Odafigyeltek, hogy a gyerekeitek mint esznek, vagy esznek e egyáltalán? (ameddig veletek laknak, és még nem dolgoznak)
Néha legszívesebben sirva fakadnék, hogy mennyire nem foglalkoznak ezzel az én szüleim. 20 éves vagyok, de van egy 17 és egy 9 éves hugom is. Talán ha a húgomra odafigyelnek, hogy eszi e és, hogy mit. Tegnap úgy mentek el itthonról (anya, a nevelőapám és a hugom ), hogy még egy szelet kenyér sem volt itthon, a hűtőbe pedig egy doboz kecsap, egy majonéz, meg egy lábos 3 napos spagetti, (mellesleg előtte is egy hétig már minden nap spagetti volt az ebéd).
Rengeteg édességet csinálnak, sütiket, muffinokat, de amikor egyik este megkérdeztem, hogy van e valami zöldség itthon valahol, akkor még le lettem kiabálva, hogy ha zöldséget akarok, akkor mennyek és vegyek magamnak, mert itthon nincs. Egy diétát kellene tartanom, vagy legalább kicsit egészségesebben kellene ennem, mert ettől a sok sz_rtól.. több lett a súlyom, mint szeretném...
Tegnap reggel óta nem ettem, pénzem sincs (nem kapok zsebpénzt egy fillért sem, keresetem nincs mert sulis vagyok, diákmelóra meg a gyakorlat miatt nincs időm) de persze a többiek akik itthon hagytak tegnap is ennivaló nélkül, ők elmentek ebédelni valahová, meg maguknak vásároltak is. Már kilyukad a gyomrom, de nem fogok süteményt vagy nutellás kenyeret reggelizni mert kb ez az össz lehetőség itthon. Ez így van iskola közben is. Volt amikor már majdnem összeestem az iskolában, mert nem reggeliztem, mert nem volt mit, de akkor sem kérdezik meg, hogy "tudtál enni?" "viszel szendvicset?"
Szerintem ez egyáltalán nem normális dolog, főleg abból kiindulva, hogy az osztálytársaim miket mesélnek, hogy náluk hogyan működnek ezek a dolgok...
17 vagyok, kifutnék a világból ha az anyám azt kérdezgetné, mikor mit ettem.
Ha "több lett a súlyod", akkor járj el futni. Ingyen van.
ez nem normális...
normális családban mindig van otthon zöldség, gyümölcs, nem csak ilyen vackok :(
A 3-asnak az egy anygon vadparaszt beszólása, hogy "Akkor ne egyel ... legalabb lefogysz :D".
Sajnos ez nálunk is így szokott lenni, egyre egoistábbak otthon már évek óta, anyum és tesóm nagyon zsírosan esznek, pörkölteket és csak szupermarketes festett kajákat, nem kevesebb, mint 14 éve mondom neki, hogy figyeljenek oda, hogy milyen minőségűt esznek, de olyan, mintha a falnak beszélnék, s már lassan betegednek is. Nem értem, hogy ez náluk miért természetes.
Ha pedig magamnak készítettem kaját, azt vagy dugiban kellett csináljam (ha vettem egy kis ezt-azt, már egyből azt hitték, hogy milliomos vagyok és dobom ki a pénzt), vagy pedig rámordítottak, hogy nem szabad fogyasszam a vizet, villanyt, gázt, annak ellenére, hogy én is fizetem a felét. Őrület.
Alakomat pedig csak azóta tudom kezelni, amióta magam készítek kaját, s jó helyekről veszem az alapanyagot.
Tavaly 30-40 kg minőségi kerti zöldséget vettem befőzésre, fűszereket és más alapanyagokat is vettem hozzájuk, de a 90%-a fel lett zabálva január-februárig, alig ettem belőle.
Egyrészről megértelek,másik részről nehezen hittem el,hogy ezt egy 20 éves felnőtt ember írta,de lépjünk túl rajta.
Hiába hisztizel,ha ilyen a kaja otthon,akkor ilyen. Menj el dolgozni és főzz magadra,vagy kocogjál minden nap 15-20 km-t és nem lesz gond a súlyoddal bármit eszel,ez tapasztalat.
Vagy nyisd ki a szád és mondd meg,hogy adjanak 500 ftot reggelire ha nincs otthon semmi kaja.
Ez a "tudtál enni?" meg "viszel szendvicset?" ez általános iskolában még elmegy,nem hiszem el egyszerűen,hogy te 20 évesen nem tudsz magadnak kaját intézni,nem tudod megenni a muffint mert nem jó neked,dolgozni nem tudsz,és pénzt sem tudsz kérni .. életképtelenség level 999 :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!