Miért vagyok ennyire érzelgős? Miért érzem azt, hogy képtelen vagyok az önálló életre? Mit csináljak, ha honvágyam van?
Szeptemberben kezdem az egyetemet, Pestre költöztem a barátomhoz, a legjobb barátnőmmel és az ő barátjával a barátom lakásába. De most egyedül vagyok, mert eddig itt volt nálam a húgom, viszont ő ma délután hazament, a legjobb barátnőmék Szegeden vannak, a barátom pedig még külföldön.
Szóval itt vagyok egy bazinagy lakásban, tök egyedül és borzasztó honvágyam van. Eddig egész évben azt vártam, hogy költözhessek már, most meg olyan vagyok, mint egy kisgyerek. Imádom Budapesten, alig vártam, hogy több, mint 250 km-ről ideköltözzek... De most legszívesebben mégis beülnék a kocsiba és hazamennék.
Úgy érzem, hogy képtelen leszek az önálló életre, pedig annyit beszéltünk a legjobb barátnőmmel arról, hogy miket fogunk majd csinálni a lakásunkban.
Szeretném felhívni anyát, de tudom, hogy elkezdene aggódni és a vége az lenne, hogy idejönne, akár az éjszaka közepén is.
Miért jött rám ez most hirtelen?
Mit csináljak, hogy elmúljon?
Az oké, hogy szerettek szórakozni, ki nem szeret, csak éppen az egyetem, ha komolyan veszed nem csak a szórakozásról szól.
Aztán ott háztartást is kell vezetni, az sem a szórakoztató kategória, ha csak nem vagy 70 felett de akkor is inkább az időtöltés kategóriába esik bele éppen.
No, hát egy egész sunshine nyarat töltöttél együtt a barátoddal amikor se suli sem semmi. Azért ez más lesz, persze lehet ez is ugyanolyan lesz de kicsi az esélye.
Biztos voltam benne, hogy nem vagytok átlagos emberek, egyik fiatal sem az, vagy mégis, csak ők gondolják, hogy azok.
Szia :)
Szerintem természetes, hogy így érzel, egyszerűen vannak olyan beállítottságú emberek, akiknek nehéz az ilyen. Nem írtad, de gondolom, a legjobb barátnőd majd csak visszamegy Bp-re, ha már odaköltözött :) Amíg egyedül vagy, próbáld kihasználni, nézz sorozatokat, olvass, informálódj az egyetemi dolgokról.
Hasonló cipőben járunk amúgy, mert én is most kezdem az egyetemet, találtam albérletet, egy olyan lánnyal fogok 10 hónapon át lakni, akit még csak nem is ismerek, csak egyszer találkoztunk. És egy-két távolabbi ismerősön kívül nincs senkim Bp-n! És igen, előre félek a honvágytól, a magánytólm meg a fene nagy önállóságtól, mert én eléggé anyu-apu pici lánya típus vagyok. De ez a dolgok rendje, próbálok majd minél többet kihozni a suliból :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!