Miert nem engednek sehova a szuleim?
Most attól hogy másnak engedik, neked még nem, mit nem lehet ezen felfogni? 14 éves KISLÁNY ne mászkáljon már az éjszakába, meg ne bulizzon már.
Az a baj hogy 90%-ban még a felnőttek sem képesek kulturáltan szórakozni egy szórakozóhelyen, nem hogy 14 éves GYEREKEK.
Nagyon bírom a felfogást, miszerint egy 14 éves lány még kisgyermek, és úristen, rácsapunk a kis kezecskéjére, ha sminkhez nyúl!
Viszont az sem mindegy, hogy milyen erősségű sminkről beszélünk. Mert komplett arcsmink igenis, hogy túlzás, és kevésbé tolerálható. Ennyi idősen nem kell vakolni, de szempillaspirál, korrektor, szájfény/rúzs abszolút belefér. Mondjuk fogalmam sincs, kérdező, hogy milyen szinten szeretnéd magad sminkelni.
Viszont a kivágott felsőn én is kiakadtam. Miért akarod hordani? Mert tetszik? Jó érzés kipakolni mindent, mint a húsboltban? Vagy mert csak ez a "menő"? Hát igen, talán a leendő prostijelöltek körében.
A bulizásról meg annyit, hogy szintén nem mindegy, hová akarsz menni. De amúgy nem csoda, hogy ennyi idősen nem akarnak még elengedni...
A tanulással kapcsolatban meg normálisan közölhetnéd velük, hogy már vagy (jó esetben) elég felelősségteljes ahhoz, hogy ne kelljen ellenőrizni, mert anélkül is megcsinálod.
Egyébként nem csoda, hogy „túl fiatalként” kezelnek. Ezzel a gyerekes felfogással, meg a birka ösztönnel...
"Leirom milyen eghy napom suliidoben: felkelek, elmegyek suliba egybol haza, eszemvalamit ha ehes vagyok, tanulok, jon apa vagy anya es leelenorzi a leckemet, ha nem jo termeszetes belekotnek hogy javitsam ki...., vacsi, utana segitenem kell a konyhaba molsogatni meg pakolni es furdes es fekszem le, semmi kimeno, semmi ido magamra. "
Ez egy megfelelo napirend egy 14 eves KISLANY szamara, mint te vagy.
Az a sajnalatos dolog, hogy az osztalytarsaid nem az eletkoruknak megfeleloen elnek, nem ad alapot arra, hogy neked is ugy kellene.
Én személy szerint kifejezetten utálom, ha 14 éves kislányok kivágott fölsőben, sminkben (vagy akár ezek nélkül) ugrál egy minimum 16-17, de inkább idősebbeknek való koncerten, ahol tömeg van - és sok esetben néhány részeg is.
Még csak azt sem lehet mondani, hogy a szüleid burokban nevelnek, hallod...14 évesen teljesen normális a napirended. Képzeld, nekem is hasonló volt, és teljesen megfelelt, mert gyerek lehettem. Ráérsz még ezekkel a dolgokkal, hidd el. A szüleidnek igazuk van.
19 éves vagyok, de ha a gyerekem így állna rögtön a dolgokhoz és fesztivált meg bulit követelne én sem engedném sehová.
Normális elvárásokkal kellene a szüleidhez fordulni, ha egy kicsit lehet velük beszélni megfogják érteni, hogy te is szeretnél szórakozni. És ezalatt a neked való dolgokat értem, mozi, cukrászda, vásárlás a barátnőkkel... legalább is szerintem egy veled egykorú fiatalnak nem egy diszkóban a helye. (az más kérdés, hogy vannak olyan helyek ahová nagykorú be sem lépne, mert a táncparketten lényegében nemi aktust mutatnak be gimis gólyák...)
Barátnődet felügyelettel, a testvérével elengedik a szigetre. Rád kivigyázna?
Szerintem nincs olyan épeszű szülő aki akkora tömegbe egyedül elenged egy kiskorú gyereket.
Kislany, mit csinalsz, ha elmesz bulizni, egy pillanatig nem nezel oda, es kesobb megeroszakolva ebredsz az arok partjan?
Mert csak egy pillanatra eleg elfordulni, es maris beleszorjak a drogot az uditodbe.
Te a baratnoidet majmolod, de olvasd el, hogy egy kivetelevel mindenki ugyanazt mondja: nincs szukseged arra az eletmodra, amit te annyira szeretnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!