Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert nem engednek sehova a...

Miert nem engednek sehova a szuleim?

Figyelt kérdés
Nem sminkelhetem magam nem hordhatok kivagott folsot sem es nem jarhatok bulizni.Az ossze baratnomet engedik a szulei. Szuleim szerint tul fiatal vagyok es annyira elegem van mar, hogy suli utan egybol haza lecket irni, es ellenorzik!! 4esnél nem lehet rosszabb jegyem, bezzeg aki bukik azt nem piszkaljak a szulei. Hanyingerem van mar a gondolattol, hogy kezdodik a suli. Mar arra is gondolotam, hogy elszokok. Mi tegyek???
2014. aug. 10. 14:01
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, senkit sem lep meg, hogy nem ilyen válaszokat vártál.

"nagyon el akartam menni szigetre de termeszetes nem engednek" Hát még jó, hogy nem engedtek el. Az nem gyerekeknek való hely. Mit csinálnál ott ugyan, mondd már el... Megkerested volna az árát? 14 évesen hogyan? Kapaszkodj meg, de huszonévesek is hónapokig dolgoznak annyi pénzért.

2014. aug. 10. 14:22
 12/31 anonim ***** válasza:
90%

azért a sminkelés és a kivágott fölső attól is függ, hogy milyen mértékben.

Egy szempillaspiráltól még nem leszel k*rvás ha normálisan van felrakva, de még egy vékony réteg alapozótól sem. Hogy teljesen felesleges az más kérdés.

És mennyire kivágott fölsőt akarsz hordani? Ha olyat amiből a melltartód is kint van akkor megértem a szüleidet, de mondjuk egy v-nyakú fölső főleg ilyenkor nyáron simán elmegy.

Ennyi idősen megértem ha nem engednek el bulizni kivéve ha pizsamapartira vagy szülinapi bulira nem engednek el mert az már tényleg durva. Ivós cigizős buliba meg hova akarsz még menni??

A lecke ellenőrzés kellemetlen dolog, próbáld nekik elmagyarázni hogy megcsinálod te anélkül is, hogy ellenőrzés alatt tartanának.

Ha négyesnél nem lehet rosszabb jegyed az szívás :/ részvétem. Az én sulimban legalábbis nem egy tanár van aki bevág egy 3-ast csak mert nem szimpatikus neki a diák. És rengeteg dolog lehet még ami miatt nem tud az ember rendesen felkészülni. Vagy épp felelés közben teljesen leblokkolsz mert előre tartasz a jegytől és a szüleidtől, na az se jó. Én szerintem egy szülőnek nem kellene annyira kiakadni egy 3-as miatt, de még a 2-es se a világvége, ki lehet javítani.

Külömben is a tudás nem mindig egyenlő az iskolai jeggyel. Az osztályom kitűnő tanulói megírják a bemagolt anyagból a dogát 5*-re másnap azt se tudják mi volt benne. A 3-as 4-es meg van hogy egy életre megtanulta azt a szintet amit tud. Egyik osztálytársam majdnem bukott nyelvből tavaly, a nyáron tanult és megcsinálta a középfokút. Ennyit a jegyekről.

És ha meg csak amiatt akarsz sminkelni, bulizni, kivágott ruhákat hordani mert mások is ezt teszik akkor azért érthetőbb hogy a szüleid miért nem bíznak benned.

14/l

2014. aug. 10. 14:29
 13/31 anonim ***** válasza:
94%

14 ÉVES VAGY!!14!!!Csak egy gyerek vagy még,semmi több!

Teljesen jogos és normális a szüleid viselkedése.

Hidd el,felnőttként hálás leszel majd érte!

Ja,és hogy a többi barátnőd szülei ezt megengedik,az az ő szégyenük,és az is lesz,ha 16 évesen terhes lesz a pici lányuk...

2014. aug. 10. 14:38
 14/31 A kérdező kommentje:
miert lenne barki terhes??en csak arra kertem oket h ne korlatoljanak le mint eegy kisgyereket
2014. aug. 10. 14:44
 15/31 anonim ***** válasza:
97%

10. Én se azt mondtam hogy legyen teljesen elszigetelve. 14 évesen nyugodtan elmehet moziba, sétálni, fagyizni, ottalvós barátnős buliba, esetleg koncertre idősebbek felügyeletével. Hordhat picit kivágottabb felsőt, és kicsit sminkelheti magát. De a kérdés alapján a kérdező diszkóba akar menni vagy hasonló helyre, meg Szigetre. Ez nagyon nem 14 éveseknek való. És itt nyilván nem arról van szó hogy a kérdezőben bíznak a szülei mert megtanulta és elfogadja az értékrendjüket. Ha így lenne, nem balhézna azért, mert 14 évesen nem engedik megbukni. Én sem vagyok teljesen elszigetelt, 15. és 16. szülinapom között valamikor kezdtek elengedni este a barátaimmal pubokba, 16 éves koromtól buliba. Viszont én emellett egy erős gimnáziumba járok, eddig MINDIG 4,7 körüli/fölötti átlagom volt, nem amiatt balhéztam hogy nem engedik hogy megbukjak.

Ismét megkérdezem: mit szeretnél csinálni mondjuk a Szigeten vagy egy buliban? Gondolom inni, pasizni. Gondolkodhatnál picit többet, mert ezeken a helyeken nálad jóval idősebbek vannak, akik többet akarnak tőled mint amihez te elég érett vagy. 16/L

2014. aug. 10. 14:44
 16/31 A kérdező kommentje:
koncertre akartam menni szigeten, egyik osztalytarsam is megy a noverevel egy napra
2014. aug. 10. 14:48
 17/31 anonim ***** válasza:
94%

Mert 14 évesen,csak egy kis smink,kivágott felső,bulik.

15 évesen jajj,de szerelmes vagyok,anyáék nem engednek a pasimhoz...

16 évesen,titokban lefeküdtem a barátommal,most meg késik,terhes lehet...

2014. aug. 10. 14:49
 18/31 anonim ***** válasza:
65%

"nem ilyen válaszokat vártam"...Na igen, ez is mutatja mennyire éretlen vagy még, és semmi keresnivalód ilyen helyeken.

Elég alacsony értékrended van ha ennyi számít 14 évesen, hogy kivágott felső, smink meg bulik...igaza van a szüleidnek.

2014. aug. 10. 14:52
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
14 evesen meg korlatokra van szukseged. Te jarsz jobban, nem az osztalytarsaid, akik mar 16 evesen nem szuzek, es 18evesen mar kiegnek, es semmi ujat nem tapasztalnak.
2014. aug. 10. 15:00
 20/31 anonim ***** válasza:
94%

14 évesen nem való még a smink, a kivágott felső, meg a sziget sem. És ne az olyan osztálytársaidat majmold, akik ilyenek, majmolj olyanokat, akik jó hatással lehetnek rád. Akiktől tanulhatsz, akik építik a jellemed. Biztos vannak olyanok is, csak eddig nem rájuk koncentráltál.

Ments el ezt a kérdésed, vagy jegyezd meg nagyon jól...10 év múlva jusson eszedbe. Hálás leszel a szüleidnek, hidd el!

2014. aug. 10. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!