Szerintetek egy 14 eves lanyt este 9ig elengedni fesztivalra rendben van?
Dinnye fesztivalrol van szo. Ma akarta meg megnezni a barataival a Hooligans-et de mondtam neki hogy mar ne legyen akkor ott, megyek erte. Nem Medgyesiek vagyunk, reggeltol este 9ig meg egyedul volt a barataival. Csak negyed tiz, kilenc fele mentem erte meg az egyik baratnojeert kocsival.
Majusban tolti a 15ot. Szerintetek is tovabb ott maradhatott volna?
Igen, nekem is ez jutott eszembe, hogy a Dinnyefesztivál nem a Sziget pl. Persze baleset bárhol történhet (este 9 előtt is), vagy bárhol és bármikor belefuthat egy idiótába, teljesen mindegy, hogy hol van, ugyanakkor azért, mert bármi megtörténhet, nem lehet bezárni a szobájába se.
Szerintem alkalmanként megengedhető egy-egy ilyen kimenő, de! Meg kell beszélni a gyerekkel, hogy milyen helyzetben mit kell csinálni. Pl. hogy kell felhívni a rendőrséget, vagy a mentőt? Mit kell nekik mondani, hogy egyértelmű legyen nekik a szituáció? Hogy egyenruhástól egy rendezvényen közvetlen segítséget kérhet. Hogy ha pl. elveszíti a barátnőjét és nem tudja felhívni, mondassa be a hangosbemondóba, vagy a színpadnál, stb. Sürgősségi betegellátásról is beszélhettek, sőt, ha a környéken van lehetőség, érdemes beíratni egy tanfolyamra is. Ha ezeket a dolgokat előre megbeszéled vele, stresszhelyzetben könnyebben eszébe jut és nem akkor kell gondolkodnia rajta, hogy mit csináljon.
Én nem voltam egy szentéletű tizenéves, és akkor jöttem-mentem, amikor akartam. Életem egyik legnagyobb hülyesége az volt, amikor 15 évesen, egy marhára nem kijelölt strandon egy barátommal átúsztam az élő Tiszát. Közben jött hajó, nem messze tőlem volt örvény, és már akkor elfáradtam, amikor a túlpartra értem, de ott nem tudtunk kimászni, mert alámosta a víz a partot, így egyből vissza kellett úsznunk. Utólag belegondolva simán meghalhattunk volna mind a ketten, elég nagy szerencsénk volt. De ez csak akkor esett le igazán, amikor pár nappal később hallgattam a híreket, hogy hány velem hasonló korú fulladt bele élővízbe vagy tűnt el azokban a napokban. Ráadásul a szüleimnek nem is szóltam, hogy a Tiszára megyünk, ha eltűnök, azt se tudták volna, hogy hol keressenek. 26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!