Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van valami összefüggés a...

Van valami összefüggés a szülői kapcsolatnak és az állatok iránti gyűlölet között?

Figyelt kérdés

Elég gyakori eset, hogy sok ember olyan szinten vérben forgó szemmel nézi a másikat, ha az a kutyáját sétáltatja vagy otthon megsimogatja a macskáját, hogy nem bírja ki beszólás nélkül, hogy "fúj azt a sz*ros, bolhás, rühes dögöt mit simogatod". Alaptalan a megszólás, mert abszolút jól tartottak az állatok (oltva, féregtelenítva, stb), mégis hihetetlen rosszindulat árad az ilyen emberből, mintha irigy lenne arra a szeretetre, amit a háziállat kap. Meg ugye azok, akik "mit pocsékolod a szeretet egy büdös állatra, bezzeg szegény hajléktalanok, afrikai gyerekek, stb...."

Mi bajuk van az ilyen embereknek?

2014. aug. 28. 15:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen módon nem tudom, hogy van-e összefüggés. De alapvetően az ember mindig a kisebb ellenállás felé vezeti le a haragját. Pl. ha egy kisgyereket bántanak otthon, akkor ő nem a szüleinek üt vissza, hanem a kutyát, macskát vagy a kistesót kezdi el verni.
2014. aug. 28. 15:28
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
nem a szülőkkel való kapcsolatnak van köze hozzá, hanem annak, hogy az állatok szeretetére mennyire lett nevelve valaki, volt-e háziállata, stb. akinek soha nem volt, az nem tudja megérteni miért szereti valaki a kutyáját, sokszor ezek az emberek nem is tudják, hogy mennyire okosak az állatok és hogy nekik is vannak érzelmeik. honnan is tudhatnák, ha még nem láttak erre példát.
2014. aug. 28. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:
44%

Nem mindenki ugyanúgy szereti az állatokat. Ebbe kellene belenyugodni. Tudom, hogy nagy "divat" is ez az állatszeretet téma mostanság. Bár gyerekem még nincs, de lehet, hogy nekem is bajom van, mert ettől nekem hányingerem van.

Konkrétan a következők a problémáim:

- Panelban ugat a kutya percek óta. Hangos, idegesítő. Nem az állatot rühellem, hanem a gazdáját, amiért ott tartja.

- Hullatja a szőrét.

- Rohadt büdös kutyaszag tud lenni időnként.

- Nem törli ki a seggét.

- Hanem kinyalja magának. Utána meg csókolgatják az emberek.

- Felugrál a nadrágomra. Ott marad a lábnyoma.

- Emlékszem nagyanyámnál a macska folyton beszart az ágy alá.

- Ja meg lehordják az utcára/ parkba és jó esetben ott végzi a szerencsétlen állat a dolgát.

- 10 "gazdiból", jó ha 2 felszedi az aknát.

- Az is kriminális, hogy az ember egy füvesített közparkon nem tud úgy átmenni, hogy ne lépne szarba.

- Meg az is, amit minap láttam egy ház lépcsőjének aljába ki van írva, hogy "kérlek ne pisiltesd ide a kutyusod, mert büdös".

Na ezekért vagyok én "rohadt köcsög náci állatgyűlölő".

2014. aug. 28. 16:11
 4/5 anonim ***** válasza:
85%

#3-as.

Megértem az okaidat. De ezek nagy részéről nem a kutya, hanem a gazdája tehet. Nincs megnevelve, ezért ugat.

Nem szedi össze a kutyája után a piszkot.

Hagyja, hogy a lépcsőházba pisiljen.

Ezekért miért nem a gazdit, az embert utálod?

Nem kell hogy szeresd az kutyákat, csak a legtöbb "bűnükről" nem is ők tehetnek.

2014. aug. 28. 16:23
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem ez a konkrét válasz a kérdésedre, de pszichiáterek kimutatták hogy :

1. A gyilkosok és erőszaktevők nagyrésze állatkínzással kezdte.

2. Általános oka az állatkínzásnak a kiskori verések a szülőtől.

Ez eldeformálja a gyerek világról alkotott képét. Kiskorában ő az "alárendelt", akit a szülei kedvükre verhetnek, mert ők vannak erőfölényben.

Mikor ez megfordul bizonyos helyzetben, akkor az okoz örömet emberünk agyában, hogy most ő van irányító pozícióban, az ő kezében van egy másik élet, és kompenzálásképp jön az állatok bántalmazása.

Ez továbbfejlődhet gyerekek bántalmazásáig, és nők erőszakolásáig, hisz ugyan az ott is a szisztéma.

2014. aug. 28. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!