Hogyan értessem meg anyámékkal hogy nem akarok velük menni nyaralni?
17 éves vagyok, és már bőven sok volt a családi nyaralásokból (ami egyébként abból áll h indulásnál mindenki ordibál, hazajövetelnél szintén meg általába közbe is.)
a másik: hogy szoktassam le őket arról hogy ott tesznek keresztbe ahol tudnak (mármint olyan téren h szeptembertől júniusig nem alhatok senkinél, nem mehetek sehova "mert így volt megbeszélve" pedig én erről egy büdös szót nem hallottam.)
Azt gondolod, hogy a szüleid azért hozzák a szabályokat, hogy amikor te sértődötten magadra vágod az ajtód, akkor elégedetten dörzsölik a markukat, hogy "na, sikerült jól keresztbe tenni"?
17 évesen lehetne több eszed is.
Én sem aludtam másoknál soha, mégis felnőtten.
Utolso: nem azt mondom h engedjenek meg mindent de ne zavarjon. Csak annyit hogy ha mar 2 db het van abbol a kis szabadsagombol azt ne vegyek mar el.
Es igenis keresztbetesznek mindenhol, tudod most egy eleg szar iskolaba jarok pontosan azert mert nem engedtek Egerbe. "Csak ebbe a varosba mehetsz iskolaba". Szerintem jogosan "vagtam (volna) magamra az ajtot". :))))
Annak idején én se választhattam középsulit hasonló kifogásból mint te mégis felnőttem. És szerintem nem olyan nagy baj, hogy nem engedtek. Ott is ugyanúgy végezhetsz mint máshol.
Az, hogy akkor jön meg amiatt nem fog összedőlni a világ. Nekem mindenévben úgy kellett mennem és nem volt beleszólásom. (mindig akkora időzítették)
Ha nagy leszel dolgozol elköltözöl akkor majd nem kell menned.
Jók vagytok, hogy így beleláttok a kérdező családi életébe. Mi az, hogy hiszti, csak mert van számítógépe?
Mi anyagilag jól élünk, minden sz.rt megvesznek nekem, mégis azt kívánom, bár lennénk szegények, normális családi élettel. Merthogy most egyedül szeretetet nem adnak. Soha semmiben nem támogattak, de olyan szinten, hogy 10 éves koromban, mikor országos versenyen 3. lettem, leszidtak, hogy miért csak 3. Azért is kiabáltak velem, amiért az ELTE-re jöttem egyetemre. Soha semmi nem jó nekik. Mikor naponta jártam bicózni, anyám egy nap indoklás nélkül nem engedett el. Mondván hogy baromság. Látta rajtam, hogy az épp sokat jelent nekem, így elvette tőlem. Mindig a barátnőm az etalon, ő milyen szép, milyen okos (egyébként magolni tud, jók a jegyei, de amúgy buta), mennyivel jobb nálam. Mivel ovis koromtól ez megy, mára semmi önbizalmam nincs, és utálom magam, és hiszem hogy senkinek nem fogok soha megfelelni.
Nyaralás is ebből áll. Csúnya vagyok, miért azt a ruhát veszem fel, miért csinálom ezt, miért csinálom azt. A nyaralásnak arról kéne szólnia, hogy jól érezzük magunkat, de én nem tudom magam jól érezni, ha az egész az én cseszegetésemről szól. Volt, hogy befizettem őket saját pénzemből egy 5 napos nyaralásra. Én itthon csináltam a mindennapi dolgaim, nem buliztam meg semmi, de életem egyik legjobb 5 napja volt mert végre nyugtom volt.
Ezt csak azért írom, hogy felfogják páran, hogy attól hogy anyagilag jól áll egy család, attól nem lesz a gyerek instant boldog. Törődni is kéne vele. Én soha nem kaptam egy jó szót anyámtól, soha nem ölelt meg, soha nem mondta hogy szeret. Mindig is irigykedtem barátnőmre, akik szűkösen jönnek ki mert anyukája egyedül neveli, de hihetetlen jó a kapcsolatuk egymással. Úgy én is szívesen mennék nyaralni, de így a családi nyaralás két hét pokol számomra.
Kérdező: ha ilyenek, és nem tudsz velük higgadtan beszélni, sajnos nem sok mindent tudsz tenni, max pár év múlva :(
Hogyan értessem meg veled (is), hogy nem lehet megértetni agresszorokkal semmit? Leszoktatni sem lehet őket semmiról, mert nem te vagy az ő szülőjük, hanem fordítva.
Egyszerűen közöld az akaratodat és ahhozv tarts magad. ha vernek, jelentsd efl őket, ha ordítanak veled, ordíts vissza, ha büntetnek, lázadj, és 18 éves kor után húzz el a francba tőlük.
13/17 el lehet vegezni igen. Csak joval kevesebb eselyem van tovabb jutni olyan helyre ahova szeretnek, de igazad van jo lesz nekem az is ha okj-s kepzest elvegzek es ehberert dolgozok majd, es ezert a nagy eletcelelt 4 evet a semmire pocsekolok el.:)
Nem, tenyleg nem dol ossze a vilag, vegulis ki ne akarna a 40fokba ulni es nezni hogy a strandon levo tobbi csalad tud normalisan nyaralni csak az en szuleim orditoznak. Mondtam mar h ez a kedvenc idotoltesem?:)
14/17 azert vagyok hiszterika mert szeretnek annyi szabadsagot mint a tobbi korombelinek van? Attol hogy van "tapicskolos" telefonom es szamitogepem (amit kozosen hasznalunk) meg nem azt jelenti hogy elvagyok kenyeztetve.
15/17 anya tesoja is igy gondolja csak senkit nem erdekel h mit mond, pedig neki is van 2 gyereke.. (Egyik vElem egyidos kb a masik meg kicsike)
16/17 probald kizarni anyudek velemenyet es a inkabb a jo tulajdonsagaidat tartsd szem elott! Vagy ha vannak regi jo barataid akkor veluk legyel :)! En mar nem veszem sertesnek azt se ha anyam leqrvaz (mielott belem kotne valaki: szolidan oltozkodok, nem rakok ki semmit es nincs rajtam 4 kilo vakolat se 5meteres mukorom.)...
17/17 addig tudok higgadtan beszelni veluk ameg nem kell egy mondatot 10× ujrakezdeni, mert beleuvoltenek, utana sajnos en is feljebb tekerem a hangerot es ha nem kapcsolok hogy ott kene hagyni oket a francba akkor megint en szivom meg.
Nem hiszem el hogy akkora keres lenne hogy vagy itthon maradhassak vagy engedjenek el neha hetvegen a baratokhoz...
Koszonom az eddigi HASZNOS valaszokat.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!