Feljelenti az anya a 18 éves lányát. Erről nektek mi a véleményetek?
Szerencsére nem velem történt, de a családomban.
Az unokatesóm 18 éves és igaz, hogy egy csendes visszahúzódó lány, de csinàlt egy hatalmas butaságot. Az egyik ismerőse drogot árul és tőle vett a haverja füvet. Mivel közös ismerősük a haverja megkérte, hogy Ő vegye meg tőle.(Már mint a haverja fizetett csak uncsim volt a "futár")
Az anyja megtalálta a tasakot a táskájaba aztán látta, hogy oda adja a haverjának és az kifizeti neki.Nem is kérdezte meg, hogy mi volt ez, hanem egyből feljelentette drogdírelkedés miatt.
Ez csütörtökön történt, de még most se tudom felfogni. Tudom, hogy nagyon törvénytisztelő a nagynéném, de szereti a gyerekét..aki nem dírel, csak buta.
Igazából hibásnak érzem magam, mert kedden mikor beszéltünk nekem mondta, hogy mire kéri a srác..én meg mondtam neki, hogy ennyibe nem hal bele. Tudom azt kellett volna mondanom, hogy maradjon kibelőle, de....én is buta vagyok.
Ti fel tudnátok jelenteni a saját lányotokat/fiatokat? Igaz, hogy hibázott, de Ti sem vontátok volna előtte kérdőre, hogy mit miért csinált?
Elėg hūlyėn butàn fogta fel az anyuka,mivel magyaràzatot sem kėrt a lànyàtol.
Ės mint anya 1 dolga az lett volna hogy elbeszėlgesen a lànyàval,meg fedje ez nem helyes.
Ezzel csak a lànya fog az anyja ellen fordulni ami ėrthetö is,nem embert ölt ės mėg nem is foglalkozik ezzel a "tevekėkenysėgel"1x alkalom volt.
Anyuka nagyon törvėny tisztelö,törvėny meg le sz@arja az anyukàt.
Ėn soha nem tennėk ilyen szemėt dolgot a gyerekemel!
Igen, feljelentenem, meglehet kovezni.
Mivel csak reszdolgokat tudnek, lehet azt gondolnam, ki is probalta, probalja.
Talan ez a lecke jo utra teritene.
Ha mar drog kerul kepbe barmilyen szinten, ott nalam nincs pardon.
A háború alatt meg ilyen lett volna a katonaszökevény vagy zsidó rejtegetése. Derék, törvénytisztelő polgár így tesz!
kamu az egész sztori. melyik anya hagyja szó nélkül, ha drogot talál a gyereke táskájában?
Másrészt meg gratulálok a lánynak is, drogdílerekkel haverkodni...
másrészt meg, ha nem nagy a mennyiség, valszeg elterelés lesz belőle.
A dílereket itt mindenki úgy képzeli el, mint a filmekben, a sötétített ablakos fekete brutál nagy dög autókkal közlekedő kopasz alakokat, avagy magát kopasz alakokkal kísértető kemény csávót... Na, ez az esetek 90%-ában jó nagy marhaság. Az a kis halacska, aki valakinek kézből kézbe fogja adni a drogot egy tök átlagos alak, akiről messziről mégcsak meg sem mondanád, hogy ilyen dolgokban úszkál. Nem a lány butasága, hogy összehaverkodott ilyen alakokkal, nekem is van sajnos nem is egy ismerősöm, aki hasonlóval foglalkozik és amikor összetalálkoztunk, fogalmam sem volt róla.
A lány butasága annyi, hogy ebbe belement. Ezzel már ő is bűncselekményt követett el, nem gondolt bele, hogy ezzel a kis "nem nagy üggyel" mit tett. Nem fogják elítélni, vagy max egy "ejnye-bejnyét" kap, de ha ki akarja húzni magát a kakiból, akkor minden haverját bemárthatja, aki ezzel foglalkozik, avagy aki ilyen szerekkel él. Gyanítom a haver, aki megkérte, hogy passzolja el a cuccot is veri mostantól majd élete végéig a falba a fejét, hogy pont őt kérte meg erre...
Egyébként van egy kislányom, még totyogós, úgyhogy hála istennek egyelőre ilyenektől nem kell félnem, de nyilván nem jelenteném fel első körben, ha csak ennyinek lennék szemtanúja. Elég sok "dílert" láttam életemben ahhoz, hogy ne tegyem. Ha úgylátom komolyabban belefolyik és én már tehetetlen vagyok, akkor igen. Nem azért, mert egy szívtelen anya vagyok, hanem mert láttam az ilyen emberek meddig képesek süllyedni és ezt nem kívánom a lányomnak. Inkább kapjon egy hatalmas pofont az élettől, ha kell miattam..., mint hogy én temessem el a lányomat évek múlva.
Nem hiszem, hogy ez az anya jól cselekedett, a lányban sem volt rossz szándék valószínű, csak kicsit butuska.
Bár minden díler és fogyasztó ismeri a kockázatokat, tehát nem közvetlenül anyuka árt nekik, de ezzel a feljelentéssel, most legalább 3 fiatal élete vehet 180 fokos fordulatot jó időre és köztük az egyik a lánya. Megjegyzem, egyáltalán nem biztos, hogy jó irányba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!