Anyám miatt hiúsul meg az álmom?! El van rontva az életem?!
Az orosi humán szak? :D
Most új értelmet nyert az életem.
Először szerintem próbáld ki az egyetemet, ahova most felvettek.
Én is úgy voltam az elején, hogy majd átjelentkezek állatorvosira, de annyira megszerettem a biológia szakot, hogy itt ragadtam :D
Próba-cseresznye, ha nem tetszik, akkor kezdj el tanulni biosz-kémia érettségire.
Az összes eü pályára ráfogják, hogy humán és a felvételi is eszerint zajlik. Majd kezdődik az egész egy "alapozó" kémiával amire később a tárgyak fele ráépül. A képalkotók fizikáznak javából, a gyógyszerészek akkor mehetnek vizsgázni genetikából, ha már megvan a sejtbioszuk (mindkét tárgy egy félévben van). Más eü szakon alapkövetelmény a számítástechnika és a statisztika (az pedig mind matek)
Átjelentkezni pedig kb lehetetlen, főleg teljesen eltérő területen, sőt karok közt is. Kb mindenhol újra kell felvételizni.
Jól gondold át mit akarsz, mert hiába kell ugyanaz az érettségi mindhez, teljesen mást és másmilyen mértékben tanulnak.
Nem is rokonszakmát tévesztettél, így Anyád joggal feltételezi, belekóstolsz más valamibe és aztán az sem tetszik.
Beleszólási jog? Gondolom azért most is támaszkodsz anyagilag Anyádra.
Hogyan képzeled, hogy " konkrétan orvos, biológus,gyógyszerész akarok lenni...", ha érettségiztél, tudnod kell, a hármas VAGY kapcsolat nem nevezhető "konkrét"-nek!
szeretem, h ezen az oldalon mindenki tud névtelenül oltani mást! ;)
nyilvan orvosi az első, de ha nem jönne össze akkor gyógyszerész vagy biológus. közgázt anya akarta, mondván h orvosi genyo szakma.
Durva.. Ugyanez történt velem tavaly. Engem jogra vettek fel, de a ponthatárhúzás napján rájöttem, hogy én baromira nem ezt akarom.
Így szeptembertől készültem emelt bioszra és kémiára, és 459 pontom lett, 1 hónap múlva már a SE-ÁOK fogok tanulni:)))
Anyukádnál elmentek otthonról.
1. Nincs olyan, hogy az akaratod ellenére rákényszerítsen egy szakmára.
2. Milyen 2 évről hadovál? 2 éve még időszerű sem volt a jelentkezés. Az emelt érettségit leteszed ősszel.
3. Orvosi,gyógyszerészeti pálya sokkal értelmesebb, mint bármelyik közgazdász szak.
Nem nincs késő, ez csak a vesztesek dumája. Csináld, állj neki és meg lesz a gyümölcse. Anyád meg majd megbékél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!