HASZNÁLHATÓ választ ad, miért kell lepontozni, ha épp nem egyezik a saját elképzelésetekkel? :D
2014. szept. 22. 20:27
 20/23 anonim ***** válasza:
95%

ma 20:27

Nem értem én sem... az én válaszom 34%-ban hasznos, csak azért mert ki mertem jelenteni, hogy amíg tanulok, addig nem fogok elköltözni.

2014. szept. 22. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!