Jogos a kérése?
Nos 15 éves lány vagyok, és mivel nyáron eljárok egy-egy másik városba (40km) busszal, szükségem van némi pénzre (heti 1000 maximum) sose járok inni, se bulizni, ezen kívül nincs mire pénzt kérnem. Viszont édesanyám elvárja, hogy ezt a pénzt keressem meg magamnak ha kell valami, (lassan a ruhákat is én veszem meg van mikor a kaját...!) dolgozzak, mert az ő korában ő is dolgozott. Itthon minden házimunkát én csinálok, sőt az egész háztartást én vezetem, mert nincsenek itthon.
Anyám jogosan várja el azt, hogy ha kell valami, akkor keressem meg rá én magam a pénzt?
/viszont szerintem nem véletlen 16 éves kortól legális a deákmeló.. de lehet tévedek, eddig is illegálisan voltam, nem tudták a koromat./
Előbb mondtam el te 'szövegértés szakértő' (=értsd: irónia), hogy nem járok el bulizni :)
Ott is annyit csinálunk, hogy filmezünk, vagy megyünk a parkba sétálni.
már miért ne vezethetné a háztartást? én ennyi idősen a középsúlyos értelmi fogyatékos húgomat és az 5 éves ovis húgomat láttam el mindennap ( oviba vittem, oviból hoztam), és nem csak nyáron, év közben suli mellett is ( ekkor a fogyatékos húgom bentlakásos suliban volt= kicsit könnyebb volt )...főztem is , takarítottam is, ugyanis anyu reggel 7-től este 10-ig dolgozott, jó esetben!!!
Ha meg nincs forintra kiszámolva a költségvetés akkor nyugodtan odaadhatná azt a 4 ezer forintot, én pont ennyit kaptam annó egy hónapra zsebpénzt, de ha nem teheti meg , mert nincs felesleges több ezer akkor nem éri meg lázadni.
Viszont!!!! Ha anyukád elvárja hogy megkeresd magadnak akkor segítsen munkát találni is, mert 15 évesen szerintem nem sok helyen alkalmaznak, sok helyen a 18 év az elvárás.
Az igen! Nagyon ügyes voltál! Elhiszem milyen nehéz lehetett..
Köszönöm.
Megoldódott a probléma.
Mindenkinek köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!