Ti megértenétek, ha nem akarnánk összeköltözni a gyereketekkel? (értsd szülőként: a párom húgával)
A páromnak van egy húga aki most kezdi az egyetemet, abban a városban, ahol mi lakunk. Eleinte arra gondoltunk, hogy segítségképp a szülők irányába...összeköltöznénk a sógornőmmel, így nem lenne jelentős a kifizetni való bér, megbírnánk...és szép gesztus lenne részünkről...
Csakhogy rájöttünk, hogy eléggé kezelhetetlen és sok esetben hisztis, és nagyon gyakran hiszi azt, hogy a pénz az csak úgy van magától...Sokszor elmegy otthonról szó nélkül...elég nehezen jön ki anyósommal például.
Egyébként nagyon okos lány és ügyes jó tanuló, mostanában elég jól kijövünk, ha találkozunk, de ha összeköltöznénk félünk, hogy az lenne ami otthon...arról meg azt gondolom, hogy jobb távolról szeretni, mint közelről gyűlölni...
Múlt héten felvetették anyósomék is a lehetőségét az összeköltözésnek, de mi mondtuk, hogy inkább nem...amúgy is jövőben házasodunk, nem biztos, hogy nekünk kéne szemmel tartanunk s kezelnünk a kirohanásait?! Végül abban maradtunk, hogy átrágjuk még egyszer...
Mondtam, hogy ebédre bármikor jöhet és ha gondja van mindenben segítünk, de a magánéletünket inkább nem...
Szülőként megharagudnátok ezért a döntésért?
24-N
Talán megpróbálni.
Pontos feltételeket felállítani, és a családi megbeszélésen kihangsúlyozni, hogy azok be nem tartása után mikor lesz kénytelen elköltözni tőletek.
Köszönöm szépen!
Én is azt gondolom, jobban átbeszélve gondolva, hogy az ő felelőssége legyen, hogy kit visz fel magához, mikor, hova megy bulizni, kivel (mert ugye legtöbb egyetemistánál ez benne van), ne én kelljen tartsam a hátamat miatta anyósom előtt...
Aztán nem beszélve azokról a dolgokról, amik a mindennapokat befolyásolnák, munka után én pihennék, ő felhozná a barátnőit...hiszti a mosogatásért, takarításért, saját döntésért való felelősségvállalásért...
Igazatok van, inkább nem...
ez nem a te felelősséged.
nincs mindenképpen szükség a segítségedre, másképp is meg lehet oldani a dolgokat, tehát ha nemet mondasz, nem dől össze a világ.
szerintem a kapcsolatod rosszabb lenne, ha odaköltözne a lány. nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!