Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi értelme van így ajándékot...

Mi értelme van így ajándékot adni a gyereknek? Ez tipikusan adok is - de nem is helyzet, nem?

Figyelt kérdés
Párom kapott egy lakást a szüleitől - legalábbis eddig így tudtam, de most véletlenül kiderült, hogy a lakás a szülei nevén van, ő csak használja. Szerinte nincs ebben semmi furcsa, én viszont nem értem, miért "ajándékoz" valaki így.
2014. aug. 24. 12:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
15%
Írta a kérdező, hogy nő?
2014. aug. 24. 12:41
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

És a szülei nem akarják eladni, hogy azt a pénzt az új lakásra fordíthassátok?

Nem beszéltetek velük erről?

Azt sem értem, hogy ez miért most derült ki. Nyilván a párod tudott róla eddig is :)

2014. aug. 24. 12:42
 13/18 anonim ***** válasza:
93%
Nem hiszem, hogy úgy számolTATOK volna, hogy eladjátok, hiszen a párod nyilván eddig is tudta, hogy a szülei nevén van a lakás. Legfeljebb számoltál úgy, hogy ebből majd pénz lesz... Ezzel kapcsolatban viszont van egy rossz hírem: az ajándékba kapott/öröklött/házasság előtt szerzett vagyon még házasság esetén is különvagyonnak számít, vagyis NEKED ebből a lakásból nem lesz egy huncut fityinged sem.
2014. aug. 24. 12:47
 14/18 anonim ***** válasza:
54%
11: ilyet csak egy no kerdez :D
2014. aug. 24. 12:49
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ebben semmi szokatlan. Én is így kaptam lakást. Egyszerűen a szüleim fizették ki az utolsó fillérig a hitelt is rá, mit májerkodjak hogy az enyém? Egyszerűbb volt saját névre megvenniük a mindenféle adók és illetékek miatt (baromira nem értek hozzá). Ennek ellenére én lakom benne, úgy rendezem be ahogy akarom, azt csinálok benne amit akarok, még kulcsuk sincs hozzá. Normális családban ez nem okoz problémát egyáltalán. Én nagyon hálás vagyok a családomnak és ha végül úgy döntenének, hogy ennek a lakásnak az értéke nem engem illet, akkor is hálás lennék nekik, amiért most fiatal pályakezdőkként van hol laknunk a párommal és tudunk félretenni is, mert nem dobáljuk ki a pénzünket az ablakon albérletre.

Beszéltünk már arról, hogy szükségünk lenne egy nagyobb lakásra, fizetjük a lakástakarékot évek óta. A szüleim felajánlották, hogy adjuk ki ezt a lakást, hogyha megvan az alapunk, mi vehetünk egy nagyobbat a takarékunkból, a hitelt pedig fizethetjük a bérleti díjból, így szinte ingyen lesz egy új lakásunk úgy, hogy ők segítenek hozzá minket, mi csak az alapot raktuk rá össze. Ha lejár a hitelünk, akkor pedig majd megbeszéljük mi lesz a kisebb lakással, avagy ki kapja a bérleti díjat.

Szerintem ez egy óriási segítség a mai világban és sajnálom, ha te ezt nem látod! Bennem nem elvárás az, hogy a szüleim lakást ajándékozzanak nekem papíron (mert elvben ugye ezt tették), nem érzem úgy, hogy nekem az a pénz járna. Így is könnyekig hatódtam, amikor elmondták, hogy a bérleti díjból befolyó összeg a miénk lehet, ha jó megoldásnak látjuk ezt az ötletet.

2014. aug. 24. 13:48
 16/18 anonim ***** válasza:
73%

Sokan összetennék a két kezüket, ha a szüleitől akár egy 40 nm-es lakást is kapnának kezdésnek, még akkor is, ha papíron a szülők nevén van.

Egyébként a szülőknek meg kell említeni, hogy ti mit szeretnétek, lehet belemennek az eladásba. De, ma nagyon nehéz eladni, sok fiatal nem olyan szerencsés mint a párod és többen keresnek kiadó ingatlant, mint eladó!

2014. aug. 24. 14:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem bíznak annyira a gyerekükben. Egyébként nem kell bérleti díjat fizetni, próbáljátok meg összespórolni a lakás árát. Az valahol jogos, hogy amit tőlük kapott, az ne legyen később közös tulajdon.
2014. aug. 24. 18:13
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Már az is nagy segítség, hogy nem kell albérletet fizetni.

A szülők meg nyilván nem akarják, hogy a sok munkájukba került lakás valahogy mégis elússzon pl. egy felelőtlen jelzálog miatt vagy egy esetleges válás miatt. Bár az utóbbinak nem sok esélye van, mert magánvagyon marad akkor is, ha eladja a párod és újat vesz az árából. Majd úgyis ő örökli, addig meg a haszonélvezettel is jól jár. Jól csinálják a szülei.

2014. aug. 24. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!