Most akkor komolyan rossz anya vagyok, oszinten ti figyeltek ilyesmire?
Anyosom hetfon jott latogatoba hozzank es egy honapot terveztte, hogy marad es mar tegnap sikerult jol osszevesznunk.
Vasaroltam par dolgott kozte a gyerekeknek is cukorkat, ragot, csokit es el teszem majd lassan oda adom nekik.
Anyos nezegette miket vettem es kozbe beszelettunk pakolasztunk. Az egyik gyerekeknek valo! cukorka zacskojara nagyon apro betukel az volt irva hogy a gyerekekre karos hatast gyakorolhat, a masik rago meg e123 (ha jol emlekszem a szamra) erossen rakkelto es az usa ban meg oroszorszaban be is van tiltva, erre jol kiosztott elhordott mindennek meg hogy nekem ezt tudnom kellene, es a vegen meg azt is hogy talan nem tanultam meg rendesen magyarul (oroszorszagban szulettem de regota itt elek 18 eves korom ota).
Kerlek oszinten mondjatok meg, hogy mikor vasarolni mentek mindent elolvastok ami a zacskora vagy dobozra van irva es tudjatok meg e veszelyes?
Nem tudom, mert amugy jol kijovunk. Persze a gumicukrot kidobtam es olat tobbet nem veszek, de annyira rosszul erezem magam ez miatt. De ha vasarolni megyek min 20 db termeket veszek es altalaban nem olvasom el mi van a csomagolason (meg a szav idot sem). En ugy volta vele eddig hogy ha valami rossz azt ugyis megerzem vagy meglatom.
Anyosom Californiaban el es gyogypedagogus mindig magyarazott nekem ezekrol a dolgokrol csak eddig nemfigyeltem ra, na meg nem is lattam eddig ilyet (gyerekek egeszsegere karos ).
Kedves Kérdező!
Tényleg érdemes odafigyelni arra, mit eszünk, mit etetünk a családdal. Olvasgass erről, s akkor Neked lesz fontos ez, nem az anyós nyomja le a torkodon.:)
De jó szívvel mondom, kivételesen anyóssal értek egyet. Na, nem durván osztva az észt, csak tapintatosan.:)
Ne legyen emiatt rossz érzésed, tanultál valamit.
Ha az anyósod ennyire otthon van a témában és egyébként valóban jól kijöttök, akkor biztosan ad néhány jó tanácsot.
https://www.youtube.com/watch?v=GI4YvU9RYNE
Nézze meg minden - a gyerekét édességgel tömő - "szülő".
Én amondó vagyok, próbálj ebből előnyt kovácsolni. Mondd el neki, hogy sajnálod, hogy eddig nem volt időd, avagy eszedbe sem jutott elolvasni miket veszel a gyerekeknek, nem akarsz vele ilyeneken veszekedni és megérted, hogy csak a gyerekekért aggódik, hát menjetek el együtt és nézzétek át az édességes polcot mit lehet szerinte "veszély nélkül" adni a gyerekeknek. Anyós is le lesz foglalva egy fél napra és talán neki is leesik a tantusz, hogy túlságosan szigorú volt veled, te ennek ellenére mégsem flegmám, bunkón válaszolsz, hanem kedvesen segítséget kérsz.
Egyébként az a durva, hogy pl. a jó múltkor olvasgattam gumicukrok hátulját és a legnevesebb gumicukrokban vannak E E E E E színezékek, míg az egyik legolcsóbbon láttam csak a néhány E mellett, hogy színezéknek ilyen olyan zöldségeket használnak. Nagyon meglepődtem.
Az fontos, hogyha már édesség, akkor az jó minőségű legyen. Semmi baja nem lesz a gyereknek egy nap néhány kocka csokitól és egy szem cukortól, ezt senki nem gondolhatja komolyan. Az én szüleim is így csinálták anno jó 20 éve, ebéd után kaptunk 2-3 kocka csokit és jónapot. Nem lettünk sem dagadtak, sem egészségtelen felnőtt emberek.
Olyan barátnőm is volt, akinek a szülei tiltották az édességet. Már általános suliban is, ha tehette az volt az első, hogy suli után vett egy csokit a kisboltban és befalta sutyiban úgy, hogy a szülei ne tudjanak róla. Szerintem ez ezerszer rosszabb, mintha mértékletességre tanítja valaki a gyerekét.
Pont a cukrok esetében nem nézegetem mert egyik sem túl jó és nem veszek inkább sűrűn, de más dolgok esetében nézem. Pl mennyi gesztenye van a gesztenyemasszában (200 ftért nincs fél kiló gesztenye! az bab + cukor+liszt), mennyi hús van a szalámiban, HOL készült. Hogyha magyar termék is van és szimpatikus, inkább azt veszem.
Gyerekeknek ha üdítőt veszek akkor az nem 12%os "gyümölcslé", stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!