Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felelőtlennek gondoljátok az...

Felelőtlennek gondoljátok az ilyen szülőket?

Figyelt kérdés

Tavasszal elengedték a 16 éves lányukat a 22 éves unokatestvérével és annak pár barátnőjével Amerikába, 3 hétre, ahol voltak egy ismert előadó koncertjén és 2 nagy fesztiválon.

A nyarat szinte teljesen a barátaival tölthette, folyton külföldön volt velük, szórakozott, bulizott, 2 hetet volt nyaralni a szüleivel, de akkor is csak annyi volt, hogy esténként együtt vacsoráztak, amúgy azt csinált, amit akart.

A szülei amúgy sem szólnak bele az életébe, már 15 évesen elengedték a világon bárhová, egyetemistákkal bulizott akkor is és abba sem szólnak bele, hogy mennyi pénzt költ és mire, mert saját kártyája van, amit korlátlanul használhat.

Szerintetek az ilyen szülők felelőtlenek, vagy csak szerencsés a lány, mert jó családba született?

2014. szept. 13. 09:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Látatlanban és ismeretlenül nehéz véleményt alkotni. Sok 16 éves alkalmas a szülői bizalomra, sok meg nem. Ez nem is elsősorban nevelés kérdése, sok minden múlik a tinédzser személyiségén is, amire szokás mondani, még nem kiforrott. Holott az alapjai már kialakultak, ezért így értelmezhetetlen a rossz társaság is, ha ő maga pl. nem hajlandó kábszerezni, lopni stb.

Tapasztalatszerzésnek jó, ha egy 15-16 évesnek hosszabb pórázt engednek a szülők, mert ellenkező esetben sem tudják megakadályozni a gyerek ballépéseit, ha arra hajlamos.

2014. szept. 13. 10:55
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ezt a lányt csak tartják,de nem nevelik.Mikor is nevelnék,mikor sosincs otthon.Ebbe a korba pedig hajlamosak átQ-ni a szülőt.Vannak ilyenek,mindent megadnak a gyereknek,de minél messzebb van annál jobb.nagyvilági utca gyerek
2014. szept. 13. 11:35
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Eszem megáll...

Szóval aki nem zárja be a gyerekét, hanem engedi hogy megismerje a világot és tapasztalatokat szerezzen az rossz szülő. Ahamm értem...

Ezek szerint én szörnyű anya lehetek, mivel nem korlátoztam a lányomat, nem szabályokkal és vasszigorral neveltem.

Kicsi kora óta mindig vittük magunkkal, ha külföldre mentünk, 16 éves korában már egyedül is utazott.

Úgy gondolom, sikerült jól felnevelnem, felelősségteljes és önálló, nem egy elveszett lélek. Mindig kitűnő tanuló volt, most harmadéves az orvosin. Mindezek mellé nagyon jó a kapcsolatunk.

Egyáltalán nem hiszem, hogy akkor is így lenne, ha anno jó szorosra húzom a pórázt és mindent csak tiltok.

Azt mondjátok az nem nevelés, ha szabadságot adok neki, hogy maga tapasztalja meg a világot. Szerintem meg az nem nevelés, ha folyton csak nem, nem és nem a válasz mindenre, az indoklás pedig "mert csak", vagy a klasszikus "mert ÉN vagyok az anyád és ÉN azt mondtam".

2014. szept. 13. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!