Mostani 20-25 évesek! Hogyan álltok a költözéssel? Otthon laktok még?
Meséljetek légyszíves, hány évesek vagytok, tervezitek-e, szülők hogyan állnak hozzá.
Ha már elköltöztetek, akkor hogyan ment?
Olyan is érdekelne ahol ellenségesek voltak a szülők, mi lett a vége, mit elleneztek, miért.
Köszi mindenkinek!
Jöhetnek még válaszok.
Dehogy lakok otthon, kereső, felnőtt emberként!
18 éves koromban költöztem el, mert messzire mentem egyetemre. 23 évesen külföldre költöztem.
A szüleimmel nagyon jó volt a viszonyom mindig is, most is az, mindenben támogattak. Hetente többször beszélünk. Őszintén szólva én nem is értem, hogy egy 25 éves ember, amennyiben már saját bevétele van, mi a lópikulát keresne még otthon.
13-asnak: azért marhára nem mindegy, mennyi pénzből és hogyan kell eltartanod magad hónapról hónapra...
Én 24 múltan idén, itthon élek, a sulival végzetm 1,5 éve, viszont nagyon nehezen sikerült munkát találnom, szakmát is váltottam, hogy legyen már valami, lekopogom, most el tudtam helyezkedni egy normális helyen és dolgozom már lassan 3 hónapja. A pénz viszont nem túl sok, így egyedül nem nagyon tudnám fenntartani magam, elköltözni nincs kivel sajnos :( Vadidegennel meg nem bútoroznék össze. Így legalább el tudok kezdeni spórolni későbbre, az is valami.
24/l
18-23 éves korom közt albérletben laktam
1 éve költöztem haza, mivel nem találtam munkát, már ösztöndíjat sem kaptam a sulitól, nem tudtam volna fenntartani a lakást.
Ez alatt az 1 év alatt 4 órában dolgoztam+ elvégeztem egy tanfolyamot, elsejétől 8 órában fogok dolgozni. Szóval, talán meglesz az anyagi keret is a költözésre.
viszont.... Anyukám meghalt, így csak ketten vagyunk apuval. Nem felhőtlen a kapcsolatunk (sőőt, kb úgy kezel, mint egy 10 évest és ez egyikünknek sem jó..) de amellett, hogy egyik felem költözne minél hamarabb, másik felem maradna- szegény apu egyedül maradna a nagy házban :/
Párom egyetemre jár/dolgozik tőlem 300 km-re, ha végez, napirendre kerül sokadszorra az elköltözés.
A lányom államvizsgát követő héten a barátja után ment, de úgy, hogy addigra keresett munkát és megvolt a közös albérlet.
Nem elleneztük a döntésüket, mivel világosan megvoltak a terveik. Most 23/24 évesek nagyon büszkék vagyunk rájuk,szorgalmasan dolgoznak, gyönyörű körülményeket teremtette maguk köré. Kocsit vettek(nem hitelből)ügyesen kezelik a pénzüket. Most éppen lakás kasszát fognak kötni, mert arra gyűjtenek.
Az a véleményem, mert a környezetemben azt látom, manapság nagyon ritka, hogy ilyen fiatalon ennyire céltudatosak legyenek a gyerekek. Ameddig lehet inkább szüleikkel élnek, ameddig lehet kitolják a tanulási időszakot, halasztgatják a vizsgáikat.
21 vagyok, másodéves egyetemista. 19 évesen költöztem a páromhoz, a szüleim támogattak, illetve ösztöndíjat kaptam és dolgoztam, ezzel szálltam be a rezsibe.
Én is úgy voltam, hogy nem volt tervben az összeköltözés, csak egyre többet maradtam éjszakára, majd egyszer itt ragadtam:)
Szüleim sosem szóltak semmit, csak a költözésem után mondta anyu, hogy üresnek érezte utána az életét (nővérem előttem 5 évvel költözött el, az nagy törés volt neki).
ma 20:27
Nem értem én sem... az én válaszom 34%-ban hasznos, csak azért mert ki mertem jelenteni, hogy amíg tanulok, addig nem fogok elköltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!