Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyával,...

Hogy értessem meg anyával, hogy a különköltözés nem ezt jelenti?

Figyelt kérdés

3 hete beköltöztünk a lakásomba a legjobb barátnőmmel, szeptemberben kezdjük az egyetemet.

De anya még mindig úgy viselkedik, mintha otthon laknék és gondoskodnia kellene rólam. Pl. tegnap felhívott délelőtt, hogy mit csinálok ma és mondtam, hogy délelőtt vásárolgatok, utána beülök ebédelni pár barátnőmmel. Erre elkezdte, hogy ne üljek be sehova, megcsinálja a kedvenc kajámat gyorsan, menjek oda ebédelni. Ez oké is lenne, de úgy van, hogy vasárnaponként ebédelek vele és szerdánként együtt vacsorázunk valahol.

De valamelyik nap is feljött hozzánk, látta, hogy kupi van és elkezdett rögtön pakolni, rendet tenni, meg hogy elviszi a szennyest, majd hozza...

Értem én, hogy hirtelen ez így sok neki hirtelen, de akkor is. Muszáj lesz elengednie. Régen sosem csináltunk egyetlen közös programot sem, most folyton velem akar lenni.

2014. aug. 3. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak egy komoly leulos beszelgetessel. Mondd el neki, hogy mit szeretnel, hogy ne jojjon fel takaritani. Kedvesen, szepen mondd el. Ha nem hasznal, akkor zarcsere.
2014. aug. 3. 18:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát pont így, ahogy leírtad.

Ha feljön és pakolna, szólj rá, hogy azok a te dolgaid, és ne nyúlkáljon hozzá. Ha felajánlja, hogy főz neked, azt meg köszönd meg szépen, és tedd hozzá, hogy de már megbeszélted a Juliskával, hogy ma együtt ebédeltek.

2014. aug. 3. 18:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez még új neki, egyenlőre hagyd rá a dolgokat, esetleg halkan megjegyezheted, hogy szeretnél te rendet rakni. Szerintem néhány hét után már elfoglalja magát más dolgokkal.
2014. aug. 3. 18:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Már beszéltem vele, többször.

Annyi a válasza, hogy nagyon félt és hogy miért nem tudtam én kollégiumba költözni, meg mi lesz, ha betörnek a lakásba, vagy valami baj történik.

De van riasztónk, a környék biztonságos. Ennyi erővel az utcára se lépjek ki, mert bármi rám zuhan, elütnek.

2014. aug. 3. 18:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez még a jobbik esett, az én anyám azért nem akarja hogy elköltözzek, mert egyedül nem bírják fen tartani a hátzat.Örülj neki, hogy megkönnyíti az életedet és segyít amiben csak tud.egy időővel majd leszokik róla, ha megszokja, hogy nem vagy vele mindig.
2014. aug. 3. 18:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia! Az anyukák ilyenek, gondoskodni akarnak a gyerekükről akkor is ha már felnőtt. Én is el vagyok költözve évek óta, de szokott főzni nekem hétvégén. És beletesszük ételhordóba, aztán munkahelyre beviszem ebédre, és csak a mikró sütőbe kell betenni.Jól tud jönni.

És , saját tapasztalatom szerint, egy anyának a gyereke elköltözése ellenére, nem szabad azt éreznie, hogy el van hagyva, mert akkor nyavalyogni fog. Tehát törődj vele továbbra is. Nézz rá néhány naponta, vagy legalább hétvégente, hallgasd meg amit szövegel, meg ha már nem olyan az egészsége akkor segíts neki a ház körüli nehezebb dolgokban (fűnyírás, favágás, kutya mosás és a többi, nem ismerem a helyzeted)

Egy szóval, fokozatosan (hónapok, évek alatt) fel fogja ismerni, hogy nincs elhagyva magára attól, hogy elköltöztél. Meg hogy felnőtt önnálló ember lettél. FIGYELEM! nem fog konfliktus és sértődés mentesen menni, legalábbis nagyon kicsi az esélye, a szülő természetétől is függ, meg attól is, hogy vannak e ismerősei, akikkel pletykálhat unalom ellen, van e egyéb elfoglaltsága, stb.

2014. aug. 3. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!