Hogyan mondjam el anyának? Többi lent.
Nem tudom milyen hatása lenne, ha azt mondanád:
=====
Múltkor egy 4est kaptam, és ordibáltál velem ezért. Azóta nem tudok bízni benned és nagyon félek tőled.
Szerinted - kedves édesanyám - ez megéri, hogy tönkremenjen egy anya-gyerek kapcsolat?
Nem vagyok büszke arra, ha tévedek, vagy elrontok valamit, és nekem lenne a legjobb, ha minden tökéletesen menne az életemben, de a hibáimtól való félelem nagyon sok mindent leblokkol a gondolkodásban, a világnézetben.
Én szorongok emiatt. Ha nagy koromban fogok majd tévedni, visszajön majd a rettegésem és nem fogom tudni kelezni. Ha már ilyen fiatal korban kialakul a kudarctól való rettegésem, sosem fogok igazán nagy és kockázatos dolgokat elvállalni, tehát sosem lehetek majd vezető szerepben, sosem indíthatok startup-okat (sztartápokat), nem fogok tudni igazán nagyon szakítani.
Ez lenne a cél, amikor egy négyesért rettegnem kell?
Nem tudom, hogy mit kell egy gyerekkel kezdeni, ha négyest kap, mert nem vagyok felnőtt, nem látok át olyan dolgokat, mint egy szülő. De tudnod kell, hogy megint rettegek, mert megint kaptam egy négyest. Azt tudom, hogy az ordibálás nem vezet semmi jóra. Én nem akarok ezzel sem kudarc lenni a szemedben sem elveszteni az édesanyámat emiatt.
======
Lehet nem lenne jó, de lehet felnyitná a szemét.
Mindenesetre egy pszichológus valóban segíthet, mint ahogy azt már írta valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!