Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miatt hiúsul meg az...

Anyám miatt hiúsul meg az álmom?! El van rontva az életem?!

Figyelt kérdés
19 vagyok. idén vettek fel egy rangos egyetemre,államira. összes érettségim 90% fölött volt. viszont most 19évesen jöttem rá, h teljesen mást akarok csinalni, mint amire felvettek. konkrétan orvos, biológus,gyógyszerész akarok lenni. gondoltam passzívalom magam, felkészülok biosz-kémia emeltre, jelentkezem orvosira és gyógyszerészetire. ha felvesznek kiraly, ha nem folytatom azt amire felvettek iden. de anya nem engedi! azt mondja ez már így marad, lett volna eszem 2 evvel ezelôtt...szörnyû szomorú vagyok, mi lesz így velem? tudom későn jutott eszembe mi akarok lenni, de még lenne esélyem! anya viszont hajthatatlan, egyszerûen nem engedi! mit tegyek????

2014. aug. 1. 16:24
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Valóban komolytalannak tűnik a dolog, de nagylány vagy már. Egy félévet kezdj meg a Corvinuson és lehet, hogy tökre be fog jönni. Ha nem, akkor ülj le és szépen nyugodtan, értelmesen mondd el anyukádnak, hogy neked ez nem tetszik. Így meg lesz alapozva legalább az állításod.

Valaki írta, hogy "19 éves és otthon lakik, érthető hogy az anyja beleszól a választásába". Nem, ez nem így működik. Én is itthon lakom még, de anyámnak egyszer sem jutott volna eszébe beleszólni, hogy milyen pályát választok. Nem örülne neki, ha otthagynám azt, ahol most tanulok, de elfogadná. Ez nem így működik, hogy azért nem dönthet szabadon, mert otthon lakik.

2014. aug. 3. 20:04
 32/32 anonim válasza:
90%

Egyrészt: Csak mondom, hogy orvosi diplomával 100x előbb el tudsz helyezkedni, mint egy közgazdaságival, mivel orvoshiány van. Illetve, ha minden érettségid 90 fölött van, gondolom nyelvvizsgáid is vannak. Ki tudnál menni külföldre, ha csak pár évre is és elég jól keresnél.

Másrészt: Kitagad? Max azt mondja, de jogilag nem tagadhat ki. Mokkában volt vendég egy ügyvéd valamikor nemrég, mert változtak az öröklési szabályok, és mondta, hogy a kitagadást keményen meg kell indokolni. Olyanért lehet kitagadni valakit az örökségből, hogy mondjuk a "kitagadó" életére tör vagy hasonló.

2014. aug. 6. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!