Havonta mennyi pénzzel támogatjátok / támogatnátok egyetemista gyereketeket?
Napi 10.000 ft-ot utalnak a kártyámra (egy összegben, hó elején, de napokra felbontva ennyi, nem költöm el mindig, szóval már elég sok tartalékom van).
Fizetik a lakás rezsijét, a benzint, meg ha valami gond van az autómmal, vagy a lakásba kell valami, ami nagyobb összeg. Plusz ugye ott vannak az egyéb kiadások, a hitelkártyán kiegyenlítik a hitelkeretet, ha utazom, fizetik a szállást, repjegyet, vízumot.
Jogi egyetemre járok, nem dolgozom mellette.
Itt állt égnek a hajam: "Amit kézhez kapok az 25.000 ft zsebpénz + bérletre pénz. A zsebpénzből bármit vehetek, ebből fizetem a manikűröst, a kozmetikust (ez a kettő állandó minden hónapban), néha veszek rajta 1-2 ruhát vagy ékszert, vagy a menzán költöm el a suliban.
Emellett fizetik nekem a fodrászt, itthon lakom, amit itthonra kérek ételt azt megveszik mindig (de anya csak hétvégente főz szóval hétköznap csak annyi főtt ételt eszek amennyit veszek magamnak, vagy készítek) ruhát is kapok ha fontos. Telefonszámlát, meg minden kis kozmetikumot (általában csak tisztálkodószerek, sminket nagyon ritkán veszek) fizetnek." Aha és közben anyád feketén takarít, hogy a pici lányának minden hónapban elég pénze legyen kozmetikusra meg manikűrösre, mert az nagyon kell minden hónapban, meg az ékszerek meg a ruhák...
Miért is állt égnek a hajad? :)
A körmeim nagyon gyengék, nem tud szépen megnőni, 3-4 hetente 3500 ft a manikűrös, én így érzem jól magam, másokon se szeretem ha ápolatlanok a kezei.
A kozmetikus ugyanúgy 3-4 hetente 1600 ft kb, mivel a szemöldököm szinte fekete és nagyon vastag, nem tudom szépen se kiszedni se befesteni, ezért inkább elmegyek kozmetikushoz, minthogy magamnak szétbarmoljam.
Az ékszerek: Ebayről szoktam rendelni kb 2 havonta 200-300 forintos kis hülyeségeket, pár nyaklánc, vagy fülbevaló, nem Swarovskira kell gondolni. :)
Sminkem: van 1 db fehér-fekete palettám, 1 db csillogós fehér-csillogós fekete szemhéjpúderem (glamour napokról, akciósan :)), 1 szemceruzám és 1 szempillaspirálom. Hűha, micsoda mennyiségű smink :D Egyik sem túl márkás, maximum Rimmel.
A ruha is annyi, hogy ha megtetszik egy top pl, ami 3-4ezer ft, akkor inkább kispórolom a kajapénzből, és azt veszem meg, nem a menzán költöm el. Az ékszerek ebayes kis 'gagyik', maximum 300 ft/db. :)
Viszont Szigetre pl tanulmányi ösztöndíjamból megyek, szóval nem várom el, hogy minden a seggem alá legyen rakva, még akkor se ha te nagyon azt akarod hinni. :D
Ja és ne aggódj, nem kell anyukámnak takarítania, normális munkája van, ahogy az egyetemet végzett apukámnak is. De tényleg, mekkora bűn, hogy támogatnak abban, hogy kényelmes körülmények között én is elvégezhessem az egyetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!