Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék az anyámmal?

Mit tehetnék az anyámmal?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 17 éves lány vagyok, és anyukámmal van problémám. 2 dolog is van:

1. Anyu állandóan beleszól a dolgaimba. Mindig olyanokat mond, hogy kövér vagyok (egyébként szerintem nem annyira, de ő úgy csinál, mintha 100 kiló lennék!!!), meg mindig mond valamit, amitől elmegy az önbizalmam. :( A tanulásba is folyton beleszól. Mindig azt mondja, hogy nem tanulok sosem, és így persze nem is megy semmi :( Amíg nincs itthon, tök jól tudok tanulni, de mikor itthon van (általában itthon van) és folyamatosan zaklat, elég nehéz leülni és csinálni. Emiatt rossz az átlagom, de szeretném, ha az érettségim jó lenne, hogy egyetemre mehessek (vidékre!). Szerintetek mit csináljak, hogy tudjak normálisan tanulni?

2. Apummal folyton lekezelően bánik. Folyamatosan megalázza, egy csomószor minden ok nélkül besértődik, mindig elvárná, hogy pont ugyanazt gondolja, mint ő, és mindent az ő kénye-kedve szerint csináljon. Ha pl. mást gondol valamiről és ezt el is mondja (egyébként teljesen kultúrált módon, nem kötekedésképpen!!), akkor rögtön kiakad és megsértődik. Ilyenkor láthatóan zsörtölődve elvonul a szobájába és puffog magába. Ha meg apu odamegy, hogy megpróbálja kiengesztelni, akkor nem mond semmit, csak tovább zsörtölődik magában. De persze, ha nem megy oda apu, akkor "már nem is hiányzik neki". Elegem van belőle, hogy ezt kell hallgatnom minden nap!! A legnagyobb baj az, hogy apum meg nem képes kiállni magáért, évtizedek óta tűri, hogy alázzák, és semmit sem szól :( Komolyan mondom, örülnék, ha elválnának!! Szerintetek beszéljek erről apunak? meg arról, hogy mi miatt nem megy a tanulás? Mert ő láthatólag nem veszi észre, hogy mi folyik, meg hogy én mennyire szenvedek ettől.

2014. aug. 12. 18:56
1 2
 11/14 anonim válasza:

:((( Az a baj,hogy ez tudom milyen,Az én anyum is ilyen,és rájöttem,hogy ő ilyen marad.Nem fog változni,mert nem képes a változásra vagy fél.

Talán,ami segítene,ha egy kívülálló személy döbbenti rá a dolgokra.Az anyum is ilyen.Az én szavaimat nem veszi komolyan,de,ha más mondaná neki,akkor azt már elhiszi.Rejtély miért.Tőlem mindent támadásnak vesz.Kitartást Neked!Vagy barátnőkhöz is átmehetnél.Tudom,ott beszélgetés is menne,de hátha összetudnátok ülni.Csak egy kósza ötlet volt...

2014. aug. 12. 19:50
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi, majd gondolkozom, hogy lenne a legjobb! Tényleg nagyon fontos lenne, hogy jó legyen az érettségim, mert eddig nem voltam valami jó tanuló :( De szeretnék megváltozni! És persze anyunak is szeretnék segíteni, de nem tudom, hogy :(
2014. aug. 12. 19:58
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen, könyvtárba simán be lehet ülni a füzeteddel tanulni.
2014. aug. 12. 21:36
 14/14 A kérdező kommentje:
Ezt eddig nem is tudtam :) Köszi!
2014. aug. 13. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!