Most elrontottuk anyáék házassági évfordulóját?
Anyuék hogy megünnepeljék 20. házassági évfordulójukat elakarnak utazni Gyulára, de mi tesómmal ellenezzük ezt.
Tesóm ma mint egy óvodás elcsukló hanggal hisztizett hogy nem megy mert csak egy hónap van egyetemig és addig itthon akar maradni. De igazából mind tudjuk hogy csak azért akar maradni mert ott a hotelbe nincs wifi.
Én meg nem akarok menni mert egyrészt utálok utazni, de ha csak erről lenne szó...viszont ha már házassági évfordulójuk van ünnepeljék ketten! Szép dolog hogy megakarják osztani velünk az örömüket de ehhez ne rángassanak már el minket egy kényszer útra...
Apa ott papolt hogy szülő tisztelet meg ezt együtt kell megünnepelni...blablabla. A végén már ott jártak hogyha meghalnak mi nem megyünk majd ki hozzájuk a temetőbe.
És elrontottunk mindent. ha most már itthon maradunk egész nap hallgathatjuk hogy el***sztuk a házzasági évfordulót.
Nem értem miért nem tudják ketten, romantikusan megünnepelni úgy hogy nem zavarják őket a pulyák?
Most jöhettek nyugodtan azzal hogy jaj, én örülnék ha mennénk nyaralni, és legyek hálás hogy egyáltalán szeretnek és vinni akarnak... Én mindezt értem és örülök neki de könyörgök, ne függjenek már ennyire tőlünk!
Nem is tudom. De ha az én szüleim kérnék azt tőlem, hogy ha nincs különösebb akadálya, a házassági évfordulójukon töltsek velük egy napot olyan helyen, ahol ők szeretnék, akkor én örömmel tenném, még akkor is, ha nincs wifi, vagy ha nem szeretek utazni. Kompromisszumokat sem kérnék, hogy inkább járjuk körül a házat kétszer mondjuk, mert ott még wifi is van és utazni sem kell.
Mondjuk a szülők helyében sem hisztiztem volna ezen, csak szomorú lettem volna.
Na, hát úgy képzeljétek el feljövök van e legalább egy válasz erre 11 vár.:DD
Nos először is: nekem nem KÖTELEZŐ a wifi. Tesómnak lételem, én túlélem pár napig nélküle. Tehát nem többesszám...
Igen szép dolog a közös nyaralás, én nem állok hozzá annyira negatívan, de leginkább a 10. válaszolónak adnék igazat.
A házassági évforduló (szerintem) arról szól hogy a PÁR megünnepelje hogy ennyi éve szeretik egymást. A környezet is örülhet, ünnepelhet, de azért nem róluk szól ez az egész hanem csakis arról a két emberről.
Én azt szeretném ha romantikus lenne ez az egész elvégre 20 év... :D ehhez nem kellünk gyerekek, rontjuk az összhatást. Lehet nekik ez lenne az ajándék, de sajnálom, ezt mi nem szeretnék nekik megadni. Csinálunk vacsit, veszünk ajándékot de ne utazzunk mert azzal csak a gond van.
Viszont köszönöm tényleg a válaszokat, továbbra is várom a véleményeket.
Amúgy jó hely Gyula én ott laktam, és még ha el is mentek, nem kell egymás nyakában lenni egész nap.
Ők mennek romantikázni, tesód beült a wifihez a pályaudvar melletti órabolt elé, te meg felfedezed a várost, bulizol, napozol, hasonlók.
"A házassági évforduló (szerintem) arról szól hogy a PÁR megünnepelje hogy ennyi éve szeretik egymást. A környezet is örülhet, ünnepelhet, de azért nem róluk szól ez az egész hanem csakis arról a két emberről."
Jó, jó, csak a szüleid meg nem így látják és ti sem azért nem mentek velük, hogy nekik ezzel akkora jót tegyetek, hanem mert nincs kedvetek.
Nyilván ők meg ezt egy családi ünnepnek érezték és csalódtak, hogy nem sikerült összehozni, mert nincs kedvetek velük ünnepelni.
Ez van. Erőltetni nem erőltethetik.
" De még mindig azt hiszem hogy ez így nem jó, ünnepeljék szépen kettesben, mi addig ellenénk itthon."
De miért ti döntitek el, hogy nekik hogy jobb? Ők NEM akarnak szépen kettesben ünnepelni, ne csináld már, hogy ti most ezzel csak velük jókodtok!
Ezt mindenki máshogy érzi, én tényleg kettesben a férjemmel szoktam ünnepelni, egy rokonomék a családdal, egy másik ismerősömék a barátokkal.
Értsd meg, hogy te most ezzel ti most nem kedvesek voltatok a szüleitekkel, hanem megsértettétek őket.
Más téma, hogy ezért, meg azért nincs kedvetek menni.
Nem kell rizsázni, itt csak erről van szó.
Az mondjuk durva volt, hogy "ha meghalnak, nem mentek ki a temetőbe". Nem akartok menni, hát nem akartok. Ezt el kell fogadniuk, csak ti meg értsétek meg, hogy ez nekik most perpillanat nem esett túl jól.
Rendben értem. DE.
Az nem igaz hogy mi a mögé rejtjük hogy nem akarunk menni hogy megjátsszuk, ezzel nekik akarnánk jót. Mi már az elején megmondtuk szemtől szembe hogy nem megyünk mert nem akarunk, és kész.
Én és a tesóm TÉNYLEG csakis a legjobbakat szeretném nekik, és sok mindent megtennék értük, de azért nekik is meg kell érteniük a mi álláspontunkat.
Értem, velünk is meg szeretnék ezt az örömet osztani, de mint előttem valaki nagyon okosan megmondta elmehetnek ketten aztán egy vacsi keretében koccintunk arra hogy még 20 évig együtt legyenek.
Tehát szüleitek azt tervezték, megünneplik 20. házassági évfordulójukat, az egész családdal, mert nekeik így lett volna kerek! Ez lett a szerelemből húsz év alatt, örültek volna a gyümölcsének, nektek!
Igen! Ha úgy tetszik, áldozatot kellett volna hozni értük, csupán két napot, hogy felejthetetlen legyen az évforduló. "Nincs wifi", "van wifi", "én már nagy vagyok", kifogások! Húsz éve hoznak értetek áldozatokat, tőletek két napot kértek! "Nem!" - volt a válasz, mert megmagyaráztátok nekik, hogy nekik "hogyan jobb"!
Ti döntetek, megérdemelnek-é ennyi "áldozatot"! Ha nem, az is az ő hibájuk, mert valamit elrontottak. Egyébként én egy emberöltőt töltöttem Gyulán, a fürdőtől öt percre laktam. Nagyon szép hely, gyermekeim ott születtek, ez a szülővárosuk. Csak szépet és jót tudok a városról mondani. Igaz, az "áldozatot", melyet6 ők hoztak értetek, ők vállalták!
Gondolkodjatok el azon: Tényleg nem érdemeltek volna meg két napot? - ég akkor is, ha ez nektek áldozat. Még egy ilyen nem lesz...
Kedves utolsó válaszoló!
Nekem létszíves ne vádaskodsz! És mérhetetlenül felháborít hogy azt mered mondani:
"Ti döntetek, megérdemelnek-é ennyi "áldozatot"! Ha nem, az is az ő hibájuk, mert valamit elrontottak." Hogy van pofád szidni az én szüleimet, úgy hogy nem is ismered őket?! Tán mondtak ők rád valami rosszat?!
A válaszod 90% vádaskodás. Ráadásul felindulásból írhattad mert nem nagyon figyeltél a fogalmazásra.
Igazából nem nagyon adtál értelmes választ. Ez nem felhívás keringőre, nem szeretnék itt vitatkozni. Ha össze szedett választ tudsz írni, kérlek, küld el újra.
Amúgy de. Lesz. Nem ez az utolsó alkalom hogy együtt legyen a család...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!