Szülők! Ti hogyan álltok a 21-22 éves otthon lakó, dolgozó gyereketek párkapcsolatához?
Tételezzük fel, hogy dolgozik már a gyerek, ad haza a minimálbérből, mondjuk 20 ezret. A többit félreteszi a jövőre, gondoskodik, hogy legyen miből elköltözni egyszer. Csak a ritkán szükséges kiadásokra költ. (pár havonta ruha, stb, de van hogy egy hónapba semmit sem vesz. Tőletek soha nem kér pénzt semmire)
Lenne egy komoly kapcsolata (kb 2 éve), és hétvégente találkoznak csak.
Kitalálnátok, hogy hétvégére ne tervezzen semmit, hanem otthon üljön segíteni nektek ? Mindezt teljesen komolyan irányítóan hozzá vágva.
dolgozom, nem várnak el egy forintot sem, ami kell, vagy épp hiányzik otthon, megveszem
3éve van párom, akkor jön, amikor akar, én is akkor megyek, amikor akarok, nem szólnak bele.
Szerintem normális szülő nem várja el, hogy a gyerek a közösbe dobja a pénzét, sőt, megpróbálja minimalizálni. Minket segítenek mindig szüleink, őket is segítették az ő szülei, és fordítva.
Az természetes, hogy valamennyit illik beleadni, például rezsi egy részét, vagy a kaját amit megeszünk, és mellette segíteni, de azért ne úgy legyen a gyerekre tekintve mint albérlőtársra, vagy plusz munkaerőre.
Viszont a másik véglet sem jó amit a kérdező akar, hogy amint hétvége van, elhúz a párjával, és semmit nem segít otthon. Persze azt nem lehet elvárni hogy 0-24-ben rendelkezésre álljon, de akár a párja is átmehet és segíthetnek egymásnak, meg a szülőknek, akkor hamarabb is végeznek.
Leginkább egy közép utat kell találni, hogy ha kell segítenek, vagy megcsinálni amit lehet hétköznap.
Albérletről meg annyit, hogy szép és jó dolog, de nem 20 ezernél kezdődik, hanem már egy szoba bérlése is alsó hangon 30 ezer...és ez csak az az összeg ami a tulaj zsebébe megy, a rezsi rá 10-20 ezer pluszba...és amellett, hogy a szülő sincs kisegítve, még a gyereknek se marad semmi tartaléka.
2 éve együtt vagytok, de nem költöztök össze? Vagy miért nem állsz a lábadra, és húzol el a fen.be onnan? Így nem igazán tudlak sajnálni.
Jó, csak 20 000-et kell a rezsibe nyomnod, nem 40-50 000et, szóval megértem a te szempontodat is, de akkor nem kell rinyálni.
Én is ilyen tutyimutyi voltam, mint te - mindig lestem a kívnságokat, sehová nem jártam el, stb. -, de mikor összejöttem a párommal, ő lett az első. Igenis elmentem hétvégente hozzá, ha tetszett nekik, ha nem. Kidobnak, kidobnak, annál jobb. Egy év járást követően hozzá költöztem, lassan két évesek leszünk.
Az ördög a részletekben van. Ha valami nagyon nem stimmel, ne sértődj meg, hiszen csak találgatok.
Kizárólag elvileg: az önmagát részben eltartó felnőtt gyerek, ugye a szülők segítségével tud kicsit többet félre tenni. Ezért szerintem ha igazán felnőtt, maga is jogosnak érzi, hogy alkalmanként akár a hétvégéjét is beáldozva otthon a nagyobb munkákban segítsen.
Ha igazán olyan komoly az a kapcsolat, és nagy a szerelem, akkor a fiú is beszállhat ebbe a munkába.
Mondjuk egy jó dolgos gyerek, inkább megnyeri magának a lányos szülőket, mint az, aki talán csak ágymelegítőként tart a lányukra igényt. (vagy akiről a szülők ezt gondolhatják, mert sose látják)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!