Az apja sört adott a 12 éves fiunknak! Véleményeket kérek: jogos volt a felháborodásom vagy csak túlreagálom és ez nem nagy dolog?
Szerintem 12 évesen még nem kéne sörrel itatni, de mivel már külön élünk és keveset találkoznak van egy olyan érzésem, hogy így akar bevágódni nála.
1-1 doboz nem tudom mennyire erős alkoholtartalmú sört ittak nála délben, nem látszott rajta semmi furcsa, mikor hazaért, ő mesélte most, hogy rákérdetem, hogy 'és amúgy mit csináltatok ma?'
Nagyon kiakadtam, felhívtam, kiabáltam vele, de ő is és a fiam is azt mondják, hogy csak én hisztizek ezen fölöslegesen.
Van okom aggódni, elengedjem őket kettesben még?
Már én sem tudom, hogy normális e ez vagy túlreagálom.
Ez tulajdonképpen nem olyan nagy dolog sok ember szerint, és pont ez a baj. Sokan bagatellizálják, de szerintem ez ugyanolyan, mintha egy spanglit toltak volna. Drog mind a kettő. Csak a sör társadalmilag elfogadott drog.
Egy 12 évesnek semennyi alkohol sem kell. Ha valaki a 12 éves gyerekét bármilyen alkohollal kínálja, az gyökér. Aztán jön a pislogás 3-4 év múlva, hogy a gyerek minden másnap be van baszva. Három alkoholbeteg halt meg már a közvetlen környezetemben, a negyedik is elég közel van már Istenhez. Sok alkoholista karrier kezdődött már úgy, hogy 12-13 évesen ittak a nagyfiúk először.
Szerintem jogosan akadtál ki, nincs túlreagálva.
Én a 11 éves lányommal szoktam meginni egy doboz 0,0%-os citromos radlert.
Lehet ez az a sör amit iszik a gyereked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!