Szülők, mit szólnátok ha a gyereketek elétek állva bejelentené hogy meleg/biszexuális? El tudnátok fogadni?
Hogyan fogadnátok jobban, ha még otthon lakva jelentené be, vagy ha előbb elköltözne?
Meghallgatnék pár megtörtént esetet a bejelentésről, érzéseket és hogy ez hogyan alakította később a gyerek-szülő kapcsolatot.
Én "csak" bi vagyok, de tutira megvárom előbb az elköltözést... már ha egyáltalán elmondom a szüleimnek mert nem merem. :S
Egyáltalán mi játszódik le ilyenkor egy szülőben? Csalódott lesz?
Meglepődnék, de elfogadnám, és ugyanúgy szeretném, hiszen a gyerekem, és nem tehet arról, hogy más, mint a többség.
Nem befolyásolna nálam semmit, hogy velünk él-e még, vagy már elköltözött.
Mondjuk hála a jó égnek, mi ilyen téren nyitottak vagyunk, több meleg ismerősünk is van, szóval bennem ez a téma nem kelt megütközés vagy ellenszenvet.
Mit tudnék szólni, ellene nem tehetek semmit, segíteném, hogy megbirkózzon azzal a sok igazságtalansággal, bunkósággal és előítélettel, amivel szembe fogja magát találni élete során.
eszembe nem jutna emiatt elfordulni tőle.
Egyébként nekem a kolléganőm fia meleg, azt mondta, ő nem lepődött meg, mikor elmondta a fia, mert ő nevelte, ismeri, pontosan tudta róla az első perctől kezdve, azt is, hogy titkolózik, azt is, hogy a fiúkhoz vonzódik.
Egy jó szülő, aki figyel a gyerekre, tényleg észreveszi a jeleket, így fel is tud készülni a bejelentésre.
Nem zavarna, mivel az egyik kedves barátnőm is leszbikus (vannak más meleg, biszexuális ismerőseim is), teljes mértékben elfogadó vagyok ezzel szemben.
A férjem korábban nem nézett olyan jó szemmel a homoszexualitásra, de az ilyen beállítottságú barátaim megismerése után belátta, hogy semmi különbség, ugyanolyan normális, szerethető emberek, az meg nem az ő dolga, kivel mit csinálnak az ágyban. A gyerekvállalás előtt beszéltünk ugyanis erről a témáról, hogy mi lenne ha ez az eset állna fenn, mivel a kapcsolatunk korai szakaszában még elég elutasító volt - mára teljesen elfogadja, azt mondja, semmit nem változtatna.
Nem értem, miért kellene egy szülőnek csalódnia azért, hogy a gyermeke milyen nemű személlyel bújik ágyba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!