Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem akarjak a...

Csak szerintem akarjak a szuleim hogy tul sokat tanuljak? 14L

Figyelt kérdés

Az orszag 2./vagy nemiserdekelhanyadik/ legjobb iskolajaba kell felveteliznem. Kiskoromtol kezdve azt hallom hogy tanulnom kell hogy legyek valaki. Meg nyaron is magan orakat kellett vennem hogy majd elorebb legyek mint a tobbiek es okosabb legyek. Minden heten a nyaron volt heti 2 angol/abbol az egyik VASARNAP.PONT VASARNAP/ 1 nemet, 1 francia, es 1 matek kontra fizika. Az oran 2 ora matek, majd 2,5 ora fizika volt a felhozatal. Igen nekem ilyen nyaram volt. Valahogy nagyon nem erdekli semelyikuket az en igenyeim. Iskola idoben suli utan maganorak este 10-11ig aztan tanulas otthon ami olyan 1-2 ora hossza, ugyanis minden anyagbol tudom kell mindent, fejbol, szoval mire mindent megjegyzek az legalabb 1 ora hossza. Es reggel 6kor kelek, mert reggel futnom kell hogy friss legyek, es egeszseges, na meg ugye szerintuk a kover es csunya emberek nem lehetnek sikeresek. Ezert nekem vekonynak es szepnek kell lennem.

Es azert tudok most irni, mert beteg vagyok. Megfaztam es a torkom is be van gyulladva, ezert nem kell suliba mennem. De jottek ma hozzam tanarok orat tartani, meg tegnap is.

2014. szept. 2. 19:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

szerintem meg kell probalnod beszelni a szuleiddel.

ezt azert megsem varhatjak el toled, meg csak gyerek vagy...(en is xd)

14/l

2014. szept. 2. 19:48
 2/15 anonim válasza:
9%
Örülj neki, hogy foglalkoznak veled, tudom elég kellemetlen egész nap tanulni, de meglátod, 10 év múlva nagyon jó életed lesz.
2014. szept. 2. 19:51
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is az ország legjobb gimijébe jártam?Első 5ben benne volt. De nem ez határozza meg a dolgokat.Ha tovább akar menni az ember egyetemre, úgyis az érettségi,a tanulmányi eredménye és a nyelvvizsgáinak száma fog számítani.
2014. szept. 2. 20:00
 4/15 anonim ***** válasza:
12%

Akkor ne tanulj. 18 évesen mehetsz prostinak, mert még a szalag mellé sem vesznek fel, akkora a munkanélküliség.

A te életed, rajtad múlik, hogy jól csinálod-e. Elkúrni könnyű, rendbe tenni iszonyat nehéz.

2014. szept. 2. 20:01
 5/15 anonim ***** válasza:
98%

Az, hogy elküldik egy csomó magánórára nem a foglalkozás jele...Amúgy korántsem olyan biztos, hogy 10 év múlva jó élete lesz, mivel szegény még mindig az iskola padban lesz, illetve egy jó iskola nem garantálja a munkahelyet. Persze érdekli őket, hogy mi lesz a jövőjével, de túlzásba esnek, megfosztják az egész fiatalságától.

Szerintem is túl sokat várnak el tőled, és lehet, hogy jót akarnak, de közben nem veszik figyelembe azt, hogy boldog legyél, és lehet, hogy ostoba vagyok, de szerintem ez az egyik legfontosabb dolog az életben...

2014. szept. 2. 20:02
 6/15 anonim ***** válasza:
97%
ha ez tényleg így van akkor nagyon sajnállak :-( nem értem az ilyen szülőket akik ennyire túlhajszolják a gyermeküket...nekem is van egy hasonló szülőkkel megáldott osztálytársam aki menő úszó,színész,szinkron színész és majdnem kitűnő tanuló egy nehéz gimnáziumban...néha ha négyest kap sír...minden létező versmondó versenyt megnyer...minden iskolai rendezvényen szólót énekel,verseket mond vagy felkonferál...olyan szinten maximalista magával szemben,hogy sírva fakadt amiatt mert félt hogy második lesz egy versmondó versenyen...meg elírták a nevét az évkönyvben és sírt,mert hogy az ő nevét alig ismerik a tanárok,meg a diákok is az iskolában és hogy nem eléggé népszerű...és amikor volt kb 1 vagy 2 négyese év végén a szülei azt mondták neki hogy talán túl erős neki ez a suli és váltani kéne...nem tudom most pontosan de a top 5 tanulóban benne van a 30 fős osztályunkban,erre dicséret helyett ilyet kap...mindjárt 18 éves és este nem engedik haza bkvval meg egy napig kell könyörögnie hogy elmehessen egy buliba...meg szegény nagyon érzékeny,könnyű megbántani...nem támogatom az ilyen nevelést...
2014. szept. 2. 20:02
 7/15 anonim ***** válasza:
89%
Ebben csak annyi a baj, hogy az ilyen emberek, mint Te lehet hogy 10 év múlva is fejből rávágják mikor halt meg Napoleon és mennyi 358-nak a négyzetgyöke, de a napi 8 órás -gondolom- irodai munka után hova és kivel menjen el kikapcsolódni.
2014. szept. 2. 20:03
 8/15 anonim ***** válasza:
29%
Olyan soha nincs, hogy túl sokat tanulni.Ezt jegyezd meg, és egyszer még hálás leszel érte!
2014. szept. 2. 20:14
 9/15 anonim ***** válasza:
13%
Ha boldogulsz a tanulással miért ne! Ne jöjjön el az az idő, amikor magadnak kell finanszírozni a tanulást. Ez rengeteg pénzbe kerül a szüleidnek, értékeld ezt. Én sem akartam tanulni mikor a szüleim támogattak volna. Most meg itt állok, mint szamár a hegyen, és fizethetek mindent, ha tanulni akarok. És tanulok, bár későn kaptam észbe. Szóval meglatod, később hálás leszel nekik. És ha nem küzdesz, nem lesz eredménye, semmit nem adnak ingyen. Ez az élet minden területére igaz, nem csak a tanulásra.
2014. szept. 2. 20:25
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg nekik, hogy fáradt vagy, és egy fejlődő szervezetnek fokozottan sok alvásra van szüksége. Kidőlsz! Túlfeszülsz! Nem leszel egészséges "és szép", ha nem pihened ki magad! Idegfeszültségben élni nem jó, valamilyen betegségben üthet vissza (pl. gyomorbántalmak). Mondd meg, hogy értékeled, hogy csak jót akarnak Neked, és mindent megteszel, ami Tőled telik, de ez sok, kikészít. Nem a gimnázium a leglényegesebb, én nagyon jó gimibe jártam, szín ötösre érettségiztem, mégis a rossz pályaválasztással szúrtam el kb. 5 évet az életemből. Most 30 felé közeledve tanulhatok, hogy azt csináljam, ami valóban én vagyok, ami leköt, amit szeretek, ami nekem jó. Engem nem nyomattak így a szüleim, egyszerűen csak nem engedtek abba a szakközépsuliba, ahova menni akartam, hogy az legyek, amire vágytam.
2014. szept. 2. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!