Anyám miatt hiúsul meg az álmom?! El van rontva az életem?!
Dehogy fog kidobni... Na hagyd, hogy a szüleid befolyásoljanak! A környezetemben sok olyan 30-as él, akiket anno a szüleik irányították egy adott szakra, aztán később rájöttek, hogy ők nem is ezt akarják csinálni.
Legyél határozott, mondd meg neki, hogy márpedig így döntöttél. Mellette keress valami munkát, osztozzatok a rezsin és egyéb költségeken, így nem lehet oka panaszra.
Attól, hogy 19 éves, még az anyja pénzéből él, és így van némi beleszólása az anyjának a dolgokba.
Nyilván úgy van vele, hogy már megint variálsz,megint mást akarsz. A rangos egyetemet is te választottad, így érthető ha azt akarja, hogy amit elkezdtél az fejezd is be.
Ha te ennek ellenére másik egyetemre akarsz menni, akkor 2 dolgot tehetsz
1. Meggyőzöd anyudat, hogy a döntésed helyes, és nem fogod 1-2 év múlva feladni mert nehéz
2. Egyetem helyet elmész melózni, és megkeresed rá a pénzt, hogy másik egyetemre mehess.
Melyik az a "rangos egyetem"?
Milyen szakra vettek fel? Olyan, hogy "közgáz", nincsen.
A tények ismeretében tudok szakmai tanácsot adni, aztán a muterral úgy boxolod le, ahogy akarod.
Ha eddig a közgazdaságtan (azaz HUMÁN vonal) érdekelt, most meg orvos/gyógyszerészet/biológia (azaz REÁL), akkor nem csoda, hogy nem veszi komolyan.
Ha valakinek a gimnázium alatt nem sikerült eldöntenie, hogy milyen irányban van tehetsége, mi érdekli legalább nagy vonalakban, akkor érthetö, hogy feltéletezi, pár hónap múlva megint mást akarsz majd.
a közgáz inkább reál vonal, az orvos és alapból az eü pedig humán, de mindegy. amúgy szerintem kezdd el az egyetemet és alatta tedd le az emelt szintet(ártani nem fog, én is most szeretnék majd tenni emelt érettségit, hogy meg legyen a pontom a fősulira, csak nekem fizetnem kell mert már dolgozok).
egyetlen megoldás a meggyőzés és hogy ha sikerül akkor viszont tarts is ki a döntésed mellett. mással is előfordult, hogy nem tudta még érettségisekor eldönteni mihez akar kezdeni és mondjuk halasztott egy évet, ez alatt dolgozik és beadja valahova a jelentkezését.
Szerintem anyukád pont attól félt, hogy te rontod el az életed.
Egyik pillanatban még egyik dolog érdekel, a másikban már egy teljesen más irányba akarsz menni, másért rajongsz.
Csodálkozol, hogy nem vesz komolyan?
16os köszönöm neked, hogy így 3 év után rádöbbentettél, hogy az orvosi egy humán szak...
Nézz már kicsit utána mielőtt hülyeségeket beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!