Anyukámnak szeretnék ajándékot venni szerintetek ez jó ötlet?
9- nagyon nehéz jó szemes kávét kapni, ami a magyar piacon kapható, az a szemét kategória, én azt nem tudom meginni.
Olvass utána, a kapszulában semmilyen adalékanyag nincs.
11-es te ugye viccelsz? Az egész szemes kávét ha lehet ne hasonlítgasd a kapszulához.
Minden, a kávéhoz egy parányit is értő ember tisztában van vele, hogy a kávé aromája kb. fikarcnyit sem ér, ha nem frissen őrlik. Elszáll az íze, ereje a nem megfelelő tárolásnak köszönhetően.
Ja és kiváló szemes kávét lehet kapni Magyarországon is, vannak kávészakértő és kávékülönlegességekkel foglalkozó boltok, a helyi kínálatból is válogathatsz és rendelni is lehet. Attól, hogy te lusta vagy ezeket a helyeket felkeresni, még léteznek.
Nem tudom, észrevetted-e, hogy a kérdező nem abba az egyébként elég vékony rétegbe tartozik, akik a bruttó 150-es alsóközépkategóriás kávégép mellé megvásárolják a havi, 10-20 ezer forintot kóstáló, ám igen jó minőségű szemes kávét?
A kapszulás kávé jkifejezetten ó. Jobb, mint az instant vackok.
" akik a bruttó 150-es alsóközépkategóriás kávégép mellé"
A kávégépekből csak teljesítmény szintjén vannak kategóriák. Amelyik gép nem pörköl magától, csak habosít és őröl, az a 100.000-től millióig tartó kategóriában pontosan ugyanazt nyújtja, azzal az eltéréssel, hogy az előbbi 1-2 személyes háztartások kiszolgálására alkalmas, és nem örökéletű, az utóbbi pedig nagyüzemi illetve vendéglátóipari gép, többtízéves működési idővel.
A lefőzött kávé minősége viszont csak és kizárólag a kávébab minőségén áll vagy bukik.
Ha nem értesz hozzá, szerintem felesleges vitatkoznunk rajta.
Nem vagyok tisztában a kérdező anyagi helyzetével - ahogy te sem -,de mivel a kapszulás gépek közül is vannak 30.000-esek, ha már ennyit rászán az ember, jobban megéri többet rákölteni és valami használhatót venni.
Ha már kötöd azt a szerencsétlen ebet a karóhoz: ha igazán jó kávét akarsz nem veszel bóti szemeskávét. Azok a melléktermékek. A bóti szemeskávénál jobbak a jó kapszuláskávék.
Hogy miért?
Mert a jó kapszuláskávékban a legjobb szemek vannak ledarálva és darálás pillanatában zárják őket a kapszulába. Olyan jó minőségű kávék vannak ezekben a kapszulákban, hogy azt csak kimérve tudnád megvenni, dekára, ha szemesen szeretnéd.
NINCS adalékanyag, meg aroma, azt azok a sznobok találták ki, akik, azt hiszik, attól finom a kávé, hogy a gépük akkor darálja. Attól függ, mit darál.
És szerinted a "bóti" kapszuládba mit darálnak, ha nem a legszemetebb, legolcsóbb szemes kávét? Ne nevettess már légyszíves.
A kávébab lehet gyenge minőségű, de a por állagú szemétbe, amit a műanyagba beletöltenek, akármit hozzáadnak nélkül, hogy ráírnák.
Azt meg elég nagy botorság benyalni, hogy egy mocsok műanyagkapszulába a legjobb minőségű, frissen pörkölt kávékat töltik, úr isten. Elárulom hogy zajlik a folyamat: a sérült, túl apró kávébabokból készülnek zömében ezek a porok, mert porként nem látod, egész babként viszont eladhatatlan. Természetesen így a minősége is sokkal rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!