Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Maradnátok a szülői háznál és...

Maradnátok a szülői háznál és felújítanátok 5 millióért vagy hitellel mennétek külön?

Figyelt kérdés

Édesapám meghalt, utána megörököltem a családi házunk felét. A másik fele anyukámé, akivel jó a kapcsolatunk.

Itt lakik a párja akivel szintén jól kijövök illetve az én élettársam.

Hivatalosat tehát 50-50% tulajdonosok vagyunk edesanyammal. A mamámtól örököltem 5.000.000 forintot. Ebből van az egyetem miatt 200.000 ft tartozásom tehat maradna 4.800.000.

A nagy kerdes hogy maradjak itthon a csaladi haznal es újítsam fel a pénzből ( kivul belul) vagy vegyek egy 30 nm es kis garzon lakast, aminek lenyegebe csaladalapitas elott allva nem sok ertelme van.

Hitelt nagyobb lakasert soha semmilyen korulmenyek kozott nem vennek fel, 3 evig pereskedtunk deviza ugyben. A csaladi hazunk hitel es tehermentes. 4 szoba van. 1 anyueke, 1 a mienk parommal, es 2 kisebb szoba all uresen.

Ti mit tennetek maradnatok es felujitanatok vagy mennetek garzonlakasba? ( egy lakas felenk kb 10 millio forint)

2014. szept. 19. 15:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha nagy nektek a lakás, akár el is adhatnátok, a pénzből meg mindenki vesz magának egy kisebbet.

Amúgy én biztos nem költöznék össze szülővel. Nem azért mert rossz a kapcsolatunk, de engem nagyon zavarna a tudat, hogy még 3x évesen is otthon lakom, akkor is ha mindent külön fizetünk.

2014. szept. 19. 16:29
 12/17 anonim ***** válasza:
63%
Én költöznék nincs olyan hogy 10.milliótól kezdődnek a lakások ez hülyeség. Vegyetek kisebbet egy 2 szobás amig még gyereket sincs bőven elég, aztán ahogy jönnek a gyereket vesztek nagyobbat ha tudtok félretenni.
2014. szept. 19. 16:32
 13/17 anonim ***** válasza:
82%

Jelenlegi helyzet: négyen vagytok, és mindenki jól kijön mindenkivel. Ideális helyzet az együttélésre.

A felállás viszont változhat:

1. anyukádnak új pasija lesz

2. neked lesz új pasid

3. születik 1-2-3 gyereketek, akkor jönnek majd az igazi problémák: más a nagyszülők, meg a gyerekes szülők bioritmusa, nagyi mennyire akar beleszólni a gyereknevelésbe, éjszaka üvölt a gyerek, senki nem tud aludni, vitázhattok, hogy mivel eteted, hogyan fegyelmezed...stb. Milliónyi olyan helyzet, amit tudni kell kezelni mindenki részéről.

Lehet hogy simán megy, de lehet, hogy gondok lesznek.

Ez viszont csak akkor derül ki, ha ott vannak a gyerekek, a felújítást meg gondolom most tervezed.

Én nem fektetném olyan dologba a pénzemet, ami végleges, tehát nem tudok változtatni rajta ha akarok.

Szerintem vegyél egy külön lakást, (kicsi, kevés a rezsije), aztán spóroljatok, hogy majd legyen nagyobb.

Ezt még mindig vissza tudod csinálni, ha nem tetszik, (eladod, és felújítod anyudék házát az árából), de a felújítás árát szerintem nehezebben tudnák kifizetni anyukádék.

2014. szept. 19. 18:10
 14/17 anonim ***** válasza:
59%
Ahogy elnézem a válaszokra adott pontokat, semmi nem felel meg.
2014. szept. 19. 20:27
 15/17 anonim ***** válasza:
Arra a házra ne költs mert anyudé a teljesre a haszonélvezet bármikor kitehet. Adja el a részét neked és vegyenek a párjával házat,csak van a pasinak is valamije? Ha ott akar maradni vegyél inkább te garzont egyenlőre.
2014. szept. 21. 21:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Tetőtér beépitésen nem gondolkodtál, külön bejárattal. ? ez még megoldás lenne.
2014. nov. 4. 07:24
 17/17 anonim ***** válasza:
mindenkinek más az élethelyzete, körűlménye. Úgy építkezz hogy el tudj szeparálódni teljesen ha úgy akarod.Ha maradtok, akkor az 1 .ik szóbából csinálj 1 konyhát étkezővel, a másikból 1 kis-szóbát és 1 fürdőt, /ha lehet/ , és külön bejárattal szeparálódj el.
2014. nov. 4. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!