Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert panaszkodik sok szulo...

Miert panaszkodik sok szulo hogy a gyereke nem segit semmit, ha elturi?

Figyelt kérdés
Sok olyan szulo van az ismerosi koromben akinek 19-22ev kozotti lanyuk vagy fiuk van es nem csinalnak semmit. Hazamegy a munkabol es ra var a mosas,mosogatas. Van akinek 22 eves lanya van de nem fozz elnezzi hogy az anya csinal mindent. Vagy a masik fiu aki 20 eves de a fuvet nem nyirna le. Hiaba panaszkodnak ezek a szulok ismerosoknek vagy a gyerekuknek nincs valtozas. Csak szerintem gaz dolog hogy egy gyerek ennyire nincs a hazimunkara nevelve? Hogy tudjak ezek a fiatalok elnezzni hogy a szuleik csinalnak mindent?
2014. szept. 14. 13:11
 1/5 anonim ***** válasza:
gáz. ezt szokták meg, hogy anya hazamegy és megcsinál mindent. 20F
2014. szept. 14. 13:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Most mi a valódi kérdés? Hogy miért panaszkodnak a szülők vagy hogy miért nem dolgoznak a gyerekek? Nyilván nem csak szerinted gáz ez, értékrendtől függően sokan egyetérthetnek veled (aki pedig úgy gondolja, hogy a szülő van a gyerekért az meg nem értene veled egyet).

Az a szülő, aki úgy neveli a gyereket, hogy a (házi) munka érték és elvárja a segítséget, annak segíteni fognak otthon, aki nem várja el és mindent a másik elé rak annak meg nem.

Panaszkodni valóban nincs értelme, a szülő nyilván mindent magának köszönhet.

2014. szept. 14. 13:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez ment / megy generációk óta. Pedig a szülők hibája abszolút. Arra kéne szoktatni kicsi kortól, hogy elpakolunk, a rendre vigyázunk, kaphatnak kis feladatokat is. Én már így állok a gyerekeimhez, és tudják, hogy harapok, ha igénytelenek. Akkor szokott elszabadulni a pokol, amikor jönnek látogatóba a rokon gyerekek, és nem értik miért nem eszünk a szobában, miért nem fogdosunk mindent ragacsos manccsal össze, és még a játékokat is össze kell pakolni, de gonosz vagyok...
2014. szept. 14. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Mert ezt szokták meg. Ha egy szülő kinyalja a gyerek hátsóját kiskorában, ne csodálkozzon, ha felnőttként is elvárja.
2014. szept. 14. 14:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez a szülőtől is függ.

Én nagyon szívesen segítettem, de mostohám mindenbe belepfázott. Ezt nem így kell (miért, hányféleképp lehet felmosni? Nem mindegy, hogy jobbra, v balra, v mi?), azt miért nem úgy csináltam, ez sem lett jó, azt nem a helyére (milliméter pontosan) tettem vissza... na, kb. két hónapig bírtam, utána semmit nem csináltam.

Akkor meg én voltam a bnkó, aki csak otthon ül, de nem érdekelt. Ha semmi nem jó neki, akkor minek gürizzek órákig?

De az nem gáz, hogy előtte hat évig kb. én vittem a háztartást (csak főzni nem tudtam). Apának teljesen megfelelt, ahogy takarítottam, és nem éltünk mocsokban.

2014. szept. 15. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!