Mit szólnátok, ha a gyereketek bejelentené, hogy vegetáriánus lett?
Egy évig kollégiumban volt, majd amikor hazajött a nyári szünetre, ellezdett magának főzni, a család ételeit pedig elutasította, ezt azzal indokolta, hogy vegetáriánus lett.
Ti mit szólnátok ehhez? 18 éves lányról van szó.
Egyébként sportol, nem dohányzik, de nem egészségügyi megfontolásból teszi, vagy mert sajnálja az állatot, azt mondja, a kollégiumban megutálta a húst. De az apja mégis szeretné, ha enne. (én pártatlan vagyok, nagy már)
Köszönöm a válaszokat!
Semmit, max. odafigyelnék, hogy azért a fehérje bevitele így is meglegyen, és amit megeszik, az valóban egészséges legyen - ne mekis salátákon meg rántott sajton éljen pl.
Bár 18 éves "gyerek" szokásaiba már úgyis lehetetlen beleszólni, ha addig jó példát mutattak neki, akkor az úgy is beérik, ha meg nem, akkor csendben kell maradni, és hagyni, hogy megtalálja a maga útját mindenben.
"Nem örülnék neki sok vega ismerősöm van aki beteges minden kis nátha ledönti. Anyagi szempontból sem lenne jó ha külön kaját venne magának ha nem lenne az jó amit mi eszünk.
"
Anyagi szempontból hogy ne lenne jó az, ha olcsóbb ételt vesz?
Ezt a betegességes dolgot meg nem értem. Szerintem marhára nem attól függ, hogy az ember elkapja-e a náthát, hogy vegetáriánus. Én úgy 3 éve nem voltam náthás, pedig vegetáriánus vagyok. Mégse vontam le belőle azt a konklúziót, hogy ez azért van, mert nem eszek húst. Hiszen rengeteg húsevő ismerősöm sem volt már náthás régóta. Nem ezen múlik, hanem azon, hogy az ember mennyire étkezik változatosan. Minél többféle vitaminhoz, minél gyakrabban jut hozzá a szervezet, annál jobb erőforrásai vannak az immunrendszernek. Igen, a húsban is vannak vitaminok, de azokhoz nem nehéz hozzájutni növényi forrásból sem.
Amúgy meg rengetegen vannak, akik a kiegyensúlyozott táplálkozás ellenére is gyakran betegek, szóval nem ezen múlik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!