Őszintén szólva nagyon unom anyámékat, gondolkodom az elköltözésen de mit tegyek ebben a helyzetben ami most van? Egyfolytában nekem kell velük foglalkoznom, ha apám iszik, ha anyámnak nincs jó kedve stb. Miért én nekem kell más problémáit elviselnem? Nekem talán nincs? Apám egész életembe ivott, sajnáltatta magát, most is hogy elküldték a munkahelyről az első neki az hogy beivott és iszonyatosan sajnáltatja magát. Akkor anyám jön hogy apám nem dolgozik szálljak be a rezsibe mert éhen döglenek. Apámnak amikor ez az állása előtt 1 évig nem volt munkahelye, mert semmi sem volt jó neki, akkor is én fizettem be a rezsibe. Miért kell NEKEM ezzel foglalkozni? Miért? És hogy én mikor költözök el itthonról az nem számít? MIndenkinek vannak gondjai de oldják meg egyedül, én is azt teszem mindig. Most én a saját életem dolgait rakjam át más nyakába???? Kezd a tököm telelenni. Ha úgy döntök hogy elköltözök itthonról albérletbe, akkor leshetem hogy mikor lesz lakásom mert az egész fizetésem elfog rá menni. Itthon meg ha apám elkezdi a hiszti túráját akkor azt is megint el kell viselnem, meg a családkasszába is fizethetem a pénzt. Van 700 ezer forint megtakarításom ami jóformán semmire nem elég, max egy vályog putrira. Miért én nekem kell azt lesnem hogy ha apám bebaszik és kötözködik anyámmal akkor nehogy nekimenjenek egymásnak? Főleg amikor már egyszer a kés is előkerült. Miért nekem kell ezzel foglalkoznom? És akkor jön anyám hozzám hogy apám ilyen meg olyan? Hogy iszik? Miért nem vál el tőle? Most én vállaljam a felelősséget értük? Vagy ezt mégis hogy gondolják? Én keressek apámnak új munkahelyet? Na az megint egy vicc volt mert azt is anyám keresett neki. Ha meg megunta ezt a házasságot miért nem vált? Fél? És ez most az én bajom? Szerintem lekéne ülni beszélgetni velük, de kezd a tököm rémesen tele lenni, ha még más nem hiányozna öregapám az intenzíven fekszik és az orvosok nemsok jót jósolnak neki. Az öreg mindig jó volt hozzám, nagyon sokat köszönhetek neki. Nemtudom hogyan döntsek, tudom hogy én döntök ebben, de ha albérletbe költözöm semmi megtakarításom nem lesz és csak tengődni hónapról hónapra. Ha meg itthon maradok akkor begolyózok, de félre tudok tenni. Valahogy az első felé húzok mert nem mindegy az hogy milyen az ember feje, rend van-e benne amikor a munkahelyre is bemegy, vagy tele van feszültséggel. Máshogy teljesít.
Ugyanígy vagyok énis. El akarok költözni, van is egy hatalmas házam de egyedül nem akarok költözni, békés megyébe lakok 20f. Költözz ide ingyen, csakhogy elköltözhessek...
2014. aug. 6. 20:37
2/6 anonim válasza:
Sajnállak, amiért apukád iszik.
De ha otthon élsz, akkor jogos elvárás, hogy legalább a rezsibe és a kajába szállj be. Csak azért van megtakarításod, mert otthon ingyen élsz. Ezt is vedd figyelembe.
2014. aug. 6. 20:43
3/6 anonim válasza:
A megoldas: koltozz kulfoldre.
2014. aug. 6. 21:33
4/6 anonim válasza:
Beszélj a szüleiddel, és mondd el ezeket nekik is. Mivel felnőtt emberek, nekik kell a saját életükért vállalni a felelősséget, nem rád terhelni. Ajánld fel, hogy "X" összeggel hozzájárulsz a kiadásokhoz,ami szerintem jogos elvárás is a szüleid részéről, hiszen saját kereseted van. Ha nem beszélsz velük ezekről a dolgokról, az csak még jobban el fogja mérgesíteni a helyzetet...
2014. aug. 6. 22:26
5/6 anonim válasza:
Nagyszülőkhöz nem tudsz menni? Barátokkal összeköltözni albérletbe? Úgy olcsóbb.
2014. aug. 7. 00:03
6/6 anonim válasza:
Ez az Ő életük, nem a tied!!!!!
Fiatal független ember vagy vagy,fogj össze néhány barátoddal, és költözzetek együtt egy lakásba egy nagyobb városba. A lehető legritkábban menj haza, közöld apáddal, ha iszik, akkor sajnos a látogatásaiddal ne számoljon. Pénzt egy fillért ne adj, az első a pia amit venni fog, ha a számlákba adsz is.
Anyád egy tipikus társfüggő asszony aki általad oldotta meg ezidáig a problémáit. Te pénzelted Őket, amit már okkal el is várnak. Emiatt nem billent ki a mókuskerék. A 700.000-ből csak többet tudsz kihozni, ha gyűjteni kezded.
Egyszer vagy fiatal, éld hát az életed amíg a családod nem betegít meg téged!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!