Ti engendétek több láthatást az apának? Csak én látom rosszul a dolgokat?
17 évesen teherbeestem, most 4 éves a fiam. Az apja (18 volt, amikor terhes voltam) egyáltalán nem állt mellettem a terhesség ideje alatt, élte az életét, ivott, bulizott, a barátjaival töltötte az idejét. Nem történt másként a pici születése után sem. Még kevesebb időt töltött itthon. Èn csináltam és csinálok mindent, valamint a szüleim is segítettek / segítenek.
A fiam gyámja csak én vagyok. Az apjánál pénteken és szombaton van a fiam, valamint kéthetente vasárnap is.
Az apja egy másik csajjal van együtt, lassan egy éve. A lányt is teherbeejtette (lassan megszül), amit én nem nézek jó szemmel, a fiam miatt. E miatt nem nagyon akarom, hogy a gyerekem tartsa a kapcsolatot az apjával meg a barátnőjével. Félek, hogy az új helyzet rossz hatással lesz rá.
Mit tegyek?
21l
1. Azon nem sokat csodálkozhatsz, hogy egy 18 éves gyerek nem gyereket akar és nem tud mit kezdeni egy terheséggel.
2. Azt viszont ntm állíthatod, hogy nem érdekli a gyerek, ha minden hétvégén vele van.
3. Az természetes, hogy miattad nem marad örökre egyedül, és lett új kapcsolata.
4. Az, hogy lesz egy féltestvére, csak jót tesz a gyereknek, emiatt eltiltani az apától igen nagy hülyeség.
5. Ha amiatt féltékeny vagy, mert az apa az élettársával (nem új csaj) van és a (valószínüleg ezúttal tervezett) terhességet kzösen vállalják, az a te problémád.
6. Ha nem engeded a gyereket az apához, akkor jogosan megbüntetnek, mert a gyereked lelki egészségét károsítod.
21 éves vagy, mégis baromira gyerekesen viselkedsz. Jobb lesz attól szerinted neked vagy a gyerekednek valami, ha eltiltod az apjától? A legundorítóbb dolog bosszúeszköznek használni egy szegény szerencsétlen gyereket, aki semmiről sem tehet.
Nőj föl végre. Semmi jogod a gyerekedet korlátozni abban, hogy az apját lássa. Pláne azzal a nevetséges indokkal, hogy az exet új párja szülni fog. Ne akard megnyomorítani a gyerekedet ezzel a szánalmas, és felettébb kicsinyes bosszúval.
Ha ez igaz, akkor mélységesen szégyellheted magad, hogy 21 évesen még mindig nem nőtt be a fejed lágya.
Az ég világon semmit nem érnél el azzal, ha a gyerekedet eltiltod az apjától, csak annyit, hogy a gyereked még RÁD fog haragudni később azért, mert te bosszúállásból el akartad tiltani őt az apjától. Ráadásul emiatt még meg is büntethetnek.
Szánalmas vagy, hogy a gyerekeddel akarsz bosszút állni. Nem fog az exed az élete végéig egyedül maradni, mert neked nem tetszik, hogy van valakije....Ellenkező esetben te mit szólnál? Ha mondjuk az apának ítélik a gyereket, neked meg lesz új párod, és az exed úgy dönt, hogy emiatt többet te nem látod a gyereket?
Gondolom te lennél a lehető legjobban felháborodva, és már írnád is ki a kérdést, hogy "megteheti ezt?" stb.
Jól esne neked?
Tedd túl magad az exeden, és nőj fel agyilag.
Hú, hát kérdező, te is az a buta, panelproli tinimama lehetsz, aki azt hiszi ő a világ közepe, miután 17 évesen gyerekként megszülted a fiadat.
Nagyon primitív lehetsz ha utálod az exed barátnőjéd, mert szül neki gyerek, te pedig még nem tetted túl magad az exed, de ez a te bajod.
Off: Emellett nagyon gyerekes vagy és ismerve a hozzád hasonló tinimamik többségét, majd 25-30 éves korodban te is rájössz hogy elmúlnak a legszebb éveid és elkezdesz a gyerek mellett bulizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!