Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most elrontottuk anyáék...

Most elrontottuk anyáék házassági évfordulóját?

Figyelt kérdés

Anyuék hogy megünnepeljék 20. házassági évfordulójukat elakarnak utazni Gyulára, de mi tesómmal ellenezzük ezt.

Tesóm ma mint egy óvodás elcsukló hanggal hisztizett hogy nem megy mert csak egy hónap van egyetemig és addig itthon akar maradni. De igazából mind tudjuk hogy csak azért akar maradni mert ott a hotelbe nincs wifi.

Én meg nem akarok menni mert egyrészt utálok utazni, de ha csak erről lenne szó...viszont ha már házassági évfordulójuk van ünnepeljék ketten! Szép dolog hogy megakarják osztani velünk az örömüket de ehhez ne rángassanak már el minket egy kényszer útra...

Apa ott papolt hogy szülő tisztelet meg ezt együtt kell megünnepelni...blablabla. A végén már ott jártak hogyha meghalnak mi nem megyünk majd ki hozzájuk a temetőbe.

És elrontottunk mindent. ha most már itthon maradunk egész nap hallgathatjuk hogy el***sztuk a házzasági évfordulót.

Nem értem miért nem tudják ketten, romantikusan megünnepelni úgy hogy nem zavarják őket a pulyák?

Most jöhettek nyugodtan azzal hogy jaj, én örülnék ha mennénk nyaralni, és legyek hálás hogy egyáltalán szeretnek és vinni akarnak... Én mindezt értem és örülök neki de könyörgök, ne függjenek már ennyire tőlünk!

2014. júl. 29. 17:58
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező! Szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy -ha neked szokatlen is - mindig odafigyelek a fogalmazásra. A kérdeésed alapján arra következtettem, a vélemányünkre vagy kíváncsi. Észre sem vetted ugy, kétszer is válaszoltam, kétféleképpen. Az egyik neked nagyon tetszhetett, ugyanis "csupán" nyugtáztad, nem kritizáltad.

Ami ellenkezett a véleményeddel, megemlítetted, hogy etikailag nincs hozzá jogom, meg különben sem tűröd, hogy ellent mondjanak, akár idősebbek, akár fiatalabbak, akár a szüleid, hiszen te már "nagy" vagy és a fejedre sem estél. Könyörögj nekik, oktasd ki őket, ha a véleményemre vagy kíváncsi fogadd el, vagy ne kérdezd! Ha csak neked tesző hozzászólásokra vagy kíváncsi, legyen benne a kérdésben a kritérium.

Természetesen akkor is lesznek, akik neked nem tetszően fognak reagálni, azokat jogosan fogod lepontozni. Én értem, hogy megkérdezel bennünket, és örülök neki, de könyörgök, ne kelljen már mindenben egyet értenem veled!!!

2014. júl. 29. 22:58
 22/25 anonim ***** válasza:
74%

Ja, a temetésen is együtt a család, de ez egy egyetlen huszadik évforduló. Igaz, lehet huszonegyedik, huszonkettedik, meg lesznek még unokák, amikor szintén együtt a család, és oda sem kötelező feltétlenül az a gyermek születésének első évfordulóján ott lenni, hiszen bármikor össze lehet jönni egy tortára. Az is igaz, hogy az majd neked lesz fontosabb, és akkor is elvárod majd, hogy mindenki neked adjon igazat.

Még annyit, hogy annak ellenére, hogy most is odafigyeltem a fogalmazásomra, nem voltam indulatos... Nekem nem ez a motiváció...

2014. júl. 29. 23:04
 23/25 anonim ***** válasza:
67%

"Én és a tesóm TÉNYLEG csakis a legjobbakat szeretném nekik, és sok mindent megtennék értük, de..."

Te és a tesód, csak saját magatokat veszitek figyelembe, saját magatokért tennétek bármit is! Semmit nem tennétek meg, ha meg kell mozdulni értük! Sokmindent megtennétek önmagatokért, csak érük semmit! Ebben nem támogat senki. Ennyi...

2014. júl. 30. 17:06
 24/25 anonim ***** válasza:
Pulyák xD Haha.. :) Ciganyul ezt gyereket jelent ugyi?:D :) Amugy igazad van, az evfordulo az ket emberrol szol, romantikusan unnepeljel mar akkor meg. Nem vagytok olyan kicsik, el lennetek. De a szuleitek felt, mig ok tavol lesznek. Ez lehet a baj :D Te kis pulya! :D ❤
2014. júl. 31. 10:11
 25/25 A kérdező kommentje:

Hát emberek most már veszett fejsze nyele, úgyse megyünk. Mondjuk hozzá teszem azt is az is közre játszott hogy a kiválasztott hotelben már nem volt elég hely nekünk. Valószínű hogy helyette elmennek valamilyen fürdőhelyre, és este haza jönnek... Minden esetre köszönöm a válaszokat.

U.i: utolsó válaszoló, a pulya tényleg gyereket jelent.:DD Keresztanyám szokta használni, és rám ragadt.xdd

2014. júl. 31. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!