Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy a párom ne...

Mit tegyek, hogy a párom ne kivételezzen a gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Párommal három gyereket nevelünk, 19, 15, 6 évesek.

Párom csak a kicsit szereti, neki mindent megvesz, legyen szó 20 ezer forintos kismotorról vagy bármi ilyesmiről. A középső fiunk már nyár eleje óta szeretne egy telefont, de az apja nem veszi meg neki. A nagyfiú focizik, de az apja sosem megy el egyetlen egy meccsére sem.

Szegény gyerekek nekem panaszkodnak, hogy az apjuk nem szereti őket.

Mit tegyek?

2014. aug. 3. 12:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%

Hát mondjuk kezdjük ott hog minek szültél neki 3-at is, amikor már az elsőt se szerette? Te aztán igazi mintaédesanya vagy hallod :(

A másik meg, hogy házasságban általában vagyonközösség van, miért nem emeled fel te a pici szőrös segglyukadat, és veszed meg nekik, amit szeretnének? Mindent az apjuknak kell, te csak csettintesz?

2014. aug. 3. 12:39
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Hát elsőnek próbálj meg beszélni a pároddal. Meg talán a gyerekek is beszélhetnének vele, elvégre mégiscsak az apjuk.
2014. aug. 3. 12:43
 3/11 anonim ***** válasza:
62%
Én sem értem, miért nem veszed meg akkor te, mert nyilván pénz lenne rá (különben nem kérnéd számon, ő miért nem költ erre, csak a kicsire).
2014. aug. 3. 12:44
 4/11 anonim ***** válasza:
29%

Első válaszadó, gratulálok a választékos kommentedhez!

Nem lehet, hogy a kérdezőnek nem a vér szerinti gyerekei, csak a párjáé?

Próbálj a pároddal beszélni erről, hogy te mit látsz és hogy ez mennyire rosszul eshet a másik kettőnek. Vagy üljetek le mind a négyen.

2014. aug. 3. 12:46
 5/11 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem is mondd a gyerkőcöknek, hogy beszéljenek az apjukkal.

Te nem tudod megvenni a középsőnek a telefont? Már ne érts félre, csak ha látod, hogy szeretné, nem tudsz összekuporgatni rá valót? :)

Mondjuk én kényszeres vagyok, minden aprómat dobálom a perselybe és fél évente veszek belőle a lányomnak valamit, amire szüksége van. Így értem, hogy esetleg félre tudnál-e tenni.

2014. aug. 3. 12:47
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
azt írja, középső fiunk... nem gondolom, hogy nem közösek (bár nem az első vagyok)
2014. aug. 3. 12:48
 7/11 anonim ***** válasza:
66%

Ha pároddal tudsz ilyenekről beszélni, feltétlen beszéld meg vele. Mondd el neki, FINOMAN hogy a többi gyerkőccel is kéne egy keveset foglalkozni.

ESETLEG mondd meg neki hogy a fiatok megérdemli azt a telefont (hivatkozz tanulmányi eredményekre-ha jó tanuló- vagy házimunkában segitett stb).

DE az is lehet megvan rá az oka hogy épp a telefont nem veszi meg neki. De erre Te kell rákérdezz a párodnál.

Engem pl az is érdekelne hogy miért kivételez...

BÁR sok esetben a kisebbikkel többet foglalkoznak, de azt hogy miért feltételezem azért mert több figyelmet érdemel egy kisebb gyerek mint egy kamasz aki már úgyahogy de tud magára vigyázni.

2014. aug. 3. 12:52
 8/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam már beszélni vele erről, de mindig az a válasz, hogy "majd".
2014. aug. 3. 13:03
 9/11 RipKoresz válasza:
69%
Nálunk sajnos ugyan ez van. A bátyám 15, én 14, kisöcsém pedig 7. Most szülinapjára is egy 300e-s gamer laptopot kapott(amit nem is tud kezelni, mivel csak 7 éves.) Ha kell valami, azt megkapja. Minket ez nagyon idegesít, hogy a szüleink csak neki kedveznek. Ők tudnak erről, hogy minket idegesít, de le sem sz*rnak.
2014. aug. 3. 13:11
 10/11 anonim ***** válasza:
74%

Ha mindig azt mondja hogy majd,maradj ott,és nyúzd addig amíg normálisan nem válaszol!

a párom szülei is ilyenek,ott is van 3 gyerek(a párom a középső)és a legkisebb van aranyból.

nem lehet velük beszélni,mert nem veszik magukat észre,és nem hallják meg amit mondanak nekik...

a legkisebb kocsit kapott,félig kifizették a lakást,és havi szinten el van tartva 20-30-40ezerrel.

miközben én ha megkérem hogy hozzon át pl. egy kis lisztet,vagy tojást,azt a 200ft-ot is kifizetteti velem.

inkább próbált meg egyensúlyban tartani,hogyha a picinek vesz valamit,akkor a következő hónapban vegyél a valamelyik másik fiúnak,az azutániban pedig a 3.-nak.

gondolom közös a kassza.ha ő nem kér engedélyt,te se kérj.

ha számon kér,mond el neki hogy ez így igazságos.

csak vigyázz,nehogy az évek folyamán te ily olynná váljál mint ő.

anyósoméknál apósom kezdte el,mikor még pici volt a gyerek,aztán mire felnőtt(ezek meg megöregedtek)anyósom is ugyanazt csinálja,sőt még rosszabb is lett.

most már saját magán is spórol,csakhogy a kisebbiknek minden meglegyen...

én személy szerint nagyon undorítónak találom,nálunk se a családban,se a rokonságban nem volt ilyen.többen vagyunk mi is testvérek,de elképzelhetetlen lett volna hogy bármelyikünk is többet kapott volna.

2014. aug. 3. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!