Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Feljelenti az anya a 18 éves...

Feljelenti az anya a 18 éves lányát. Erről nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem velem történt, de a családomban.

Az unokatesóm 18 éves és igaz, hogy egy csendes visszahúzódó lány, de csinàlt egy hatalmas butaságot. Az egyik ismerőse drogot árul és tőle vett a haverja füvet. Mivel közös ismerősük a haverja megkérte, hogy Ő vegye meg tőle.(Már mint a haverja fizetett csak uncsim volt a "futár")

Az anyja megtalálta a tasakot a táskájaba aztán látta, hogy oda adja a haverjának és az kifizeti neki.Nem is kérdezte meg, hogy mi volt ez, hanem egyből feljelentette drogdírelkedés miatt.

Ez csütörtökön történt, de még most se tudom felfogni. Tudom, hogy nagyon törvénytisztelő a nagynéném, de szereti a gyerekét..aki nem dírel, csak buta.

Igazából hibásnak érzem magam, mert kedden mikor beszéltünk nekem mondta, hogy mire kéri a srác..én meg mondtam neki, hogy ennyibe nem hal bele. Tudom azt kellett volna mondanom, hogy maradjon kibelőle, de....én is buta vagyok.

Ti fel tudnátok jelenteni a saját lányotokat/fiatokat? Igaz, hogy hibázott, de Ti sem vontátok volna előtte kérdőre, hogy mit miért csinált?

2014. aug. 24. 12:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%
Feljelenteném, ha másokra veszélyes bűnt követne el (pl. erőszakos lopás). A marihuánakereskedelmet nem tartom ennek, mivel felnőtt emberek veszi másik felnőttől otthoni élvezetre. Ez nem azért butaság, mert kifejezetten árt vele, hanem éppen azért, mert lebukhat, szóval elég kontraproduktív, ha a lebukásban még segítek is neki. Mintha kilökném az ablakból, hogy megtanulja, kihajolni veszélyes.
2014. aug. 24. 13:57
 12/17 anonim ***** válasza:
Egy egészséges gondolkodású szülő nem dobja fel a gyerekét a rendőrségen. Inkább a tisztességre, becsületre próbálja nevelni. Ha eddig nem így tett, és már nem megy, akkor pszichológus segítségét kellett volna kérnie.
2014. aug. 24. 17:01
 13/17 anonim ***** válasza:
37%
A drogdílerkedésért jogos, hogy feljelenti. Ha nem teszi, őt magát is megbüntethetik.
2014. aug. 24. 17:45
 14/17 anonim ***** válasza:
54%
A szülőt megbüntetik, ha nem jelenti fel a gyerekét? Ilyen együgyű még te se lehetsz!
2014. aug. 24. 18:07
 15/17 anonim ***** válasza:

Ezért nem büntetik meg. Ez nem egy olyan bűn, amit állampolgári kötelessége jelenteni bárkinek is, ha látott hasonlót. A közvetlen családtagodat pedig pláne nem vagy köteles feljelenteni, sem tanúskodni ellene, ha ilyen helyzetbe kerül...

Egyébként jó eséllyel megússza egy lány egy fejmosással tényleg, de nem lennék a helyében.

2014. aug. 24. 22:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Ráadásul ez nem drogdilerkedes. Ez a lány csak futár volt a sztoriban. Nevetséges ezért feljelenteni. Ha a lány nem füvezik, keményebb büntetést fog kapni, úgyhogy igazából remélem, hogy ő is fogyasztó.
2014. aug. 25. 00:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem hiszem el,hogy egy szülő saját gyerekét följelenti! (Kivétel a gyilkosság) Kamu ez a sztori, vagy ha nem,akkor az anyuka szégyellje magát,pláne hogy kérdezés nélkül jelentette föl.(48F)
2015. jan. 17. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!