Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy érjem el, hogy szeressen...

Hogy érjem el, hogy szeressen a mostohalányom?

Figyelt kérdés
A párommal néhány hónapja vagyunk együtt. Neki az előző kapcsolatából van egy 6 éves kislánya, aki megrögzötten hisz benne, hogy én vagyok a gonosz mostoha a mesékből. Pedig én próbálok jó nevelőanya lenni, de nem akar elfogadni. Már az Édes mostohával is próbálkoztam, hogy belássa nem minden mostoha gonosz, de nekem nem hagyja, hogy olvassak neki, ha pedig az apja kezdi el a könyvet, már tudja, hogy az tőlem van és ezért nem hallgatja végig tőle sem. Ti mit tennétek? Szeretném, ha legalább nem ellenségnek tekintene, még ha anyjának nem is fogad el. Valaki segítene?

2014. aug. 1. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

Egyelőre szerintem ne erőltesd: adj neki időt. Legyél vele kedves, de ne vicc túlzásba, ne akarj anyáskodni.

Legyél ott, lásd el, de, ha kerül téged, akkor hagyjad. Hagyd azt is, hogy kettesben töltsön időt az apjával.

Kicsi még, most félig-meddig "játszik". Mesékben látott ilyen helyzeteket, azzal azonosítja a dolgot, és úgy is viselkedik. Majd megbékél, és hozzászokik az új helyzethez.

2014. aug. 1. 20:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg egy ideig figyelmen kívül hagyni. Persze lásd el, gondozd ahogy egy hatévest kell, de ne mesélj neki, hagyd hogy egyedül játszon, urambocsá' unatkozzon. Egyszóval ne erőszakold rá magad, főleg ne görcsölj rá erre. Várd meg amíg ő közeledik hozzád! Előbb utóbb megunja hogy levegőnek nézed.
2014. aug. 1. 20:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondold végig ezt az ő szemszögéből. Neki nem olyan a felfogása mint egy nagyobb gyereknek, hogy "csak az a lényeg, hogy apa boldog legyen". Neki nagyon rossz érzés ez az egész kicsit olyan mintha te vetted volna el az apukáját az anyukájától. Velem is hasonló volt a helyzet de én 12 éves voltam és még így is nehéz volt ezt elfogadnom, hogy nem megyünk együtt a családdal kirándulni vagy nyaralni, nem, már nem, anya és apa külön van, sose lehetünk már együtt... Hát ez elég szomorú de ma már mindennaposak a válások, senki se gondol bele mi játszódik ilyenkor egy gyerek lelkében...
2014. aug. 1. 20:45
 4/8 Jégtánc ***** válasza:
97%
Pár hónapja vagytok együtt.Ne akarj mostohaanyát vagy nevelőanyát játszani. Párod barátnője vagy,nem a kislány mostohaanyja. Hagyd hogy ő közeledjen hozzád.Párodnál él a kislány ?
2014. aug. 1. 20:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak néhány hónapja vagytok együtt, akkor miért akarsz már most anyáskodni?? Nem a mostohalányod.

Hidd el, ha nem azt látja, hogy "Fúú itt ez a lány aki már az enyém és én vagyok a mostoha és akkor én most nagyon nagyon jóba leszek ám vele bizony!!" pár hónap után, akkor meg fogja szokni a helyzetet. Adj neki időt és ne görcsölj rá ennyire

2014. aug. 1. 20:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én ~20 éves voltam, amikor anyukámnak újra pasija lett. (12 évvel azelőtt halt meg apám.) Legalább 2 évig nem tudtam elfogadni szegényt, mert egyszerűen úgy éreztem, hogy apám helyébe lép, és nem bírtam elviselni ezt az érzést. Pedig én nem voltam már kisgyerek.

Adj neki időt, legyél vele türelmes, tudom, hogy neked is nehéz! De jobb lesz, meglátod.

2014. aug. 1. 21:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az apja barátnője vagy, nem a mostohaanyja, és nem kéne ezt így ráerőltetni. Téged ismerjen meg, ne a talán leendő nevelőanyját, akit muszáj elfogadnia.
2014. aug. 1. 21:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Sehogy. Lehet, megkedvel, lehet nem. 6 évesen ő csak annyit lát, hogy apa egy új nővel van együtt, aki nem anya. Miért nem anyát szereti ennyire?

Meg egyáltalán mit akar tőlem ez a nő, nem az anyám, semmi köze hozzám - és igaza van.

Ne erőltesd ezt a dolgot - senkije nem vagy a gyereknek, csak egy idegen -, persze, gondozd, neveld a lányt, aztán alakul. De minél jobban rágörcsölsz, annál rosszabb lesz.

Én 18 voltam, mikor apa összejött a mostohámmal. Nem volt bajom vele, míg nem költöztünk össze - na, azután egy év alatt megutáltuk egymást, és a további 4-ben kvázi nyírtuk a másikat. Most már jobb, mert külön élek, de az a kb. hat év... jujjj.

2014. aug. 1. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!