Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarja, hogy leváljak?

Nem akarja, hogy leváljak?

Figyelt kérdés

Szüleimről lenne szó, de főként anyukámmal van gondom. 20 éves nő vagyok, de még mindig úgy akar kezelni mint egy kis gyereket. Itthon lakom velük, egyetemre megyek. Nyáron dolgozom, de ugyanúgy segítek itthon, főzök stb. mint suli időben. Pedig akkor később értem haza mint ő. Van egy bátyám, de ő már elköltözött nagy nehezen, bár arra is rossz szemmel néztek és ugyan úgy ugráltatni próbálják mintha itthon lenne. Most éppen azon megy a vita, hogy menjek velük nyaralni 3-masban. Mondtam neki, hogy nem szeretnék ennyi idősen velük menni, romantikázzanak kettesben. De csak sértődés van ezen és nem érti meg, hogy inkább a barátaimmal mennék valahová, eddig még nem is voltam. Tudom, hálásnak kéne lennem, hogy vinnének, de egyedül nem szívesen megyek velük. Előre félek, ha kolis leszek. Már most ígérik hogy jönnek látogatni állandóan... Legszívesebben elköltöznék, de hát még nem tudok és tudom felesleges is lenne. Csak az zavar, hogy úgy viselkedik velem anya mint egy kisgyerekkel.

Hogyan értethetném meg velük, hogy felnőttem? Veletek volt ilyen? Mit csináltatok?

2014. júl. 20. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Ameddig ott élsz nem lesz jobb.
2014. júl. 20. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:
mondjuk figyelj,szerintem ez nem olyan tragédia.lehet rosszul esett nekik,hogy lemondtad.különben meg visszafogod sírni őket,mikor jönnek a csekkek,nem lesz zseton kajára,vagy egy kis ezmegazra.és kihez is rohannál ,ha nem a szüleidhez?mert jelenleg,ha elköltöznél egy érettségivel gyári munkán kívül nemsok lehetőséged volna,s abból egy albérletet fenntartani.akkor már nem volna jobb egy kicsit megértőbb lenni velük,megcsinálnád az egyetemet,azt ha lesz olyan munkád,amiből 100%eltudnád magad tartani,akkor lépj.
2014. júl. 20. 13:13
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem mit mondasz. Nem is akarok lelépni. Csak azt szeretném, hogy úgy kezeljenek mint egy 20 évest. Ok hogy itt lakom, de ne kelljen könyörögnöm ha elszeretnék menni valahová is. Nem egy hétre, csak egy délutánra. És félek ha most nem értik meg, sosem fogják. Nem szeretnék úgy járni mint a családban mások, hogy 50 évesen az anyja dirigál.
2014. júl. 20. 13:30
 4/5 anonim ***** válasza:
2 dolgot tehetsz: vagy radikális változást hozol, vagy finoman puhitva őket hónapokig, évekig fogsz vitázni folyton, mignem megszokják, belátják, hogy a kislányuk felnőtt, és önálló döntéseket hoz. Tesóm az első megoldást választotta, egy évig nem hallottunk felőle, azóta tisztázódtak a dolgok, férjhez ment, gyerekeket szült, önálló család lettek és nem szól bele az életébe senki. Én a második utat választottam, mivel nem vagyok veszekedős, 24 éves vagyok, már egyre inkább elfogadják a döntéseimet, de még mindig nem csinálhatom azt amit akarok, anélkül, hogy ne lenne belőle sértődés. Légy határozott, egy komoly, őszinte, harag és sértettség nélküli beszélgetésben mond el, hogy szereted őket, de már felnőtt ember vagy, önálló gondolatokkal, tervekkel, célokkal, és szeretnél szórakozni, kikapcsolódni, a barátaiddal, szeretnéd, ha hagynák, hogy önállósodj, hogy bizonyithasd, neveltek belőled olyan talpraesett felnőttet, hogy már egyedül is megállod a helyed a nagyvilágban. Sokat kell ezt hangoztatni, és bizonygatni, előbb utóbb belátják. Ha nem, akkor még mindig ott van, hogy radikálisan lépsz, teljesen függetlenedsz tőlük, lehet lesz pár hónap mosolyszünet, de aztán belátják, hogy erővel nem lehet visszatartani senkit.
2014. júl. 20. 16:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) ugy látom még van remény.
2014. júl. 20. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!