Szerintetek normális az hogyha kitakarítottam az egész házat és az apám hazajött és azért kapta fel a vizet, mert mosogatás után nem raktam el őket? És még nem is mondta, hogy köszönöm. Ez nagyon elszomorított. Mi a véleményetek erről? Vagy róla?
Szerinted normális?
Szerinted normális, hogy 15 éves kislányként nem élvezed a nyarat és olvasol, pihensz, barátnőzöl, filmezel - hanem felnőtt nőt megszégenítő módon, cirka házi rabszolgaként melózol, és nemhogy köszönetet nem kapsz érte, de még ordibálnak is veled?
Nekem az a véleményem, hogy velem anyám ezt egyszer játszotta meg, amikor én 12 voltam. SOHA többet nem voltam hajlandó SEMMIFÉLE házimunkát elvégezni. Helyette olvastam, tanultam, ledoktoráltam és ha kell kiválóan el tudom látni a házimunkát is (már amennyit nem a férjem csinál), és mindig megkapom érte a köszönömöt.
a #11-es válaszolónak nagyon szegényes lehet az érzelmi világa, és nagyon sajnálom, hogy egy ilyen patriarchális közösségben kellett felnőnie ahol nem kapott semmilyen simogatást, babusgatást, becézgetést és kedves szavakat; ilyenekből lesznek az úgynevezett érzelmi fogyatékosok, akikre nem emberként, hanem papucsként meg puhap*csként néznek
de ez mind a szülő hibája
mi az, hogy megköszönöm, hogy felneveltek meg pelenkáztak meg a tököm tudja?! hát én akarta, hogy csináljanak meg?! azt hiszem, hogy nem; hanem pont fordítva, de ha csak azért csináltak meg hogy aztán eltartsam őket meg mossak, főzzek rájuk akkor ne gyereket csináljanak azért, hanem menjenek el egy cselédlány közvetítőbe, ha van még ilyen...
DOROBERT! 10-esnek üzenem,h akivel szigorubban bánnak nem lesz talpraesettebb,mint az elkényeztetettek.sőt szerintem forditva,saját tapasztalat.akivel szigoruan bánnak,nem dicsérnek,lelkileg sérül,bátortalanabb lesz az életben,ami nem válik hasznára.viszont.sok olyan ember él körülöttem.akit elkényeztettek,ls ma sikeresebbek,magabiztosabbak,nem azért mert a szülök vesznek meg még mindent.hanem mert talpraesetebbek,nagyobb a szájuk,ami az életben sokkal fontosabb,h meg tudd magad védeni. 9-es voltam.
kEDVES 11-ES. A mai világban már nem ugy müködik ahogy leirtad.Ma már a férfiak is besegitenek a házimunkában,jobb esetben,hiszen a nőnek nem csak otthon kell lenni,hanem ugyanolyan nehéz munkákat vállalni,mint a férfinak,sőt gyereknevelés,tanulás,stb.. egy férfinak kevesebb dolga van igy illő egy nőnek segiteni!! punk-tum. minimum h néha megdicséri a szülő.(na persze nem mindig,mert akkor elbizná magát.) és h ő hányszor köszöni meg?? majd ha nagyobb lesz,és felfogja a dolgok értékét,milyen nehéz küzdeni a pénzért.azért is kell felelősségteljesen nevelni,már ilyen korán spórolásra tanitani.hiszen nem ingyen adják.
igaz h afrikában éheznek,de hagy örüljön már az ember h ő jobban él,most mit sirjon mások baján ha nem tud segiteni,attól most ő legyen szomorubb??? ez hülye felfogás. látom a te válaszodra 0% van kiirva,mindenesetre ment a zöld.
13-assal egyetértek. :) gratula a doktorihoz. egy gyerek tanuljon,és kész. persze legyen szorgos is,de néha lehet dicsérni is,ezzel növelni önbizalmát,szegény kérdező h el van keseredve.
14-essel is egyetértek. :)
Naugye! :)
Egyébként nem tudom, hogy miért, de én kapásból fiúnak hittelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!