Szerintetek is szívtelenség? Ha így gondolkozom rossz anya vagyok?
A második gyerkőcöt várom éppen. Problémás terhesség, így felvetődött a kérdés, hogy mi van, ha a baba beteg lesz.
A férjemmel ezt megbeszéltük, hogy egy beteg babát, gyereket nem vállalnánk a már meglévő érdekében. Sajnos sok példát láttam ahogy egy beteg gyerkőc után szétesik a család.
Intézeti elhelyezést kérnénk, ahol tudnánk látogatni, és megfelelő fejlesztési lehetőségek vannak.
Ezen édesanyám teljesen felháborodott.
Szerintetek igaza van?
Nekem fogyatékos (mozgássérült) a nővérem, és soha nem kívánhattam volna magamnak jobb gyerekkort.
Emellett végtelenül toleráns ember lettem.
Szerintem ezen még ne gondolkodj, fő a pozitivitás. Egészséges lesz és kész.
Különben írod hogy te és a férjed is betegek vagytok... Nem félsz hogy ezek öröklődnek?
Nem tudom hogy témába vág-e, de ismertem egy párt akiknek nem akart összejönni a gyerek, de x vetélés után és x lombik után lett két gyerekük. Sokkal később kiderült hogy az anyukának rákja van, olyan ami öröklődik és elég nagy % esély van rá hogy a gyerekek is abban fognak meghalni felnőtt korukban és ezt már ők is tudják (anyuka családjában már 3an is meghaltak így). A természet nem véletlenül nem akart nekik gyereket adni.
A ti betegségeteket nem öröklik a gyerekek?
Nem nem szültem még.
Csak nem láttam értelmét tovább válaszolgatni, miközben a válaszolók egymást hergelték.
Konkrétan öt olyan családot láttam ahol pár év alatt minden szétesett.
Emiatt is éreztem úgy, hogy ez olyasmi, amit a férjemmel meg kell beszélni.
Tehát: nem zsuppolnám intézetbe, ha mondjuk aspergeres, vagy hiperaktív lenne.
A nagyfokú értelmi fogyatékosság viszont azért más.
Ha mondjuk élete végéig egy kisbaba szintjén maradna. Mi lenne vele, ha túléli a szüleit? Akkor a lányom adja fel az életét az én tizen-huszonévvel azelőtti döntésemért?
Hagyja ott az iskoláját, munkáját, és legyen az anyja az örök baba húgának?
Hibáztathatnám a férjem, hogy nem bírja a nyomást, és elhagy?
Vagy a lányom, mert rá már nem jutna energiám ezért elkanászodik?
Testközelből néztem ezt végig.
Ha ennyire fêltek a beteg gyerektől, miért nem àlltatok le egy gyereknêl?
Tudatosan gyerektelen vagyok, ennek csak egyik oka, hogy elviselhetetlennek tartanàm az êletem egy sni-s gyerekkel, de itthon nem tudnànk normâlis otthonba rakni.
Abortuszt meg akkor se szeretnêk, ha amúhy abortusz pàrti is vagyok. (Illetve nem minden betegsègre van teszt.)
Viszont: ha ne adj Isten mêgis baj lesz, nyugodtam add otthonba, ettől èn nem ítêllek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!